Στηρίζοντας την τέχνη και τη μόδα, στηρίζουμε τη βιωσιμότητα

Στηρίζοντας την τέχνη και τη μόδα, στηρίζουμε τη βιωσιμότητα

Αυτό ακριβώς κάνει και η καμπάνια Create New &Re-Use Old &Support Art &more powered by glo που δίνει το βήμα σε τρεις καλλιτέχνες (Soteur, Βασιλική Ρούσσου και Νίκος Ζήκος) σε μια sustainable fashion συλλογή για καλό σκοπό.

ADVERTORIAL

 

Πολλοί από εμάς αγαπούν την τέχνη και τη μόδα, όμως συχνά δεν σκεφτόμαστε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η παραγωγή τους στον πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια, η λέξη «βιωσιμότητα» προσπαθεί να συνοδεύσει πολλές εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων και η μόδα, προκειμένου να μπορούμε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας σε έναν πλανήτη που επιβαρύνεται όσο λιγότερο γίνεται.

 

Πατώντας σε αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία και ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων fashion συλλογών που έχουμε δει να λανσάρονται, η καμπάνια Create New &Re-Use Old &Support Art &more powered by glo εμπνέεται από το sustainability και δημιουργεί τη δική της sustainable fashion συλλογή.

 

Η εποχή που ζούμε, προκειμένου να δημιουργήσει μια πραγματικότητα καλύτερη για όλους μας, πρέπει να μην διστάζει να σπάει τα στερεότυπα. Έτσι, η καμπάνια Create New &Re-Use Old &Support Art &more powered by glo είχε την ιδέα να καλέσει τρεις καλλιτέχνες, τον street artist Soteur, την δημιουργό του fashion brand MARIVEE Βασιλική Ρούσσου και τον φωτογράφο Νίκο Ζήκο, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ρούχα και αξεσουάρ με βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

 

Στηρίζοντας την τέχνη και τη μόδα, στηρίζουμε τη βιωσιμότητα
Soteur

 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αγαπούν όλοι να εκφράζονται μέσα από την τέχνη που έχουν επιλέξει, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ο Soteur είναι ένας από τους πιο γνωστούς street artists αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, ενώ δεν μένει μόνο σε αυτό, μιας και δραστηριοποιείται συγχρόνως και μέσα από την κολεκτίβα Slang Network.

 

Στηρίζοντας την τέχνη και τη μόδα, στηρίζουμε τη βιωσιμότητα
Βασιλική Ρούσσου

 

Η Βασιλική Ρούσσου εξέλιξε την αγάπη που είχε από παιδί για τη δημιουργία αξεσουάρ, έφτιαξε το δικό της fashion brand που ονόμασε MARIVEE και μέσα από αυτό εκφράζει κάθε πτυχή του εαυτού της, χρησιμοποιώντας συγχρόνως τη μέθοδο του upcycling.

 

Στηρίζοντας την τέχνη και τη μόδα, στηρίζουμε τη βιωσιμότητα
Νίκος Ζήκος

 

Τέλος, ο Νίκος Ζήκος είναι φωτογράφος που με τον φακό του θέλει να πει ιστορίες. Συγκεκριμένα, έχει φωτογραφίσει μια σειρά από πορτραίτα ενώ, έχει συμμετάσχει και στο πρότζεκτ «Behind the Flame», ένα φωτογραφικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία Ελλήνων αθλητών προς τη διάκριση.

 

Μέσα από τη συνεργασία λοιπόν των τριών παραπάνω δημιουργικών ανθρώπων προέκυψε η συλλογή Support Art &more powered by glo, στην οποία μπορεί να βρει κανείς casual κομμάτια που θα του δώσουν στυλ κάθε στιγμή της ημέρας -από τη δουλειά μέχρι μια βόλτα- που σέβονται παράλληλα το περιβάλλον.

 

Η sustainable φιλοσοφία της καμπάνιας δε σταματά εκεί. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις της θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν το βιώσιμο ταξίδι τους. Κι αυτό γιατί θα διπλασιαστούν και θα δοθούν εξ’ ολοκλήρου στη Fabric Republic. Αν το όνομα δε σας λέει κάτι, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ρουχισμού που σκοπό έχει να συγκεντρώνει ρούχα και να τα ανακυκλώνει ή να τα μοιράζει ώστε να χρησιμοποιηθούν εκ νέου.

 

Στηρίζοντας την τέχνη και τη μόδα, στηρίζουμε τη βιωσιμότητα

 

Η δημιουργία σημαίνει ζωή. Και πολλές φορές το νέο μπορεί να γεννηθεί μέσα από το παλιό και ο δημιουργός του να βρει τους εναλλακτικούς τρόπους να το φτιάξει ώστε να αφήνει όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στον πλανήτη μας.

 

Με τη συλλογή Support Art &more powered by glo, το sustainability βρήκε έναν ακόμα μοδάτο τρόπο να μας κλείσει το μάτι.

 

Μάθετε περισσότερα για την καμπάνια Create New &Re-Use Old &Support Art &more powered by glo, αλλά και τα αντικείμενα και τον σκοπό της εδώ

Στυλ & Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon