Πώς μπορείτε να δώσετε μια δεύτερη ζωή σε κάθε παλιό σας ρούχο

Πώς μπορείτε να δώσετε μια δεύτερη ζωή σε κάθε παλιό σας ρούχο

To Fabric Republic είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ρουχισμού που κάνει κάθε ρούχο να μετράει και η καμπάνια Create New &Re-Use Old &Support Art &more, powered by glo στηρίζει το έργο της μέσα από τη sustainable fashion συλλογή της.

ADVERTORIAL

 

Η μόδα μπορεί να αλλάζει (αλλά και να κάνει κύκλους και να επανέρχεται), όπως και το γούστο μας, κάτι που κάνει την ντουλάπα μας έναν ζωντανό οργανισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά ρούχα που έχουμε να μη μας είναι πια απαραίτητα. Όμως ο προορισμός τους δεν πρέπει να είναι ο κάδος των σκουπιδιών.

 

Συχνά βλέπουμε αντικείμενα ρουχισμού να αποκτούν δεύτερη ζωή. Δεν είναι λίγα τα second hand καταστήματα στα οποία πολλοί πηγαίνουν τα ρούχα που δε χρειάζονται πια ή αγοράζουν αντίστοιχα μεταχειρισμένα ρούχα. Φυσικά, πάντα υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή της ανακύκλωσης ενός ρούχου, που πρέπει όμως να γίνει με τον σωστό τρόπο.

 

Η Fabric Republic είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε με σκοπό να επιτείνει τη ζωή σε κάθε ρούχο, μέσα από το καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο βασίζεται στην οδηγία 2008/98/ΕΚ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008 για τα απόβλητα, ώστε να δημιουργηθεί μια Ευρωπαϊκή Κοινωνία Ανακύκλωσης.

 

Τι ακριβώς κάνει δηλαδή η Fabric Republic;

 

Πώς μπορείτε να δώσετε μια δεύτερη ζωή σε κάθε παλιό σας ρούχο

 

Πρώτα απ’ όλα, συγκεντρώνει πλεονάζοντα ρουχισμό. Αφού συγκεντρώσει τα ρούχα που κάποιοι δε χρειάζονται (αλλά άλλοι ναι) κάνει μια διαλογή του ενδυμάτων σε τρεις κατηγορίες: τα ρούχα καθημερινής χρήσης που είναι σε καλή κατάσταση, εκείνα που είναι κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση αλλά και εκείνα που κρίνονται ακατάλληλα προς χρήση.

 

Στη συνέχεια, τα αντικείμενα ρουχισμού καθαρίζονται και απολυμαίνονται με επαγγελματικό εξοπλισμό. Αφού κατηγοριοποιηθούν, συσκευάζονται και αποθηκεύονται και από εκεί βρίσκουν τον χρήσιμο δρόμο τους. Δηλαδή, είτε φορτώνονται σε ιδιόκτητα οχήματα και μοιράζονται σε κοινωφελείς οργανισμούς, είτε προωθούνται στην ανακύκλωση, είτε τέλος στέλνονται για επαναχρησιμοποίηση, μέσω upcycled δημιουργιών.

 

Μέσα από όλα αυτά, η Fabric Republic θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια δημιουργίας ενός Zero Waste τρόπου ζωής. Μέσα από την κυκλική διαχείριση πλεονάζοντος ρουχισμού μπορούν όσοι συμμετέχουν σε αυτή να αναπτύξουν σιγά-σιγά μια πιο έντονη κοινωνική και οικολογική συνείδηση.

 

Φυσικά μια τέτοια πρωτοβουλία, πέρα από το να βοηθάει με τα ρούχα που προσφέρει και επαναχρησιμοποιεί, αποσυμφορεί το σύστημα αποβλήτων και μειώνει την επιβάρυνση των φυσικών πόρων. Τα οφέλη του Fabric Republic δε σταματούν εκεί, μιας και συγχρόνως απασχολεί κοινωνικά ευάλωτες ομάδες μέσω του προγράμματος «Στέγαση κι Επανένταξη».

 

Πώς μπορείτε να δώσετε μια δεύτερη ζωή σε κάθε παλιό σας ρούχο

 

Το πολύ σημαντικό έργο της Fabric Republic έρχεται τώρα να στηρίξει η νέα καμπάνια Create New &Re-Use Old &Support Art &more powered by glo. Πρόκειται για μια sustainable fashion συλλογή για τη δημιουργία της οποίας ένωσαν τις δυνάμεις τους τρεις διαφορετικοί δραστήριοι καλλιτέχνες: ο δημοφιλής street artist Soteur, η ιδιοκτήτρια του fashion brand MARIVEE Βασιλική Ρούσσου αλλά και ο φωτογράφος Νίκος Ζήσης.

 

Από αυτή τη συνεργασία προέκυψε μια urban, πολύχρωμη και μοδάτη συλλογή με ρούχα που θα σας κάνουν να νιώσετε άνετα και cool και που είναι συγχρόνως κατασκευασμένα με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

 

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις της συλλογής θα διπλασιαστούν και στη συνέχεια θα διατεθούν στη Fabric Republic, για να ενισχυθεί το έργο της.

 

Αν θέλατε, λοιπόν, να ενισχύσετε το έργο της Fabric Republic έτσι κι αλλιώς, η συλλογή Support Art &more powered by glo σας βοηθάει να το κάνετε με τον πιο στυλάτο τρόπο.

 

Μάθετε περισσότερα για την καμπάνια Create New &Re-Use Old &Support Art &more powered by glo, αλλά και την ενέργεια και τα αντικείμενά της εδώ

Στυλ & Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ