Πώς να φροντίσετε σωστά τα τατουάζ σας το φετινό καλοκαίρι

Πώς να φροντίσετε σωστά τα τατουάζ σας το φετινό καλοκαίρι

Η νέα ολοκληρωμένη σειρά Bepanthol Tattoo Care περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για φέτος το καλοκαίρι - είτε το τατουάζ σας είναι καινούριο, είτε παλιό.

ADVERTORIAL

 

Κάθε καινούριο τατουάζ δείχνει πάντα φρέσκο, καθαρό και εντυπωσιακό. Ωστόσο, αν εκτεθεί στον ήλιο πολύ πιο γρήγορα απ' όσο θα έπρεπε, υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει.

 

Φυσικά, όλα τα τατουάζ - παλιά, καινούρια, μικρά, μεγάλα ή ακόμα και «κρυμμένα» - χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Κι αυτό γιατί η εκτενής έκθεση στις ακτίνες του ήλιου μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του τατουάζ, να προκαλέσει σημάδια στο δέρμα ή να κάνει το χρώμα να «απλωθεί» εκτός σχεδίου. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προστατέψετε τα τατουάζ σας το φετινό καλοκαίρι - αλλά και κάθε καλοκαίρι.

 

Πώς να φροντίσετε σωστά τα τατουάζ σας το φετινό καλοκαίρι

 

Πώς επηρεάζει ο ήλιος τα τατουάζ;

Όταν ένα τατουάζ εκτίθεται στον ήλιο, οι ακτίνες UV απορροφώνται βαθιά από το δέρμα και διαλύουν τις χρωστικές ουσίες του. Παρόλο που το μελάνι του τατουάζ βρίσκεται στο δεύτερο στρώμα του δέρματος, κάτω από την επιδερμίδα, η επιδερμίδα είναι αυτή που λειτουργεί ως «φίλτρο» μεταξύ της χρωστικής ουσίας και του ήλιου. Και όσο περισσότερο εκτίθεται το δέρμα μας στον ήλιο, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να ξεθωριάσουν  τα χρώματα του τατουάζ, ανεξάρτητα από το πόσο σκούρα είναι.

 

Γιατί τα καινούρια τατουάζ αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους από τον ήλιο;

Ειδικά τα καινούρια τατουάζ είναι εξαιρετικά επιρρεπή στην ηλιακή ακτινοβολία. Ένα φρέσκο τατουάζ είναι ουσιαστικά μια ανοιχτή πληγή, η οποία  αν εκτεθεί στον ήλιο, μπορεί να «καεί» πολύ πιο γρήγορα από κάποια που έχει επουλωθεί επαρκώς. Ως  αποτέλεσμα το τατουάζ ενδεχομένως να ξεθωριάσει, να ξεφλουδίσει ή να «σπάσει». Χρειάζονται, λοιπόν, περίπου δύο με τρεις εβδομάδες, και μερικές φορές περισσότερο, για να επουλωθεί ένα καινούριο τατουάζ, ανάλογα με το μέγεθος και το μέρος στο οποίο βρίσκεται.

 

Πώς να φροντίσετε σωστά τα τατουάζ σας το φετινό καλοκαίρι

 

Πώς να φροντίσετε σωστά τα τατουάζ σας (παλιά και καινούρια)

 

Αντηλιακό 

Είναι η βασική σας προστασία των τατουάζ σας από τον ήλιο. Μια ιδανική λύση εδώ είναι η Bepanthol Tattoo Αντηλιακή Κρέμα SPF50+, που έχει σχεδιαστεί ακριβώς γι' αυτόν τον σκοπό. Η ειδική σύνθεσή της προσφέρει πoλλαπλή προστασία για τα τατουάζ, ώστε να διατηρούνται τα χρώματα ζωντανά και το δέρμα ενυδατωμένο. Συγκεκριμένα, η Bepanthol Tattoo Αντηλιακή Κρέμα με SPF 50+ προστατεύει από την ακτινοβολία UVA και UVB που μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό στο τατουάζ .  Η Bepanthol Tattoo Αντηλιακή Κρέμα με SPF 50+ διατηρεί τα χρώματα «ζωντανά», καθώς αναπληρώνει την υγρασία του δέρματος και υποστηρίζει τη φυσική ανάπλασή του, χάρη στην Panthenol που περιέχει. Τέλος, μπορείτε να την έχετε μαζί σας τόσο καθημερινά στην πόλη όσο και στην παραλία, καθώς είναι έξτρα αδιάβροχη και απορροφάται γρήγορα, χωρίς να αφήνει υπολείμματα.

 

Tip: Πώς να χρησιμοποιήσετε την Bepanthol Tattoo Αντηλιακή Κρέμα SPF 50+:

Εφαρμόστε μια επαρκή ποσότητα στο τατουάζ σας πριν την έκθεση στον ήλιο και ανανεώστε την τακτικά, ειδικά μετά από εφίδρωση, κολύμπι ή σκούπισμα με την πετσέτα.

 

Πώς να φροντίσετε σωστά τα τατουάζ σας το φετινό καλοκαίρι

 

Μειώστε την έκθεση στον ήλιο

Ιδανικά, συστήνεται να κρατήσετε το καινούριο τατουάζ σας μακριά από τις ακτίνες του ήλιου, τουλάχιστον για έναν μήνα αφότου το κάνετε - και ειδικά τις δύο πρώτες εβδομάδες. Αυτό δε σημαίνει πως χρειάζεται να μένετε μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας –  μπορείτε να φοράτε ένα λεπτό ρούχο που να καλύπτει ολόκληρο το τατουάζ  και το κατάλληλο αντηλιακό για όσο διάστημα βρίσκεστε κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

 

Αποφύγετε το νερό

Αν κάνατε ή σκοπεύετε να κάνετε ένα τατουάζ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και των διακοπών, θα πρέπει να αποκλείσετε τις βουτιές στη θάλασσα και στην πισίνα από το πρόγραμμά σας. Το νέο σας τατουάζ δεν πρέπει να μουλιάζει στο νερό - είτε θαλασσινό, είτε με χλώριο - κατά τη διάρκεια της επούλωσής του, καθώς μπορεί να προκληθεί μόλυνση ή να καταστραφεί το σχέδιο. Φυσικά, στο ντους δεν το τρίβετε σε καμία περίπτωση. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε ένα ειδικά σχεδιασμένο καθαριστικό για τατουάζ όπως το Bepanthol Gentle Tattoo Wash με Argan Oil, που προσφέρει απαλό καθαρισμό και βοηθά το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο, προστατεύοντας παράλληλα τον επιδερμικό φραγμό. Το Bepanthol Gentle Tattoo Wash περιέχει επίσης Προβιταμίνη Β5 (Panthenol) που υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος, Βιταμίνη Β3 που καταπραΰνει το δέρμα από την αίσθηση κνησμού (φαγούρας), έχει φιλικό pH για το δέρμα (5.5) και είναι υποαλλεργικό*.

 

Tip: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Bepanthol Gentle Tattoo Wash

Εφαρμόστε απαλά όση ποσότητα χρειάζεται στο σημείο που έχετε το τατουάζ ή ακόμη και σε όλο το σώμα και ξεπλύνετε καλά. Χρησιμοποιήστε το  2-4 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 14 ημέρες για τα νέα τατουάζ.

 

Πώς να φροντίσετε σωστά τα τατουάζ σας το φετινό καλοκαίρι

 

Συνεχής ενυδάτωση

Είναι σημαντικό να κρατάτε το δέρμα σας  ενυδατωμένο έτσι ώστε να μπορεί να προστατεύεται από εξωτερικούς κινδύνους και να διατηρεί το φυσικό φράγμα υγρασίας του. Εκτός από το νερό που χρειάζεται να πίνετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ειδικές κρέμες για εντατική φροντίδα και ενυδάτωση. Η Bepanthol Tattoo Balm Εντατικής Φροντίδας καταπραΰνει, ενυδατώνει και επανορθώνει γρήγορα το δέρμα με νέο τατουάζ, του επιτρέπει να αναπνέει και του παρέχει την απαιτούμενη υγρασία ώστε να αναγεννηθεί γρήγορα εκ των έσω. Κι όχι μόνο αυτό - διατηρεί επίσης και την ομορφιά του τατουάζ, ενώ είναι εύκολη στην εφαρμογή και δεν αφήνει υπολείμματα.

 

Tip: Πώς να χρησιμοποιήσετε την Bepanthol Tattoo Balm Εντατικής Φροντίδας 

Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε 4 φορές την ημέρα για διάστημα τουλάχιστον 14 ημερών για τα νέα τατουάζ.

 

 

bepanthol

 

 

Ανακαλύψτε τη νέα ολοκληρωμένη σειρά Bepanthol Tattoo Care εδώ. 

 

 

*Υψηλή δερματική ανοχή που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων

Στυλ & Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ