Τα καλοκαιρινά απογεύματα θέλουν aperitivo με γλυκόπικρη γεύση και καθόλου αλκοόλ

Τα καλοκαιρινά απογεύματα θέλουν aperitivo με γλυκόπικρη γεύση και καθόλου αλκοόλ Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Στα πλάνα που κάνουμε με φίλους μετά το γραφείο, στην μεσημεριανή χαλάρωση στην παραλία με τον ήχο των τζιτζικιών, στα δροσερά βράδια στο μπαλκόνι μας και στα θερινά σινεμά, ένα δροσερό γλυκόπικρο aperitivo κάνει αμέσως την εμπειρία καλύτερη. 

Και αν η λέξη «aperitivο» έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, για τους Ιταλούς το aperitivo είναι τρόπος ζωής, μια μοναδική ιεροτελεστία. Εκτός από το ίδιο το απεριτίφ, οι Ιταλοί πηγαίνουν για ένα aperitivo την ώρα του ηλιοβασιλέματος (συνήθως μεταξύ 7 το απόγευμα και 9) και απολαμβάνουν το ποτό τους μαζί με λαχταριστό και ελαφρύ finger food. 

Και αν η παράδοση έχει «ανοίξει» και συμπεριλαμβάνει πλέον διαφορετικά είδη ποτών αλλά και φαγητού, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γλυκόπικρη γεύση ενός original aperitivo. Είναι ελαφρύ και δροσερό, ταιριάζει στο καλοκαιρινό απόγευμα και αποκαλύπτει τα αρώματά του σταδιακά, παρατείνοντας την αίσθηση της απόλαυσης. 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που κάθε φορά που βγαίνουμε για early drinks ή αναζητούμε κάτι δροσιστικό το καλοκαίρι, παραγγέλνουμε ένα aperitivo -ψηλό ποτήρι, παγάκια και είμαστε έτοιμοι. 

Τα καλοκαιρινά απογεύματα θέλουν aperitivo με γλυκόπικρη γεύση και καθόλου αλκοόλ Facebook Twitter
Η εκλεπτυσμένη, πικάντικη επίγευση με ξυλώδεις τόνους που αφήνει, μας κάνει να ανυπομονούμε για την επόμενη γουλιά, ενώ μπορούμε να το απολαύσουμε τόσο σκέτο, με πάγο και πορτοκάλι όσο και with a splash of soda. 

Με παραδοσιακή συνταγή που δημιουργήθηκε στην Ιταλία το 1965 και μένει αναλλοίωτη μέχρι σήμερα, το Crodino συγκαταλέγεται στα italian classics της απόλαυσης

Η μυστική συνταγή του περιλαμβάνει 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης και το αποτέλεσμα είναι ένα χρυσαφένιο δροσιστικό spritz με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος που πίνεται τότε αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας. Και αυτό γιατί δεν περιλαμβάνει ίχνος αλκοόλ.

Για όλες εκείνες τις φορές που δεν θέλουμε να πιούμε, που αναζητάμε κάτι γευστικό αλλά και ελαφρύ, με το χαρακτηριστικό «γαργάλημα» και τη signature γεύση ενός spritz, αυτό το δροσερό aperitivo αναδεικνύεται σε ιδανική επιλογή, αφού μπορούμε να το απολαύσουμε από νωρίς, στην παραλία, τις βόλτες και τις καλοκαιρινές μας εξόδους. 

Το πιο καλοκαιρινό aperitivo έχει γλυκόπικρη γεύση και καθόλου αλκοόλ Facebook Twitter
Εκτός από το ίδιο το απεριτίφ, οι Ιταλοί πηγαίνουν για ένα aperitivo την ώρα του ηλιβασιλέματος.

Εδώ και 60 χρόνια, η πρώτη γουλιά ισοδυναμεί πάντα με το άρωμα των εσπεριδοειδών και τις χαρακτηριστικές νότες πορτοκαλιού και οδηγεί σε στην πικρή γλυκύτητα των μπαχαρικών. Η εκλεπτυσμένη, πικάντικη επίγευση με ξυλώδεις τόνους που αφήνει, μας κάνει να ανυπομονούμε για την επόμενη γουλιά, ενώ μπορούμε να το απολαύσουμε τόσο σκέτο, με πάγο και πορτοκάλι όσο και with a splash of soda. 

Με το κομψό γυάλινο μπουκάλι και το χρυσαφένιο χρώμα του που κρύβει γευστικά μυστικά, το Crodino φέρνει τα αρώματα και τις παραδόσεις της Ιταλίας στο καλοκαίρι μας, καλώντας μας να το απολαύσουμε χωρίς περιορισμούς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και όπως ακριβώς θέλουμε εμείς.

Καθώς το «μυστικό» των Ιταλών αρχίζει να κατακτά τον κόσμο, ολοένα και περισσότεροι δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσουν το αγαπημένο τους aperitivo -με φίλους στην παραλία ή στην πόλη, στον καναπέ τους μετά από μία γεμάτη μέρα και στα ωραιότερα summer spots στην πόλη ή τα νησιά. 

Έτσι, φέτος όλα τα aperitivo moments μας θα είναι Crodino moments. 

 
 


 

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Good Living / Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Από τις πρώτες φυτείες αγαύης στο Jalisco μέχρι τις σύγχρονες εγκαταστάσεις αποστακτηρίων, κάθε μπουκάλι κουβαλά την κληρονομιά ενός ανθρώπου που τόλμησε να ονειρευτεί διαφορετικά.
THE LIFO TEAM
Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Good Living / Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη ερεθίσματα, η Stoiximan επιλέγει να επικεντρωθεί σε αυτό που τελικά μετρά περισσότερο: σε εκείνη τη μοναδική στιγμή που ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο.
THE LIFO TEAM
Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης και επιτυχίας που ενώνει γυναίκες και κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Good Living / Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης που ενώνει γυναίκες & κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Το πρόγραμμα, πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας της Stoiximan σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ολοκλήρωσε την πορεία του έχοντας βρεθεί σε 10 πόλεις και έχοντας κινητοποιήσει πάνω από 1000 συμμετέχουσες.
THE LIFO TEAM
L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Good Business Directory 6 / L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Ο μεγαλύτερος όμιλος καλλυντικών παγκοσμίως χτίζει πάνω στη φιλοσοφία ότι οι άνθρωποί του αποτελούν το θεμέλιο κάθε προόδου και δημιουργεί τεχνολογίες που καθορίζουν την επόμενη μέρα της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Good Business Directory 6 / Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών δεν αποτελεί μόνο πεδίο επενδυτικής κινητικότητας αλλά είναι και ένας από τους πιο δραστήριους κλάδους στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΝΑ
Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Good Business Directory 6 / Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Η προοπτική ανάδειξης της χώρας σε δίαυλο εφοδιασμού της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης με φυσικό αέριο δημιουργεί έδαφος για νέες επενδύσεις στην επεξεργασία και μεταφορά του αερίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ
Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Good Business Directory 6 / Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Οι εκδηλώσεις Rebrain Greece και Ημέρα Καριέρας λειτουργούν ως δίαυλος μεταξύ των επιχειρήσεων και της ελληνικής διασποράς, παρουσιάζοντας αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, φορολογικά κίνητρα και νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΥΡΟΥΛΗ
Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Good Business Directory 6 / Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος και πρόεδρος της DDB Athens βλέπει μια αγορά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα σε νόμους, πίξελ και αλγόριθμους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Good Business Directory 6 / Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Οι αξίες που οδήγησαν την εταιρεία στην κορυφή, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και η δύναμη του ελληνικού ταλέντου που στηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξή της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ