Η πρώτη ανακαινισμένη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος

Η πρώτη ανακαινισμένη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος Facebook Twitter
0

Η πρώτη ελληνική πολυκατοικία, που χάρη στην ανακαίνισή της, θα παράγει περισσότερο ρεύμα από όσο θα καταναλώνει, συστήνεται στο κοινό με μια ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση.

Η πρότυπη αθηναϊκή πολυκατοικία, που ανακαινίζεται και θα επιτύχει το στόχο του 2030 για μηδενική ενεργειακή κατανάλωση, βρίσκεται λίγες εβδομάδες από την ολοκλήρωσή της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι λογαριασμοί ρεύματος για ψύξη και θέρμανση θα είναι μηδενικοί για όλους τους ενοίκους της. 

Το έργο «The Tavros Project: Οδηγός ενεργειακών ανακαινίσεων μεγάλης κλίμακας στο Λεκανοπέδιο» παρουσιάζεται στις 12 Ιουνίου (11:30) στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο θα επισκεφθεί το κτίριο για να δει από κοντά τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και να ενημερωθεί για το πώς παράγει περισσότερο ρεύμα από όσο καταναλώνει. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την ομάδα υλοποίησης του έργου, Passivistas, και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου μαζί με το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, το Δήμο Αθηναίων και την Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία. Για να συμμετάσχετε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Η πρώτη ανακαινισμένη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος Facebook Twitter

Πώς επιτυγχάνονται οι μηδενικοί λογαριασμοί ρεύματος; Η πολυκατοικία, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, θα μετατραπεί σε Παθητικό Κτίριο, ενώ χάρη στα φωτοβολταϊκά της στη στέγη θα καλύπτει το 200% των αναγκών της σε ρεύμα και θα δίνει το πλεόνασμα στη διπλανή πολυκατοικία.

Στόχος του 'The Tavros Project' είναι να αποτελέσει το πρότυπο για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση πολλών ακόμη πολυκατοικιών, βάσει του προτύπου του παθητικού κτιρίου, και να συνδράμει στην αντιμετώπιση του υπέρογκου ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Το 'Tavros Project' υλοποιείται από την ομάδα Passivistas και το Ελληνικό Ίνστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.
Η ανακαίνιση πραγματοποιείται απολύτως δωρεάν για τους ενοίκους, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος RINNO και με την πολύτιμη υποστήριξη κορυφαίων εταιριών του κατασκευαστικού κλάδου. 

Η πρώτη ανακαινισμένη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος Facebook Twitter

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Χαιρετισμός Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου

Η Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία & η Μάχη για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας', Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Η ιστορία του έργου, οι τεχνικές παρεμβάσεις & το αποτέλεσμα' από τους Passivistas Δημήτρη Παλλαντζά, Ηλέκτρα Μαντσίνι & Νεκτάριο Τσακουμάκη

Οι ανακαινίσεις κλίμακας, τα κτίρια που παράγουν περισσότερο από όσο καταναλώνουν & η ώρα των ESCO', Στέφανος Παλλαντζάς & Μαρία Καλτσά

Συζήτηση με τους κατοίκους της πολυκατοικίας

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Έλλη Σπυροπούλου

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

31ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Αθηνών επιστρέφει με μεγάλο χορηγό τη Nova για ακόμη μία χρονιά

Good Living / 31ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Αθηνών επιστρέφει με μεγάλο χορηγό τη Nova για ακόμη μία χρονιά

Με μεγάλους καλεσμένους τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις και Νιλ Τζόρνταν και πανελλήνιες πρεμιέρες ταινιών όπως η «Boυγονία» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Καμία Άλλη Επιλογή» του Παρκ Τσαν-Γουκ και το «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ο αγαπημένος θεσμός των Αθηναίων σινεφίλ επιστρέφει από 1-12 Οκτωβρίου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πρωτοβουλία Cycladic Identity: 8 νέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων & δύο διακυκλαδικά

Good Living / Πρωτοβουλία Cycladic Identity: 8 νέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων & δύο διακυκλαδικά

Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity ξεκίνησε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2023 και στοχεύει στη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.
THE LIFO TEAM
5+1 λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Good Living / 5+1 λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Η ιδέα σου αξίζει να βρει το έδαφος που θα την κάνει να ανθήσει. Ο 16ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας σου δίνει ακριβώς αυτή την ευκαιρία.
THE LIFO TEAM