GLOBAL LIVE MED: Μια ημέρα Μουσικής και Διαλόγου για τη Μεσόγειο

GLOBAL LIVE MED: Μια ημέρα Μουσικής και Διαλόγου για τη Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Τρείς από τους βασικούς στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναδεικνύει το πρώτο Global Live Med,που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στην Αθήνα σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, έχοντας  ως στόχο την προώθηση της ειρήνης, της συνεργασίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες της Μεσογείου.

Πρόκειται για μια πειραματική πρωτοβουλία που μέσα από συζητήσεις και μουσικές εκδηλώσεις επιδιώκει να καταστεί γέφυρα πολιτισμικού διαλόγου και θεσμός  ο οποίος θα λειτουργεί ως καταλύτης για την ειρήνη και τη συνεργασία στη Μεσόγειο. ΄Οραμα των διοργανωτών είναι να αποτελέσει η Ελλάδα τον επίσημο κόμβο φιλοξενίας εκπροσώπων από τις χώρες της Μεσογείου που θα μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην αντιμετώπιση των πιεστικών ζητημάτων της κλιματικής κρίσης, της ειρήνης και της συνεργασίας και στην προώθηση μιας glocal ανάπτυξης. 


Global Live Med: Η Μεσόγειος «ενώνει» τις φωνές της σε μια εκδήλωση για τη μουσική και τον διάλογο στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας

Οι εκδηλώσεις  του Global Live Med, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Πρεσβειών του Ισραήλ και της Ελβετίας, του Fluxum Foundation της Γενεύης και του World Human Forum,  θα ξεκινήσουν από τις 11 το πρωί στην καρδιά της Αθήνας (Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5, στην Πλάκα) στο χώρο που σύντομα η Πρεσβεία της Ελβετίας, το Flux Laboratory και η Αρχαιολογική Σχολής της Ελβετίας θα  «καλωσορίσουν την κίνηση και το χορό, την τεχνολογία, τις κοινότητες, τη γνώση, και τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα».

ΓΕΦΥΡΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ


Στις συζητήσεις του Global Live Med θα μετάσχουν μεταξύ άλλων  η κα Αναστασία Ζαμπανιώτου, καθηγήτρια στο ΑΠΘ και επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας για τη Βιοενέργεια, την Κυκλική Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η κα RitaIraqi Houssaini, πρώην εκπρόσωπος του OCP Group για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Project Manager για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου,Δρ. Ιωάννης Καπλάνης.

ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Τις συζητήσεις θα ακολουθήσουν συναυλίες καλλιτεχνών από χώρες της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων του  Ισραηλινού δεξιοτέχνη του kamancheh Mark Eliyahu, του κουαρτέτου του Έλληνα βιρτουόζου της λύρας Σωκράτη Σινόπουλου, των καθηλωτικών DJsets των Majnoon & Khaikhan από την Τουρκία, καθώς και του  κιθαρίστα  Pau Figueres και του dj Y.LOH από την Ισπανία.

΄Ολες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο και με προκράτηση θέσης  στο:https://www.eventbrite.com/e/global-live-med-tickets-416523752757



 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 7.10.2022

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Good Living / O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Οι επισκέπτες γνώρισαν την ιστορία του, τις αρχιτεκτονικές καινοτομίες και τις πρωτοποριακές βιοκλιματικές λύσεις που τον καθιστούν έναν σύγχρονο, βιώσιμο ουρανοξύστη διεθνών προδιαγραφών.
THE LIFO TEAM
Πώς αντιμετωπίζονται τα μυελοειδή νεοπλάσματα του θυρεοειδούς αδένα

Good Living / Πώς αντιμετωπίζονται τα μυελοειδή νεοπλάσματα του θυρεοειδούς αδένα

Η αντιμετώπιση του μυελοειδούς καρκινώματος είναι μια πρόκληση για τον ενδοκρινολόγο και τον χειρουργό και προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία τους για το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Θ. ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ
Με το Πασχαλινό Αυγό της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Good Living / Με τα «Πασχαλινά Αβγά» της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Φέτος, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνεισφέροντας 0,30€ με κάθε αγορά Πασχαλινού Αβγού και η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει το συνολικό ποσό.
THE LIFO TEAM
Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood παστέλ μπουκάλι

Good Living / Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood προϊόν από την ΟΛΥΜΠΟΣ

Αν προσπαθείς να συνδυάσεις busy καθημερινότητα και ισορροπημένη διατροφή, το ρόφημα DRINK EAT ΟΛΥΜΠΟΣ σου το κάνει εύκολο, με ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και πλούσια γεύση σε πρακτική συσκευασία.
THE LIFO TEAM
Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς επιχορήγηση για οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

Good Living / Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς επιχορήγηση για οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

€2,5 εκ. για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος VOICES, με συγχρηματοδότη και συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
THE LIFO TEAM
Campeón Gaming: Όταν ο χώρος εργασίας γίνεται εμπειρία – ένα νέο κεφάλαιο στην καρδιά της Αθήνας

Good Living / Τα νέα γραφεία της Campeón Gaming επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία εργασίας

Στην Πλατεία Κοτζιά, σε ένα κτίριο που κάποτε λειτουργούσε με μια εντελώς διαφορετική λογική, η Campeόn Gaming σε συνεργασία με την Archi4m, δημιούργησαν έναν χώρο υψηλής αισθητικής που αποπνέει δημιουργικότητα και καινοτομία.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ