Γιάννος Μητλιάγκας: «Η Θεσσαλονίκη θα είναι πάντα ελκυστική για επενδύσεις σε ακίνητα»
Ο εξειδικευμένος δικηγόρος Γιάννος Μητλιάγκας δίνει απαντήσεις, υπενθυμίζοντας τον σημαντικό ρόλο ενός δικηγόρου στις απαραίτητες διαδικασίες που αφορούν την επένδυση σε ένα ακίνητο.

Γιάννος Μητλιάγκας: «Η Θεσσαλονίκη θα είναι πάντα ελκυστική για επενδύσεις σε ακίνητα»

Με την τάση στις τιμές των ακινήτων να είναι αυξητική και συνδυαστικά με τις κατασκευές οικοδομών στη Θεσσαλονίκη, ο δικηγόρος Γιάννος Μητλιάγκας προβλέπει πως το ιστορικό κέντρο της πόλης θα εξαπλωθεί μελλοντικά προς το δυτικό του σύνορο.

Ποιο θα είναι το μέλλον του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης; Ποιες περιοχές της πόλης είναι ελκυστικές για Golden Visa και τι πρέπει να προσέξει το κοινό σε μια αβέβαιη εποχή; Ο εξειδικευμένος δικηγόρος Γιάννος Μητλιάγκας δίνει τις δικές του απαντήσεις, υπενθυμίζοντας τον σημαντικό ρόλο ενός δικηγόρου στις απαραίτητες διαδικασίες που αφορούν την επένδυση σε ένα ακίνητο.

 

«Ο ρόλος ενός δικηγόρου είναι αρχικά να ελέγξει τόσο στο κτηματολογικό γραφείο της περιοχής του ακινήτου όσο και στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο τη νομική κατάσταση του ακινήτου», εξηγεί. «Στη συνέχεια, είναι ο διαμεσολαβητής μεταξύ τόσο των συμβαλλόμενων μερών όσο και των λοιπών παραγόντων της μεταβίβασης. Η δική μας φιλοσοφία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη, δηλαδή στον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν προβλημάτων».

 

Με την τάση στις τιμές των ακινήτων να είναι αυξητική και συνδυαστικά με τις κατασκευές οικοδομών στη Θεσσαλονίκη, ο δικηγόρος Γιάννος Μητλιάγκας προβλέπει πως το ιστορικό κέντρο της πόλης θα εξαπλωθεί μελλοντικά προς το δυτικό του σύνορο. Όσο για την απόκτηση της Golden Visa, συνιστά προσοχή ως προς την επιλογή ακινήτου και τη γραφειοκρατία, ενώ προτείνει στους ενδιαφερόμενους να βιαστούν, καθώς ακούγεται πως η κυβέρνηση σκοπεύει να διπλασιάσει το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό. «Οι πιο ελκυστικές περιοχές για τους επενδυτές της Golden Visa είναι το ιστορικό κέντρο, το ανατολικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, οι δήμοι Καλαμαριάς και Θέρμης, το Πανόραμα, και η Χαλκιδική», αναλύει.

 

Γιάννος Μητλιάγκας
«Ο ρόλος ενός δικηγόρου είναι αρχικά να ελέγξει τόσο στο κτηματολογικό γραφείο της περιοχής του ακινήτου όσο και στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο τη νομική κατάσταση του ακινήτου».

 

Σχετικά με τους νέους που θα στηριχθούν για την αγορά ακινήτων στην πολιτεία, ο κ. Μητλιάγκας συμβουλεύει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία με προσοχή. «Πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ένα πλάνο αποπληρωμής για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως. Θα προκύψει ξαφνικά ζήτηση στην αγορά για 10.000 ακίνητα, μοιραία οι τιμές θα εκτοξευθούν και συνεπώς θα χρειαστεί καλή εκπροσώπηση από μεσίτη και δικηγόρο για τη συντομότερη υλοποίηση της αγοραπωλησίας».

 

«Η αγορά ενός ακινήτου για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα αποτελεί no brainer», καταλήγει. «Συνδυασμένη πάντα με ασφάλεια πυρός και σεισμού, είναι η ασφαλέστερη επένδυση που μπορεί να κάνει κανείς σε μια αβέβαιη για τα οικονομικά δεδομένα εποχή».

 

Φράγκων 6-8, Θεσσαλονίκη, 2310 525448

www.mitliagkas.gr

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ