dyson

Δοκιμάσαμε τη νέα Dyson V15 Detect Absolute για ένα σπίτι με 99.99% λιγότερη σκόνη

Η νέα γενιά ασύρματων ηλεκτρικών σκουπών της Dyson, έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί βαθύ καθαρισμό σε κάθε επιφάνεια.

ADVERTORIAL

Αν σε κάτι έχουμε επενδύσει τους τελευταίους μήνες, αυτό είναι το καθάρισμα του σπιτιού. Σίγουρα, μερικοί από εμάς μπορεί να είχαμε ανέκαθεν μια μεγαλύτερη τάση προς το καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι - είναι, άλλωστε, θέμα ψυχολογίας - αλλά σε ό,τι αφορά τις «έξυπνες» συσκευές, ο πήχης ανεβαίνει αρκετά ψηλότερα.

 

Τι εννοούμε με αυτό: μπορεί ένα απλό καθάρισμα να μας προκαλεί ενός είδους εσωτερική ευφορία, αλλά όταν αυτό γίνεται με τεχνολογικά ανεπτυγμένες συσκευές, τότε ο συνδυασμός με το αίσθημα της ασφάλειας είναι ασύγκριτος. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε να δοκιμάσουμε τη νέα ηλεκτρική σκούπα της Dyson, που έκανε την εμφάνισή της την κατάλληλη στιγμή - δηλαδή με τον ερχομό της νέας σεζόν.

 

Σκεφτείτε το ιδανικό σκηνικό. Χειμώνας, λίγο πριν τις γιορτές, cozy ατμόσφαιρα και χαλάρωση στο σπίτι. Πόσο πιο ιδανική μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη συνθήκη, πέρα απ' το να ξέρεις πως το σπίτι είναι όσο πιο καθαρό γίνεται και με αποδείξεις; Σε αυτό το σημείο έρχεται η Dyson V15 Detect Absolute, που έχει όλα τα φόντα να γίνει η νέα αγαπημένη σας συσκευή, γιατί είναι και η δική μας πλέον.

 

dyson

 

Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε στη νέα Dyson, είναι αρχικά το εξαιρετικό της design. Δε μοιάζει με τις κλασικές ηλεκτρικές σκούπες που έχουμε συνήθως στο μυαλό μας, πολύ απλά γιατί είναι ελαφριά, εύχρηστη και πραγματικά ευέλικτη, πράγμα που σημαίνει πως δεν προσθέτει καμία έξτρα κούραση κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να χωριστεί σε διαφορετικά κομμάτια αναλόγως με το τι πρόκειται να καθαρίσουμε: είτε αυτό είναι ο καναπές, είτε το χαλί -υποστήριξη σε όσους έχουν φλοκάτη στο σπίτι, όπως εμείς - είτε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Οπότε, κάπως έτσι, η διαδικασία ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συνεχίστηκε με ακόμα καλύτερο.

 

dyson

 

Το δεύτερο και πολύ βασικό κομμάτι είναι το ότι, αφού η Dyson V15 Detect Absolute ανήκει στη brand-new γενιά ασύρματων ηλεκτρικών σκουπών, έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί βαθύ καθαρισμό σε κάθε επιφάνεια, καθώς είναι σχεδιασμένη να ανιχνεύει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης μεγέθους έως και 10microns, ενώ ο προηγμένης τεχνολογίας acoustic piezo αισθητήρας, αποδεικνύει επιστημονικά και σε πραγματικό χρόνο, το περιεχόμενο που απορροφά η συσκευή. Αυτό σημαίνει πως εκτός του ότι ξεπερνά τις δυνατότητες μιας συμβατικής ηλεκτρικής σκούπας, αποδεικνύει το πόσο καθαρή είναι η επιφάνεια από την οποία πέρασε, χωρίς να χρειάζεται να αναρωτιόμαστε.

 

dyson

 

Άλλωστε, πολύ συχνά νομίζουμε ότι το χαλί που μόλις σκουπίσαμε είναι πλέον καθαρό, χωρίς να είναι στην πραγματικότητα. Αυτό που είναι αρκετά εντυπωσιακό είναι το ότι όσο σκουπίζαμε, η Dyson εξέπεμπε ένα πράσινο φως - το οποίο είναι ουσιαστικά η τεχνολογία lazer που ανιχνεύει τα σωματίδια σκόνης τα οποία είναι αόρατα στο μάτι. Ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένο στην άκρη της σκούπας το έκανε όχι μόνο πιο εύκολο για εμάς, αλλά προσέφερε και μια εξαιρετική ακρίβεια στο να καθαρίσει κάθε σωματίδιο σκόνης. Πώς το ξέρουμε; Το είδαμε στην οθόνη.

 

Όσο λοιπόν καθαρίζαμε, η λειτουργία Acoustic Dust Sensing μας έδειχνε σε τι επίπεδο βρισκόταν ο καθαρισμός. Οπότε, πολύ απλά, όσο καθαρίζουμε το σπίτι κοιτάμε ταυτόχρονα την ενσωματωμένη LCD οθόνη που μας δείχνει το μέγεθος και το πλήθος των σωματιδίων σκόνης - αυτά μετρούνται με τον piezo αισθητήρα που αυτόματα αυξάνει την απορροφητική ισχύ της σκούπας ανάλογα με τους διάφορους τύπους δαπέδων και την ποσότητα σκόνης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν περιμέναμε τα επίπεδα σκόνης που υπήρχαν μέσα στο σπίτι και ειδικά πάνω στην αγαπημένη και μαλακή φλοκάτη που έχουμε στο σαλόνι τον χειμώνα, για έξτρα coziness.

 

dyson

 

Κάπου εκεί, βέβαια, ξεκίνησαν και τα γνωστά δύσκολα του σκουπίσματος - δηλαδή, το καθάρισμα κάτω από τους καναπέδες, τα κρεβάτια και τα έπιπλα, όπως και στις γωνίες του σπιτιού. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιήσαμε πως στην πραγματικότητα, η Dyson V15 Detect Absolute καθαρίζει εύκολα κι εκείνα τα σημεία, χάρη στη λειτουργία μηχανοκίνητου καθαρισμού, οπότε το πρόβλημα λύθηκε πριν καν υπάρξει. Σε δεύτερο χρόνο, για όσους/ες έχουν έστω και λίγο πιο μακριά μαλλιά, θα ξέρουν πως η κατάσταση με τις τρίχες που πέφτουν είναι σοβαρή και συμβάλλει σημαντικά στο να γίνεται το καθάρισμα αρκετά χρονοβόρο.

 

Αυτό που ανακαλύψαμε, όμως, ήταν πως η κεφαλή της σκούπας που έχει σχήμα κώνου, περιστρέφεται με τέτοιον τρόπο συνεχόμενα, που απορροφά τις τρίχες κατευθείαν στον κάδο, λύνοντας κι αυτό το πρόβλημα μια και καλή. Ειδικά τον χειμώνα, που τα μαλλιά μας τείνουν να πέφτουν περισσότερο απ' ότι τις άλλες εποχές του χρόνου, η συγκεκριμένη λειτουργία αποδεικνύεται σωτήρια.

 

dyson

 

Έχοντας πλέον καθαρίσει ένα ολόκληρο σπίτι (ακόμα και τις επιφάνειες του καναπέ), μπορεί να μην είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο υψηλά ήταν τα επίπεδα σκόνης στα οποία κινούμασταν και ζούσαμε τόσο καιρό, αλλά ξέραμε πλέον πως ο χώρος μας είναι πιο καθαρός από ποτέ. Κι αν κάτι χρειάζεται να ειπωθεί είναι πως, η διαδικασία ήταν πιο εύκολη και ξεκούραστη από ποτέ. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνουμε ήταν να αποθηκεύσουμε τη Dyson V15 Detect Absolute στη ντουλάπα - άλλωστε, δεν πιάνει καθόλου χώρο - και να μείνουμε ήσυχοι με το ότι μπορούμε να απολαύσουμε κάθε στιγμή σε ένα σπίτι καθαρό και χωρίς σκόνη.

 

dyson

 

Βέβαια, δε σταματήσαμε εκεί, αφού μιλάμε για μια ηλεκτρική σκούπα που ανέτρεψε κάθε δεδομένο που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε λίγη περισσότερη έρευνα σχετικά με το πώς δουλεύει. Αυτό που ανακαλύψαμε ήταν πως η Dyson V15 Detect Absolute σχεδιάστηκε από μία ομάδα 370 μηχανικών από όλον τον κόσμο και είναι εξοπλισμένη με το Dyson Hyperdymium κινητήρα που παράγει 240-watt αέρα για υψηλή απορροφητικότητα - γεγονός που εξηγεί το εύκολο και αποτελεσματικό καθάρισμα. Επιπλέον, λόγω του ότι διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος 5 σταδίων που αιχμαλωτίζει το 99.99% των σωματιδίων σκόνης μεγέθους έως και 0.3 microns για ενισχυμένο και βαθύ καθαρισμό, της επιτρέπει να διαχωρίσει τη σκόνη από τη βρωμιά που βρίσκεται στις επιφάνειες και τα δάπεδα, ώστε να μη ξανά επιστρέψουν πίσω στο σπίτι.

 

Οπότε, φέτος τον χειμώνα, απολαμβάνουμε το σπίτι μας περισσότερο από ποτέ, ξέροντας πως είναι πραγματικά καθαρό.

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ