AGOSTO Bar - Restaurant: Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε

AGOSTO Bar - Restaurant: Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter
0

Το Agosto Bar στην Ίο έχει κερδίσει μια θέση στις κορυφαίες επιλογές όσων αναζητούν την ουσία της απόλαυσης στην έξοδό τους στις διακοπές: γευστικό, ποιοτικό φαγητό και όμορφη ατμόσφαιρα.

Σε ένα μοντέρνο και συνάμα απλό χώρο, το Agosto βρίσκεται στα γραφικά σοκάκια της Χώρας. Στη δροσερή βεράντα του, που είναι ντυμένη στα λευκά όπως αρμόζει στο νησί, τα άνετα τραπέζια, οι μικρές ελιές και η χαλαρωτική μουσική συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό που είναι φτιαγμένο για να προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία.

AGOSTO Bar - Restaurant Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter
AGOSTO Bar - Restaurant Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter

O Μανώλης Ραγκούσης - ο οποίος είναι και ο σεφ του εστιατορίου - και ο Νίκος Πανώρης, ο maître, είναι οι δύο ιδιοκτήτες που βρίσκονται πίσω από το γαστριμαργικό πρότζεκτ που από την αρχή είχε στόχο να γίνει το ιδανικό spot γευστικής εμπειρίας και διασκέδασης.

AGOSTO Bar - Restaurant Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter

Ο Μανώλης Ραγκούσης έχει επιμεληθεί ένα μενού μεσογειακής κουζίνας με πολλά πιάτα ιταλικής προέλευσης. Το γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά στη χώρα του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου με μια πρωτόγνωρη ευκαιρία για τους επισκέπτες που θα γνωρίσουν και θα απολαύσουν την πολυπλοκότητα των γεύσεων κάθε ξεχωριστής ποικιλίας ελιάς από μικρούς παραγωγούς όλης της Ελλάδας με χειροποίητο ψωμί.

AGOSTO Bar - Restaurant Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter
O Μανώλης Ραγκούσης και Νίκος Πανώρης, οι δύο επιχειρηματίες πίσω από το Agosto.
AGOSTO Bar - Restaurant Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter
AGOSTO Bar - Restaurant Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter

Η σαλάτα κινόα με ταρταρ φρέσκου τόνου ανεβάζει επίπεδο γευστικά σε σχέση με αντίστοιχες σαλάτες που κανείς συναντά συνήθως σε εστιατόρια. Για αρχή πρέπει επίσης να δοκιμάσεις το ψητό χταπόδι με τσάτνεϊ τσορίθο και τον αφρό πατάτας με τραγανό γκουαντσιαλε, crumble με κασιους, άγρια μανιτάρια και αυγό κονφι, δυο ορεκτικά που αναλαμβάνουν το ρόλο του οικοδεσπότη ώστε να σε προϊδεάσουν για όσα θα γευθείς στη συνέχεια.

Οι λάτρεις της πίτσας εδώ θα την απολαύσουν χειροποίητη και σε γευστικά πρωτότυπους συνδυασμούς όπως με αχλάδι, τυρί brie και θυμαρίσιο μέλι Ίου. Ο σεφ έχει φροντίσει με τις χειροποίητες πίτσες και τους πλούσιους συνδυασμούς υλικών να δώσει μια διαφορετική οπτική στην αγαπημένη όλων πίτσα.

AGOSTO Bar - Restaurant: Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter
AGOSTO Bar - Restaurant Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter
AGOSTO Bar - Restaurant: Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter
AGOSTO Bar - Restaurant Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter

Τα κυρίως φέρνουν γευστική απογείωση με πιάτα όπως το (εντελώς καλοκαιρινό) μελωμένο κριθαροτο με μπισκ γαρίδας, σκόνη παντζαριού, ντομάτα San Marzano και χτένια ή τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζε σε κόκκινο κρασί και καφέ εσπρέσο με χειροποίητα νιόκι κρέμα παρμεζάνας και αρωματικό crumble μανιταριών. Αυτές είναι δύο μόνο από τις επιλογές οι οποίες συνδυάζουν τη θάλασσα και τη στεριά και δίνουν στον επισκέπτη να καταλάβει με τον καλύτερο τρόπο ότι το αποτέλεσμα της δημιουργικότητας, της φαντασία και της ποιότητα δεν έχει όρια.

Μην αμελήσεις τα γλυκά! Κράτησε οπωσδήποτε όρεξη και χώρο για το γευστικό φινάλε με αυθεντική ιταλική μαρέγκα με κρέμα λεμονιού, σορμπε μάνγκο, crumble από καρύδια και φρέσκα φρούτα του δάσους και φυσικά το κλασικό καλτσόνε σοκολάτας με πραλίνα σοκολάτας και μασκαρπόνε.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως στο Agosto θα έχετε την ευκαιρία να συνοδεύσετε το φαγητό σας με εκλεκτά και προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά από την εξαιρετική και πολύ ενημερωμένη λίστα που διαθέτει το εστιατόριο για να απογειωθεί αυτή η μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Tip:Το Agosto είναι ένα εστιατόριο που όσοι αποφεύγουν τις «τουριστικές παγίδες» και είναι εκλεκτικοί, το έχουν ψηλά στην ατζέντα τους για δείπνο, οπότε καλό είναι να φροντίσετε από νωρίς το απόγευμα για μια κράτηση στα περιζήτητα τραπέζια.

FB: facebook.com/agostoios

Instagram: instagram.com/agostoios

 www.agosto.gr

Tel: +302286092020

AGOSTO Bar - Restaurant Ένα εστιατόριο στο νησί της Ίου, που σας προ(σ)καλεί να το επισκεφθείτε Facebook Twitter

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Good Living / Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Από τις πρώτες φυτείες αγαύης στο Jalisco μέχρι τις σύγχρονες εγκαταστάσεις αποστακτηρίων, κάθε μπουκάλι κουβαλά την κληρονομιά ενός ανθρώπου που τόλμησε να ονειρευτεί διαφορετικά.
THE LIFO TEAM
Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Good Living / Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη ερεθίσματα, η Stoiximan επιλέγει να επικεντρωθεί σε αυτό που τελικά μετρά περισσότερο: σε εκείνη τη μοναδική στιγμή που ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο.
THE LIFO TEAM
Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης και επιτυχίας που ενώνει γυναίκες και κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Good Living / Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης που ενώνει γυναίκες & κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Το πρόγραμμα, πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας της Stoiximan σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ολοκλήρωσε την πορεία του έχοντας βρεθεί σε 10 πόλεις και έχοντας κινητοποιήσει πάνω από 1000 συμμετέχουσες.
THE LIFO TEAM
L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Good Business Directory 6 / L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Ο μεγαλύτερος όμιλος καλλυντικών παγκοσμίως χτίζει πάνω στη φιλοσοφία ότι οι άνθρωποί του αποτελούν το θεμέλιο κάθε προόδου και δημιουργεί τεχνολογίες που καθορίζουν την επόμενη μέρα της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Good Business Directory 6 / Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών δεν αποτελεί μόνο πεδίο επενδυτικής κινητικότητας αλλά είναι και ένας από τους πιο δραστήριους κλάδους στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΝΑ
Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Good Business Directory 6 / Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Η προοπτική ανάδειξης της χώρας σε δίαυλο εφοδιασμού της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης με φυσικό αέριο δημιουργεί έδαφος για νέες επενδύσεις στην επεξεργασία και μεταφορά του αερίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ
Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Good Business Directory 6 / Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Οι εκδηλώσεις Rebrain Greece και Ημέρα Καριέρας λειτουργούν ως δίαυλος μεταξύ των επιχειρήσεων και της ελληνικής διασποράς, παρουσιάζοντας αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, φορολογικά κίνητρα και νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΥΡΟΥΛΗ
Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Good Business Directory 6 / Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος και πρόεδρος της DDB Athens βλέπει μια αγορά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα σε νόμους, πίξελ και αλγόριθμους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Good Business Directory 6 / Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Οι αξίες που οδήγησαν την εταιρεία στην κορυφή, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και η δύναμη του ελληνικού ταλέντου που στηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξή της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ