3 Σχολές εκμάθησης

Τρεις Σχολές εκμάθησης: Ξένες γλώσσες & διαδικτυακά μαθήματα

Προτάσεις για να αξιοποίησετε καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο σας.

ADVERTORIAL

 

Perugia- Τίνα Ζωγοπούλου

40 χρόνια ιταλικά - ισπανικά - τουρκικά - αραβικά

 

3 Σχολές εκμάθησης

 

Το ινστιτούτο μας ιδρύθηκε το 1982. Προσφέρει μαθήματα όλων των επιπέδων. Επίσημος αντιπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, διοργανώνει εξετάσεις τουρκικών κάθε Ιανουάριο και Ιούνιο. Έχει εκδώσει βιβλία εκμάθησης των γλωσσών που διδάσκει και όχι μόνο. Θεωρείται ιδανική επιλογή, καθώς συνδυάζει την εμπειρία 40 ετών, 2 διεθνείς εκδοτικούς οίκους (Perugia και Ornimi), 3 διεθνή βραβεία (ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, Ιταλικής Πρεσβείας, Ευρωπαïκού Προγράμματος Glottodrama) και, πάνω απ’ όλα, την προτίμηση χιλιάδων σπουδαστών. 

 

Το μοναδικό ινστιτούτο με δικό του κανάλι στο YouΤube και 150 δωρεάν βιντεομαθήματα και εκείνο που διέδωσε τα ιταλικά και τα ισπανικά όσο κανένα άλλο σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο πρώτος εκπαιδευτικός φορέας που διέκρινε την ανάγκη να επεκταθεί πέρα από τις ευρωπαïκές γλώσσες και σε άλλες, όπως τα τουρκικά και τα αραβικά. 
Οι καθηγητές είναι τόσο Έλληνες, όσο και Ιταλοί, Ισπανοί και Λατινοαμερικανοί, Τούρκοι και Άραβες με άριστη γνώση ελληνικών. Προσφέρουμε μαθήματα τόσο σε τμήματα όσο και ιδιαίτερα, διά ζώσης αλλά και online. Το υψηλό επίπεδο σπουδών, το ευχάριστο περιβάλλον και τα προσιτά δίδακτρα είναι η εγγύηση για κάθε ενδιαφερόμενο.

 

www.perugia.edu.gr, Σόλωνος 116 & Λόντου 8 
210 3803193, 210 3816559,  [email protected]

 

Mathesis

Ίσες ευκαιρίες στην ποιοτική εκπαίδευση για όλους.

 

3 Σχολές εκμάθησης

 

Tο Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis ιδρύθηκε το 2015 με πρωτοβουλία και βασική ευθύνη του διευθυντή του Στέφανου Τραχανά και λειτουργεί ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης του ΙΤΕ. Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει και προσφέρει 57 μαθήματα, προερχόμενα κατά κύριο λόγο από τις ενότητες της Ιστορίας, της Φιλοσοφίας, της Πληροφορικής, των Μαθηματικών και της Φυσικής.

 

Στόχος του Mathesis είναι η εξίσωση των ευκαιριών στην ποιοτική εκπαίδευση. Η ποιότητα αυτή αντανακλάται πρώτα και κύρια στους διδάσκοντες, οι οποίοι επιλέγονται ως οι καλύτεροι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι στο πεδίο τους απ’ όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού. Ενδεικτικά, κάθε πολίτης μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα από καθηγητές όπως η Μαρία Ευθυμίου, ο Άγγελος Χανιώτης, ο Θεοδόσης Τάσιος, ο Βασίλης Κάλφας, ο Αντώνης Χατζημωυσής κ.ά. Παράλληλα, το ίδιο το διαδικτυακό περιβάλλον των μαθημάτων καθρεφτίζει την έμφαση στην ποιότητα, καθώς η πλατφόρμα του Mathesis, το OpenEdX/gr, είναι η εξελληνισμένη εκδοχή της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί το edX, ο φορέας διαδικτυακών μαθημάτων που έχουν ιδρύσει το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ. 

 

3 Σχολές εκμάθησης

 

Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στο Mathesis 110.000 πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν δωρεάν τα μαθήματα και συμμετέχουν στις εξετάσεις. Απαιτείται μόνο μια μικρή συμβολή της τάξης των 20 ευρώ για την έκδοση της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης, εφόσον οι συμμετέχοντες την επιθυμούν και τη δικαιούνται. Για τους άνεργους και η βεβαίωση χορηγείται δωρεάν. Ως ένας δημόσιος οργανισμός, χωρίς άμεση ή έμμεση κρατική υποστήριξη, το Mathesis βασίζει τα έσοδά του στις παραπάνω βεβαιώσεις καθώς και στη στήριξη από οργανισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, με κύριο και ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

 

Ξεκινώντας φέτος τον Σεπτέμβριο τον νέο κύκλο μαθημάτων του, το Mathesis υποδέχεται τους διαδικτυακούς φοιτητές του με μαθήματα για τη φιλοσοφία των συναισθημάτων, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ποίηση και την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών. 

 

Διεύθυνση: mathesis.cup.gr, FacebookInstagram, Twitter
Eπικοινωνία: [email protected] / 2810-391048 

 

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το έτος 2022/2023.

 

3 Σχολές εκμάθησης

 

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2022/2023 ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθημάτων για την εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας και του ιταλικού πολιτισμού, στοχεύοντας στην προσφορά μιας άκρως ποιοτικής διδακτικής εμπειρίας σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον. Η εκπαιδευτική προσφορά του εστιάζει εδώ και χρόνια στη διδασκαλία της γλώσσας από καθηγητές με πολυετή εμπειρία που είναι φυσικοί ομιλητές, όπως και στις καινοτόμες τεχνικές διδασκαλίας.

 

Επιπροσθέτως, από φέτος θα εισαχθούν στο πρόγραμμα και τα εργαστηριακού τύπου τμήματα ιταλικού κινηματογράφου και μετάφρασης, καθώς και ειδικά τμήματα για παιδιά και εφήβους. Με αυτόν τον τρόπο διευρύνεται ολοένα και περισσότερο το φάσμα των τμημάτων γλώσσας και πολιτισμού, τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη προετοιμασία των σπουδαστών για τις εξετάσεις CELI και DIPLOMA που διοργανώνει επίσης το ινστιτούτο. Τα διάφορα τμήματα που προσφέρονται καλύπτουν όλα τα επίπεδα που προβλέπονται από το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς και διαρθρώνονται σε προγράμματα που προσπαθούν να προσεγγίζουν τις ανάγκες κάθε σπουδαστή, είτε διαδικτυακά είτε διά ζώσης. 

 

3 Σχολές εκμάθησης

 

Η πολυάριθμες δραστηριότητες του Ιταλικού Ινστιτούτου δεν περιορίζονται, βέβαια, στη διδασκαλία της γλώσσας αλλά εκτείνονται τόσο στη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση του ιταλικού πολιτισμού και της καλλιτεχνικής παραγωγής όσο και σε πρόσθετες υπηρεσίες, όπως η συμβουλευτική για σπουδές στην Ιταλία, η μεταφραστική, καθώς και η χρήση της βιβλιοθήκης. 

 

Ως Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών συνεχίζει αδιάλειπτα τη δραστηριότητά του, έχοντας ως βασικό στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, καθώς και τη διάδοση της ιταλική γλώσσας στον ελληνόφωνο κόσμο. 

 

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών εδώ

 

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ