Οι ευκαιρίες στην Ελληνική αγορά εργασίας, τι και πως αναζητούν υποψήφιους οι εταιρείες;

Τι υποψηφίους αναζητούν οι Έλληνες εργοδότες;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στη σειρά webinars της Randstad, που ολοκληρώνονται την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου.

ADVERTORIAL

Η αναζήτηση εργασίας στους κλάδους ενδιαφέροντος των υποψήφιων εργαζομένων αποδεικνύεται ότι ευθυγραμμίζεται με την ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Όσο αυτή επιτυγχάνεται, ανάλογη είναι και η σχέση που επικρατεί για την προσέλκυση νέων ταλέντων. Αυτή τη στιγμή, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι Έλληνες εργοδότες αντιμετωπίζουν μια αρκετά πλέον διαδεδομένη κατάσταση, που αποτυπώνεται ως εξής: η πανδημία έφερε στο προσκήνιο τις αληθινές ανάγκες των εργαζομένων και έδωσε την ευκαιρία στις εταιρείες να αξιολογήσουν από την αρχή τις προτεραιότητές τους για να σταθεροποιήσουν τις αναταράξεις που επέφερε αυτή η κρίση, αλλά και να προετοιμαστούν για  μελλοντικές.

 

Τι υποψηφίους αναζητούν οι Έλληνες εργοδότες;

 

Μιλώντας για αυτές, χρειάζεται να συνεκτιμήσουμε και το φαινόμενο του brain drain. Εργαζόμενοι συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό είτε ψηφιακά, είτε και κυριολεκτικά, αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να γίνεται ο «πόλεμος των ταλέντων» στη χώρα μας ακόμη πιο έντονος. Κάπως έτσι λοιπόν, η προσφορά εργασίας δε βρίσκει πάντα την  ανάλογη ανταπόκριση. 

 

Τι υποψηφίους αναζητούν όμως οι Έλληνες εργοδότες; Υπάρχουν τελικά καλές επαγγελματικές ευκαιρίες και για ποιους; Η απάντηση είναι ναι. Και περισσότερες απαντήσεις μπορεί να λάβει κάποιος στη σειρά webinars της Randstad που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Στόχος αυτών των δωρεάν webinars είναι να καθοδηγήσουν τους εργαζόμενους που αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και να τους υποστηρίξουν στην επόμενη απόφαση  που αφορά στην καριέρα τους.

 

Τι υποψηφίους αναζητούν οι Έλληνες εργοδότες;

 

Τα webinars “Randstad Intelligence Series for candidates: Spotlight on current needs of the Greek market”, τα οποία ξεκίνησαν την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου θα συνεχιστούν κάθε Πέμπτη στις 11:00 μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις προσφερόμενες θέσεις στην αγορά εργασίας, καθώς και για το πως να προετοιμαστούν κατάλληλα για να τις διεκδικήσουν.

 

Η Randstad δημιουργεί ψηφιακά το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο και σε προσκαλεί να συμμετέχεις. Αν εργάζεσαι στον κλάδο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής, των Πωλήσεων και του Μάρκετινγκ, της Λογιστικής και των Οικονομικών, των Logistics και της Βιομηχανίας, και σκέφτεσαι το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα, τότε κλείσε μια θέση.

 

Τι υποψηφίους αναζητούν οι Έλληνες εργοδότες;

 

Σε όποιον κλάδο και αν εργάζεσαι είναι σημαντικό να ενημερώνεσαι σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς και τις νέες απαιτήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι να κλείσει κάποιος την επόμενη θέση εργασίας, το 70% του χρόνου το αφιερώνει στην προετοιμασία και τη δικτύωση και μόνο ένα 10% αφορά στην πραγματοποίηση της αίτησης. Η εύρεση μιας θέσης εργασίας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, καλά και γρήγορα αντανακλαστικά, μεθοδική προετοιμασία και αξιόπιστες πληροφορίες τόσο για το προφίλ της θέσης, όσο και της υποψήφιας εταιρείας. Στην Randstad υπάρχουν διαθέσιμες πάνω από 480 θέσεις την τρέχουσα περίοδο και εάν είσαι υποψήφιος μπορείς επωφεληθείς από την ευελιξία και την προσέγγιση των συμβούλων της, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πόσο απαιτητική μπορεί να είναι η διαδικασία της αναζήτησης εργασίας αλλά και το ταίριασμα των προσδοκιών σου με του υποψήφιου εργοδότη. 

 

 

Spotlight: Ευκαιρίες στον κλάδο των Μηχανικών

Αυξανόμενη είναι όμως και η τάση στις ειδικότητες των πολιτικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, αρχιτεκτόνων καθώς και μηχανολόγων μηχανικών σύμφωνα με τα στοιχεία της Randstad, με τους κλάδους της Ενέργειας, τον Κατασκευαστικό, την Εφοδιαστική αλυσίδα, τη Βαριά Βιομηχανία και τη Ναυτιλία να απορροφούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζήτησης. Ιδιαίτερα για τους πρώτους τρεις, διαπιστώνεται μεγάλη προσφορά καθώς υλοποιούνται επενδυτικά πλάνα σε ΑΠΕ, ο κατασκευαστικός κλάδος ανακάμπτει με μεγάλα έργα στο προσκήνιο, ενώ με ταχείς ρυθμούς εκσυγχρονίζεται και η εφοδιαστική αλυσίδα.

 

Τι υποψηφίους αναζητούν οι Έλληνες εργοδότες;

 

Και σε αυτή την περίπτωση το “ταξίδι” της αναζήτησης έχει τους δικούς του κανόνες και όρους. Οι υποψήφιοι εργοδότες αναζητούν συγκεκριμένες δεξιότητες, και βρίσκονται στο ‘παιχνίδι’ της αναζήτησης με ποικίλα μέσα. Στο webinar εδώ, θα αποκτήσεις την εικόνα  που προκύπτει από περισσότερες από 60 ενεργές υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας στις μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες των παραπάνω κλάδων. Θα μάθεις τι ακριβώς ψάχνουν, τι προσφέρουν και με ποιο τρόπο θα καταφέρεις να γεφυρώσεις ένα πιθανό χάσμα με τον μελλοντικό εργοδότη σου με την υποστήριξη των συμβούλων της Randstad. Θα ενημερωθείς για τις πιο ελκυστικές θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή - ενώ θα ακούσεις τα do’s and dont’s για τη βελτίωση  του βιογραφικού σου ώστε να γεφυρώσεις ακόμη περισσότερο την απόσταση και να βρεθείς πιο κοντά στη θέση που επιθυμείς.

 

 

 

Spotlight: Ευκαιρίες στους κλάδους των Πωλήσεων και του Marketing

Μεγάλη άνοδο σημειώνει και η προσφορά στις θέσεις εργασίας στον τομέα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, όπως και των Πωλήσεων, δυο τομείς, που σύμφωνα με την τελευταία έρευνα HR Trends της Randstad, βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις αναφορικά με την πρόθεση των HR Τμημάτων να προσλάβουν νέο προσωπικό. Ο βασικός λόγος που δικαιολογεί αυτή την πρόσθεση είναι φυσικά η επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης πολλών εταιρειών στην αγορά, η οποία μεταφράστηκε σε ένα άνοιγμα θέσεων που κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 178% και 77% αντίστοιχα. Στο δωρεάν webinar εδώ, θα ανακαλύψεις τις πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας στον τομέα του Marketing και των Πωλήσεων, θα ενημερωθείς για τα τρέχοντα μισθολογικά δεδομένα και τις μη οικονομικές παροχές των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών και θα μάθεις ποιες τάσεις επικρατούν στην αγορά.

 

Τι υποψηφίους αναζητούν οι Έλληνες εργοδότες;

 

Σαφώς, κάθε ταξίδι σταδιοδρομίας είναι μοναδικό, όπως είναι και ο καθένας από εμάς. Σκοπός του «Randstad Intelligence Series for Candidates» είναι να σου δείξει ότι εκεί έξω, υπάρχουν πράγματι διάφορες διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης που ίσως να σε ενδιαφέρουν. Εκτός από αυτό όμως, οι έμπειροι σύμβουλοι-recruiters της Randstad θα σου εξηγήσουν τι χρειάζεται να πληροί το βιογραφικό σου σήμερα, θα σε καθοδηγήσουν στις πιο σύγχρονες διαδικασίες προσλήψεων και θα σε εξοικειώσουν με στρατηγικές προετοιμασίας και συνέντευξης. Αν περνάει η ιδέα από το μυαλό σου ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή για σένα να εξετάσεις μια επόμενη επαγγελματική επιλογή, τότε σίγουρα η παρακολούθηση αυτών των webinars θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια θα μπορούσε να είναι η θέση σου αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά εργασίας.

 

Τι να περιμένεις από τη συμμετοχή σου στο webinar που σε ενδιαφέρει; Τέσσερα βασικά πράγματα: θα ακούσεις τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, θα δεις τις ανάγκες των υποψήφιων εργοδοτών σε επίπεδο δεξιοτήτων ), θα πάρεις χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή και αποδοτική παρουσίαση του βιογραφικού σου και φυσικά θα καταλάβεις με ποιους τρόπους μπορεί η Randstad να σε υποστηρίξει άμεσα ή μακροπρόθεσμα για να πετύχεις τους προσωπικούς σου στόχους που σχετίζονται με την επαγγελματική σου ανάπτυξη.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ