Στα Public με τη δύναμη της τεχνολογίας αλλάζουμε τον κόσμο

Στα Public με τη δύναμη της τεχνολογίας αλλάζουμε τον κόσμο

Τα Public στηρίζουν την Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ και παράλληλα ενισχύουν τις επιλογές μάθησης και ψυχαγωγίας των τοπικών κοινωνιών, δημιουργώντας ψηφιακές βιβλιοθήκες σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας! 

ADVERTORIAL

 

Η Ψηφιακή Μέριμνα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο και αυτήν τη φορά αφορά τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο! Στην εποχή της τηλεκπαίδευσης και του digital transformation η ανάγκη για έναν αξιόπιστο υπολογιστή είναι πλέον μεγάλη. 

 

Έτσι, λοιπόν, πριν από μερικούς μήνες είδαμε χιλιάδες μαθητές να επιλέγουν τον ιδανικό «συμμαθητή» τους, που μπορεί να ήταν κάποιο tablet ή κάποιο laptop, και πλέον ήρθε η σειρά για τους καθηγητές.

 

Με την Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ περισσότεροι από 200.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές) αλλά και άτομα με εξαρτώμενα μέλη που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου-Αυγούστου 2021 δικαιούνται voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

 

Τα Public, ακολουθώντας όλα τις τελευταίες εξελίξεις, έχουν δημιουργήσει μια ειδική σελίδα (https://www.public.gr/cat/landing/psifiaki-merimna), μέσα από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να μάθει όλα όσα χρειάζεται το πρόγραμμα, τους δικαιούχους, αλλά και να κάνει εγγραφή στη σχετική λίστα ώστε να ενημερωθεί άμεσα μόλις ανοίξει το πρόγραμμα.

 

Επίσης, γιορτάζοντας τη δύναμη που προσφέρει η τεχνολογία, τα Public υποστηρίζουν την προσπάθεια δημιουργίας ψηφιακών βιβλιοθηκών σε επιλεγμένα σημεία της Ελλάδας, δωρίζοντας τεχνολογικό εξοπλισμό σε έξι βιβλιοθήκες απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. 

 

Τι καλύπτει όμως η ψηφιακή μέριμνα ΙΙ; 

Το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα καλύπτει tablets, φορητούς υπολογιστές (notebooks, chromebooks) αλλά και συσκευές 2-σε-1, καθώς και σταθερούς υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων desktops και all-in-ones. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ένας δικαιούχος έχει την επιλογή να αγοράσει και περιφερειακά, όπως οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο, κάμερα, ακουστικά κ.λπ., σε συνδυασμό με κάποιο μηχάνημα που θα επιλέξει. Βρείτε τα καλύτερα περιφερειακά και gadgets με έκπτωση έως και 50%, αλλά και άλλες αποκλειστικές προσφορές μόνο στα Public.

 

Είστε δικαιούχος! Τι θα επιλέξετε;

Αν είστε δικαιούχος και δεν ξέρετε τι να επιλέξετε λόγω της μεγάλης γκάμας προϊόντων που σας προσφέρουν τα Public, μην αγχώνεστε, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μερικά tips που μπορεί να σας βοηθήσουν.

 

Θέλετε tablet;

Αυτό που ζητάμε από ένα tablet είναι να μπορεί να μας κάνει τη δουλειά, χωρίς να αργεί. Εδώ, λοιπόν, κοιτάμε κυρίως τη RAM, οπότε, όσο περισσότερη μνήμη έχει, τόσο περισσότερα μπορείτε να κάνετε παράλληλα (multitasking). Εκτός όμως από ταχύτητα θέλουμε και αποθηκευτικό χώρο για να αποθηκεύουμε τα αρχεία μας χωρίς πρόβλημα και άγχος μήπως δεν χωρέσουν. Επομένως, όσο περισσότερα τα GB, τόσο το καλύτερο. 


Θέλετε laptop;

Αν τώρα το tablet σάς φαίνεται πολύ μικρό και θέλετε κάτι να έχετε μαζί σας για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας από παντού, η ιδανική λύση είναι ένα laptop.
Εδώ οι επιλογές είναι πάρα πολλές και πάλι το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι να βρούμε εκείνο το μηχάνημα που θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις εργασίες της καθημερινότητάς μας. 

 

Η μνήμη RAM και ο αποθηκευτικός χώρος παίζουν και εδώ σημαντικό ρόλο, όμως υπάρχουν ακόμα μερικοί παράγοντες, όπως το μέγεθος της οθόνης, ο επεξεργαστής που χρησιμοποιεί, η αυτονομία της μπαταρίας και, αν υπάρχει, κάποια επιπλέον κάρτα γραφικών. 

 

Συνήθως τα mid-range μηχανήματα που κυκλοφορούν καλύπτουν πλήρως τις καθημερινές ανάγκες, οπότε μηχανήματα με intel επεξεργαστή, 8GB RAM, 512GB διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών θα κάνουν τη δουλειά σας άνετα!

 

Ακόμα ένα πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι η συνδεσιμότητα που προσφέρει το laptop. Με απλά λόγια, τι διαθέσιμες θύρες έχει και κατά πόσο σας καλύπτουν. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά μοντέλα που θυσιάζουν τις θύρες στον βωμό του design.

 

Θέλετε desktop;

Αν, τώρα, είστε από εκείνους που θέλουν να έχουν έναν υπολογιστή στο σπίτι, ένας desktop υπολογιστής είναι αυτό που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Δεν θα μπορείτε να δουλεύετε από παντού, όμως θα μπορείτε να αναβαθμίζετε το σύστημά του υπολογιστή και να φτιάξετε το ιδανικό setup που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Όπως είναι λογικό, τα desktops προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες συνδέσεων και αναβαθμίσεων, αλλά από την άλλη καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο και έχουν περισσότερα καλώδια από τις παραπάνω επιλογές.

 

Ό,τι και να επιλέξετε, να ξέρετε ότι τα Public έχουν μεγάλη ποικιλία σε όλα τα τελευταία μοντέλα laptop, tablet και desktop. Επίσης, προσφέρουν 2 χρόνια εγγύηση με κάθε αγορά καθώς και εγκατεστημένο antivirus, γιατί μην ξεχνάμε ότι η ασφάλεια είναι πάντα σημαντική.

 

Αν είστε δικαιούχος, μπορείτε να εξαργυρώσετε στα Public το κουπόνι των €200 και να επιλέξετε μέσα από μια μοναδική ποικιλία από κορυφαία laptops, desktops και tablets, αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο, φυσικά στην καλύτερη τιμή!

 

* Η Δράση Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ υλοποιείται από τα υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.

 

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ