Νέο Πρόγραμμα Κατάρτισης 80.000 ανέργων με εκπαιδευτικό επίδομα 1.000€

Νέο Πρόγραμμα Κατάρτισης 80.000 ανέργων με εκπαιδευτικό επίδομα 1.000€

Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

ADVERTORIAL

Ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ανέργων, στα προγράμματα αναβάθμισης ικανοτήτων «νέας γενιάς», σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

 

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της εργασιακής επανένταξης των ανέργων μέσα από την ποιοτική αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής και εγγραφής στο Μητρώο Ωφελούμενων Ανέργων, Α΄ φάσης, έχουν όσοι πληρούν τις εξής βασικές προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι στο  Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ
  • Είναι άνω των 18 ετών
  • Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι αυτής της φάσης μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και τις 22 Αυγούστου 2022,  και εφόσον πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις μπορούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων, Α΄ φάσης, το οποίο πρόκειται να εκδοθεί στις 25 Αυγούστου 2022.

 

Συνεπώς, αν σε ενδιαφέρει, μη χάνεις χρόνο.

 

Νέο Πρόγραμμα Κατάρτισης 80.000 ανέργων με εκπαιδευτικό επίδομα 1.000€

 

Η εκπαίδευση έχει διάρκεια από 50 έως 200 ώρες θεωρητικής διδασκαλίας και υλοποιείται συνδυαστικά: δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος, τηλεκατάρτιση (e-learning), τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν 1 από τους 17 προσφερόμενους τομείς κατάρτισης με αντικείμενο τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες, κατόπιν εξετάσεων, μπορούν να αποκτήσουν πιστοποιητικό κατάρτισης. Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες πρόκειται να λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους έως 1.000€ ανά εκπαιδευόμενο, 5€ ανά ώρα κατάρτισης μικτά.

 

To ΚΔΒΜ ΙΑΣΙΣ μπορεί να σας λύσει οποιαδήποτε απορία, να προχωρήσετε μαζί τη διαδικασία της αίτησης και να παρέχει πρόσθετες διευκρινίσεις: Επικοινωνήστε στo 218 218 2815 ή με email στο [email protected] και ένας συνεργάτης του ΚΔΒΜ ΙΑΣΙΣ θα είναι στη διάθεσή σας.

 

Επιπλέον, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες ​σας περιμένουν στα γραφεία τους, Πολυβίου Δημητρακοπούλου 18, Άνω Πατήσια καθημερινά από τις 10:00-19:00 ώστε να σας καθοδηγήσουν στη συμπλήρωση της αίτησης και να σας βοηθήσουν στην υποβολή της.

 

Το ΚΔΒΜ ΙΑΣΙΣ είναι πιστοποιημένο και εξειδικευμένο Κέντρο Κατάρτισης και υποστηρίζει ενεργά, δράσεις για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ευαλωτότητα.

 

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ