Ένα Μουσείο που … Δεν Είναι Μόνο Μουσείο

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Μία απόδραση από την καθημερινότητα που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη μάθηση

Τα Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου, πιο ανανεωμένα και καινοτόμα από κάθε άλλη φορά, σας περιμένουν να τα γνωρίσετε.

ADVERTORIAL

 

Έχουμε ήδη μπει στο φθινόπωρο και αναζητούμε ευχάριστες εξορμήσεις για τα πολύτιμα Σαββατοκύριακά μας. Σίγουρα για όσους έχουν οικογένεια και θέλουν να δραπετεύσουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ένα μουσείο που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη μάθηση, αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

 

Ένα Μουσείο που … Δεν Είναι Μόνο Μουσείο

 

Υπάρχει όμως ένα μουσείο, διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ένα μουσείο που υπόσχεται ότι δεν είναι μόνο μουσείο. Μιλάμε για το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, στην οδό Πρωτέως στη Νέα Κηφισιά που φέτος ανοίγει για 12η συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του και δίνει σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Νέα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα, πιο ανανεωμένα και πιο καινοτόμα από ποτέ.

 

Ένα Μουσείο που … Δεν Είναι Μόνο Μουσείο

 

Από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι και το Μάιο του 2023 τα μικρά παιδιά γίνονται μεγάλοι ερευνητές αλλά και καλλιτέχνες και περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στο μουσείο δημιουργικά. Μεταμορφώνονται σε μικρούς «Λίχτενσταϊν» για να κατασκευάζουν υδάτινα καλωδιακά πλοία ή σε αγγελιαφόρους της  Αφροδίτης. Μπορούν, επίσης, να φτιάξουν τη δική τους κούκλα-τηλεφωνήτρια με έμπνευση από τον Ευγένιο Σπαθάρη, να μπουν στο μαγικό κόσμο της STEM κατασκευάζοντας  και ακόμα να κατασκευάζουν  ταχυδρομικά περιστέρια με τη βοήθεια έμπειρων κεραμιστών. Και δεν σταματάμε εδώ… θα έχουν ακόμα την ευκαιρία  να εικονογραφήσουν μια ολόκληρη τηλεφωνική συνομιλία, με την καθοδήγηση της εικαστικού Μάρθας Δημητροπούλου και µε έμπνευση από τη διάσημη εικαστικό Niki de Saint Phalle.

 

Ένα Μουσείο που … Δεν Είναι Μόνο Μουσείο

 

Αξίζει, όμως, να γνωρίσει κανείς και την πραγματικά σπουδαία και αξιέπαινη πρωτοβουλία του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, που ταξιδεύει διαδικτυακά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με τα σύγχρονα εικαστικά του εργαστήρια στα απομακρυσμένα σχολεία της περιφέρειας .

 

Ένα Μουσείο που … Δεν Είναι Μόνο Μουσείο

 

Όπως κάθε χρόνο, τα  Εκπαιδευτικά Προγράμματα πλαισιώνονται με σχολικές και οικογενειακές  ξεναγήσεις και ακόμα περισσότερες δράσεις με έμφαση στην τεχνολογία και το σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές όλων των βαθμίδων.

 

Μάθετε όλα όσα θα θέλατε για το Μουσείο μέσα από το νέο site του στο  www.otegroupmuseum.gr

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ