Meisner Institute Athens: Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Meisner Institute Athens: Το πρώτο και μοναδικό Ινστιτούτο της τεχνικής Meisner στην Ευρώπη ανοίγει στην Αθήνα

Το Meisner Institute Athens φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εκπαιδευτική κυψέλη στην Ελλάδα με όραμα και σταθερές βάσεις στα πρότυπα του εξωτερικού, ξεκινώντας μαθήματα τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022.

ADVERTORIAL

Το Meisner Institute Athens είναι το πρώτο και μοναδικό Ινστιτούτο της τεχνικής Meisner στην Ευρώπη. Με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του brand name, το Meisner Institute Athens παρέχει πιστοποιήσεις διεθνώς αναγνωρισμένες, με στόχο στα επόμενα 2-3 χρόνια, να πραγματοποιεί 2ετή φοίτηση στα πρότυπα του εξωτερικού με συμπληρωματικά μαθήματα κίνησης και φωνής.

 

Meisner Institute Athens: Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 

Ο Sanford Meisner γεννήθηκε το 1905 στο Brooklyn και θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς δασκάλους υποκριτικής του 20ου αιώνα. Παρά την αρχική του ενασχόληση με το πιάνο, σύντομα αφοσιώθηκε στην υποκριτική. Το 1931 ο Stanislavski με το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας ενέπνευσε μια ομάδα νέων ηθοποιών -μεταξύ άλλων τους Meisner, Lee Strasberg, Stella Adler κ.α- να δημιουργήσουν το περίφημο Group Theatre. Το 1933 ο Meisner άρχισε να διαφωνεί με την Μέθοδο. Πίστευε ότι ο ηθοποιός έπρεπε να εκπαιδευτεί σε μια τεχνική αποτελεσματική αλλά και υγιή, για να μην τραυματίζεται επικαλούμενος επώδυνες μνήμες. Για τον λόγο αυτό, ανέπτυξε μία σειρά ασκήσεων, που βοηθούν τον ηθοποιό να φέρεται ενστικτωδώς, έτσι ώστε να αντιδρά αληθινά σε αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Υποκριτική -σύμφωνα με τον Meisner- σημαίνει να ζεις αληθινά κάτω από φανταστικές συνθήκες.

 

Meisner Institute Athens: Ξεκινούν τα μαθήματα τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 

Η τεχνική Meisner είναι μία διαδικασία διαδοχικών σταδίων που εκπαιδεύει τους ηθοποιούς να εναποθέτουν την προσοχή τους στο άλλο πρόσωπο στη σκηνή. Αν ο ηθοποιός εκπαιδευτεί να εμπιστεύεται τις αυθεντικές του αντιδράσεις, με φαντασία και ανοιχτή καρδιά, τότε μόνο η συμπεριφορά του, η ίδια του η ζωή, θα κατακτήσει την αλήθεια. Χωρίς να εκβιάζει ή να προσποιείται το συναίσθημα.

 

Meisner Institute Athens: Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 

Το Meisner Institute Athens φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εκπαιδευτική κυψέλη στην Ελλάδα με όραμα και σταθερές βάσεις στα πρότυπα του εξωτερικού. Το Ινστιτούτο, ως ο μόνος εγκεκριμένος και πιστοποιημένος οργανισμός εκπαίδευσης της τεχνικής Meisner στην Ελλάδα, θα συνεργάζεται με αποκλειστικά πιστοποιημένους και όχι εμπειρικούς καθηγητές της τεχνικής Meisner, επιχειρώντας να συνδράμει ουσιαστικά στην αλλαγή της θεατρικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Στεγάζεται στον ισόγειο χώρο έκτασης 90 τετραγωνικών μέτρων, στη συμβολή των οδών Ανατολίου & Γλαύκωνος στο Παγκράτι. Διαθέτει έναν άρτια εξοπλισμένο ενιαίο χώρο, ευρύχωρο και ψηλοτάβανο με φυσικό φωτισμό και ειδικά επενδυμένο, αντικραδασμικό πάτωμα, ώστε το μάθημα να είναι μία ασφαλής και ξεχωριστή εμπειρία για τον συμμετέχοντα.

 

Meisner Institute Athens: Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 

Το Meisner Institute Athens έχει την πλήρη στήριξη του κεντρικού Meisner Institute στο Los Angeles. Ο Executive Director και Master Meisner Teacher Scott Trost, ένας από τους πιο έμπειρους δασκάλους Meisner στον κόσμο, με περισσότερα από 25 χρόνια διδασκαλίας σε ηθοποιούς και καθηγητές στο Λος Άντζελες αλλά και στην Αγία Πετρούπολη, τη Σανγκάη και το Νέο Δελχί, έχει ήδη επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις στην Αθήνα και θα επιστρέφει με Master Classes κάθε χρόνο.

 

Meisner Institute Athens: Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 

Διευθύντρια του Meisner Institute Athens είναι η ηθοποιός Άλκηστις Νικολαΐδη. Με σπουδές Υποκριτικής στο Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, η Άλκηστις Νικολαΐδη είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια της τεχνικής Meisner από τον Scott Trost, Διευθυντή του Meisner Institute. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου 812:Coal Theatre Company. Ενδεικτικές συνεργασίες της: Ηλέκτρα_μία σύγχρονη τραγωδία, της Ε. Τριανταφυλλοπούλου σε σκηνοθεσία Κ. Μωραΐτη, Ο καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ, του B. Brecht σε σκηνοθεσία Σ. Κακάλα, Η Μόνικα Βιττι δεν θυμάται πια, του Θ. Τσαλαπάτη σε σκηνοθεσία Ν. Δημητρακοπούλου, Οι Δούλες, του J. Genet σε σκηνοθεσία Α. Μπρούσκου, Οι 3 αδερφές, του Α. Chekhov σε σκηνοθεσία D. Blackstone.

 

Meisner Institute Athens: Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 

Πρόγραμμα Σπουδών

 

  • Η τεχνική Meisner αποτελείται από δυο επίπεδα και συνολικά έξι ενότητες.
  • Τρεις ενότητες το Επίπεδο 1 και 3 ενότητες το Επίπεδο 2. Η συμμετοχή σε επόμενη ενότητα γίνεται μετά από πρόσκληση του Ινστιτούτου. Σε περίπτωση επανάληψης της ίδιας ενότητας θα παρέχεται 50% έκπτωση.
  • Τα μαθήματα κάθε ενότητας πραγματοποιούνται εβδομαδιαία και είναι 3ωρης διάρκειας. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει 24 ώρες.
  • Ηθοποιοί με προηγούμενη εκπαίδευση σε πιστοποιημένη σχολή Meisner μπορούν, επίσης, να δηλώσουν συμμετοχή. Απαραίτητη μια συνάντηση, προκειμένου να καθοριστεί σε ποια ενότητα θα μπορούν να ενταχθούν.
  • Λόγω της πανδημίας Covid 19, διεξάγονται και online σεμινάρια μέσω zoom.
  • Για επαγγελματίες ηθοποιούς που δεν μπορούν να δεσμεύσουν το πρόγραμμά τους στο σταθερό πρόγραμμα των ενοτήτων ή θέλουν μελέτη για ένα συγκεκριμένο ρόλο ή μια ακρόαση, παρέχεται η δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων (coaching).
  • Για τους υποψήφιους φοιτητές σε δραματική σχολή, θα υπάρξει τμήμα προετοιμασίας, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας.

 

Meisner Institute Athens: Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 

Επίπεδο 1/ Ενότητα 1      

Τμήμα 1           Κάθε Δευτέρα 11:00-14:00

Τμήμα 2           Κάθε Σάββατο 17:00-20:00

 

Επίπεδο 1/ Ενότητα 2  

Τμήμα 1           Κάθε Τρίτη 11:00-14:00

Τμήμα 2           Κάθε Κυριακή 17:00-20:00

 

Επίπεδο 1/ Ενότητα 1 (online)

Κάθε Δευτέρα 20:00-23:00

 

Meisner Institute Athens: Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Αιτήσεις συμμετοχής: contact@meisnerinstituteathens.gr

Διεύθυνση: Ανατολίου 14 & Γλαύκωνος 26, Παγκράτι

Website: www.meisnerinstituteathens.gr

FB: meisnerinstituteathens

Instagram: meisner_institute_athens

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ