IdEF College: Το ιδιωτικό κολλέγιο που κάνει το όνειρο των σπουδαστών πραγματικότητα

IdEF College: Το ιδιωτικό κολλέγιο που κάνει το όνειρο των σπουδαστών πραγματικότητα

Το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας, αποτελεί κορυφαία λύση για κάθε νέο φοιτητή.

ADVERTORIAL

 

Μπορεί να λήγει η αγωνία των υποψηφίων καθώς ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων εξετάσεων 2023 – ξεκινάει, όμως, ένας καινούριος κύκλος ερωτημάτων, με τα ιδιωτικά κολλέγια να βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο των συζητήσεων καθώς νέοι και νέες σε όλη την Ελλάδα αποφασίζουν τα επόμενα βήματά τους.

Μέσα στο διαρκώς εξελισσόμενο εκπαιδευτικό τοπίο της Ελλάδας, ένα ιδιωτικό κολλέγιο έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή υποψήφιων φοιτητών και φοιτητριών που αναζητούν όχι μόνο αναγνωρισμένο πτυχίο, αλλά και σύγχρονες εγκαταστάσεις, άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και υψηλό επίπεδο σπουδών.

Γιατί το IdEF College, το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας, αποτελεί κορυφαία λύση για τόσους νέους κάθε χρόνο;

 

Λίγα λόγια για το Γαλλικό Κολλέγιο

Το ιδιωτικό κολλέγιο IdEF (Institution d'Etudes Francophones) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995 ως κολλέγιο Νομικής, αλλά από το 2019 διαθέτει και τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με πρωτοφανή επιτυχία.

Σήμερα είναι πλήρως αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος και αποτελεί κορυφαία επιλογή για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα, απολαμβάνοντας όλα τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν τις σπουδές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, τα ιδιωτικά κολλέγια αποτελούν «εκπαιδευτικούς φορείς μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης» και προσφέρουν μαθήματα «μέσα από συμφωνίες πιστοποίησης (validation) και δικαιόχρησης (franchising) με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, τα οποία με τη σειρά τους είναι κι αυτά αναγνωρισμένα από τις αρμόδιες αρχές στη χώρα που εδρεύουν».

Το IdEF, συγκεκριμένα, προέκυψε από τη σύμπραξη με το Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Το πρόγραμμα σπουδών του κολλεγίου είναι πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα του Sorbonne Paris Nord, ενώ οι φοιτητές που σπουδάζουν στο ιδιωτικό κολλέγιο στην Αθήνα έχουν την ίδια ιδιότητα και ίσα δικαιώματα με τους φοιτητές της Γαλλίας.

 

Πλήρως αναγνωρισμένα πτυχία Νομικής

Το IdEF αποτελεί το 1ο ιδιωτικό κολλέγιο στην Ελλάδα με αναγνώριση πτυχίου από το ΑΤΕΕΝ (πρώην ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας από το 2010 και το πρώτο κολλέγιο του οποίου οι απόφοιτοι Νομικής εγγράφονται κανονικά σε Ελληνικούς Δικηγορικούς Συλλόγους.

Οι σπουδές Νομικής τουλάχιστον τριετούς διάρκειας φοίτησης οδηγούν σε πτυχίο (bachelor’s - Licence), το οποίο δίνει τη δυνατότητα εγγραφής σε Κυπριακό Δικηγορικό Σύλλογο, διάρκειας 12 μηνών. Στη συνέχεια προβλέπεται αυτόματη εγγραφή σε Ελληνικό Δικηγορικό Σύλλογο με την ιδιότητα του Ευρωπαίου Δικηγόρου.

Με την ολοκλήρωση του 4ου έτους σπουδών απονέμεται το πτυχίο Νομικής «Μaîtrise», με δυνατότητα εγγραφής σε Ελληνικό Δικηγορικό Σύλλογο, διάρκειας 18 μηνών, με την ίδια διαδικασία που ισχύει για όλους τους πτυχιούχους Νομικής Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Τέλος, προσφέρεται και το μεταπτυχιακό Νομικής «Master Recherche» Εμπορικού Δικαίου του Sorbonne Paris Nord που απονέμει στους φοιτητές ένα διακεκριμένο, διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο master.

 

Προγράμματα αιχμής στις Αθλητικές Επιστήμες

Λειτουργώντας ως σημείο αναφοράς στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας, το IdEF προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες ανάγκες.

Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, ενώ τα πρακτικά διενεργούνται σε Αθλητικούς Συλλόγους με τους οποίους συνεργάζεται το Κολλέγιο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το IdEF College προσφέρει και υποτροφίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι φοιτητές που στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του τρέχοντος έτους θα συμπληρώσουν πάνω από 17.000 μόρια, κατοχυρώνουν Υποτροφία Αριστείας 50% για όλα τα έτη των σπουδών, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας εγγραφής τους.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ, το Κολλέγιο προσφέρει σε κάθε Αθλητική Ομοσπονδία πέντε (5) Υποτροφίες τετραετούς φοίτησης στο Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής».

 

Σε ποιους απευθύνεται το Κολλέγιο IdEF;

Ο κ. Αμαργιανάκης, Γενικός Διευθυντής του IdEF College, αναφέρει: «Τα κολλέγια που συμπράττουν με αναγνωρισμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια έρχονται να καλύψουν την υπερβάλλουσα ζήτηση σπουδών σε τομείς αιχμής, όπως η Νομική και οι Αθλητικές Επιστήμες, χωρίς οι φοιτητές να αναγκάζονται να φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό».

Παράλληλα, μία ενδεχόμενη αποτυχία στις Πανελλήνιες δεν στέκεται τροχοπέδη – σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα μόρια ο υποψήφιος, δεν χρειάζεται να επιλέξει μια διαφορετική σχολή από αυτή που ονειρεύεται, ούτε να περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναδώσει Πανελλήνιες.

 

Θέλεις κι εσύ να ακολουθήσεις την καριέρα που επιθυμείς;

Επικοινώνησε σήμερα με το IdEF για να μάθεις περισσότερα και πάρε το μέλλον στα χέρια σου.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon