Συμμαχία για τη Νέα Γενιά: Η Nestlé βοηθά τους νέους επαγγελματίες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους

Η Nestlé στρέφει το βλέμμα στο μέλλον των νέων

Οι σημερινοί νέοι έχουν δυνατότητες και ταλέντο - η παγκόσμια πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth, τους βοηθά να τα εκμεταλλευτούν σωστά και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

ADVERTORIAL

 

Ο κόσμος μας αλλάζει διαρκώς, οι εξελίξεις τρέχουν  - κι εμείς  μαζί τους, προσπαθώντας να τις προλάβουμε  και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Η νέα γενιά, έχοντας αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, καλείται να ανταποκριθεί σε προκλήσεις, να παραμείνει παραγωγική, να μη χάσει το όραμά της και να αναδείξει το ταλέντο της, με ελάχιστη καθοδήγηση. Στην προσπάθεια να κερδίσουν τα προς το ζην, πολλοί αφήνουν τους στόχους τους στην άκρη, και τα όνειρά τους μένουν απραγματοποίητα.

 

Οι σημερινοί νέοι έχουν ταλέντο και δεξιότητες. Αυτό που χρειάζονται, είναι τα άτομα που θα πιστέψουν σ’ εκείνους και θα τους δώσουν κίνητρο, ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Η παγκόσμια πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth, η οποία εγκαινιάστηκε στην Αθήνα το 2013, τους παρέχει ακριβώς αυτό: την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Από το 2014 ως τώρα, έχει προσφέρει 720 ευκαιρίες απασχόλησης και 344 θέσεις πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν πλέον αναπόσπαστα μέλη της εταιρείας. 

 

Στο πλαίσιο των δράσεων της Nestlé Needs YOUth, εντάσσεται και το πρόγραμμα Συμμαχία για τη Νέα Γενιά (Alliance 4 YOUth). Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε νέους και νέες ώστε να εξελιχθούν, να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς και να κερδίσουν την ευκαιρία εξάμηνης απασχόλησης σε μία μεγάλη εταιρεία.

 

Η παγκόσμια πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth, η οποία εγκαινιάστηκε στην Αθήνα το 2013, παρέχει στους νέους την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

 

Η Κατερίνα Αχτύπη είναι μία από τους νέους αυτούς. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες και συμμετείχε στη Nestlé Needs YOUth το 2020. Πλέον, εργάζεται στο Τμήμα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestlé Ελλάς.

 

«Αποφάσισα να συμμετέχω στην πρωτοβουλία της Nestlé για την υποστήριξη των νέων γιατί η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα το περιβάλλον. Μετά τη λήξη της πρακτικής μου μέσω του προγράμματος Nestlé Needs YOUth, συνέχισα να εργάζομαι στην εταιρεία ως Sustainable Packaging Assistant, μοιράζοντας τον χρόνο μου μεταξύ σχεδίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενός παγκόσμιου έργου που υλοποιείται σε συνεργασία με τα κεντρικά του Ομίλου. Φέτος τον Μάιο είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο πλαίσιο του European Vocational Skills Week σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπων εταιρειών, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα γύρω από τις δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα για τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία. Η Nestlé Ελλάς πίστεψε σε μένα και συνεχίζει να μου δίνει καθημερινά τη δυνατότητα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να εξελιχθώ», δηλώνει.

 

Συμμαχία για τη Νέα Γενιά: Η Nestlé βοηθά τους νέους επαγγελματίες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους

 

«Όταν βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να κρατήσουν τα όνειρά τους ζωντανά και να πετύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, κτίζουμε το μέλλον. Είναι απαραίτητο να τους εξοπλίσουμε με όλα τα εφόδια που χρειάζονται γιατί είναι οι αυριανοί επιχειρηματίες και στελέχη, εκείνοι που θέλουμε να δημιουργήσουν, να πρωτοπορήσουν και να φέρουν αλλαγές. Και στη Nestlé Ελλάς γίνεται πράξη, κάθε μέρα», επισημαίνει ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Βασίλης Αδαμίδης.

 

Σε μία εποχή που κυριαρχεί η αβεβαιότητα, λοιπόν, η Nestlé στηρίζει τα άτομα που αρνούνται να συμβιβαστούν κι επιθυμούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, δίνοντάς τους το μόνο που τους λείπει: Μία ευκαιρία.

 

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth εδώ.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ