Υποτροφίες Cosmote

COSMOTE: Με όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, στηρίζει πρωτοετείς φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Για 21η χρονιά, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE στέκεται δίπλα σε πρωτοετείς συγκεκριμένων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

ADVERTORIAL

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες, οι μαθητές άκουγαν διαρκώς πως «τα θέματα είναι ίδια για όλους» - κι αυτό είναι αλήθεια. Τώρα που πέρασαν στη σχολή τους κι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη φοιτητική ζωή, τα πράγματα αλλάζουν.

 

Ζούμε σε μία απαιτητική εποχή, στην οποία κάποιοι καλούνται να ξεπεράσουν διαφορετικά εμπόδια από άλλους. Ίσως χρειαστεί να κάνουν παραπάνω βήματα για να πετύχουν τους στόχους τους - ειδικά όταν πρόκειται για την εκπαίδευση που αποτελεί προτεραιότητα - και να παραμείνουν αισιόδοξοι, γνωρίζοντας πως με προσπάθεια και όραμα, όλα είναι δυνατά. Το ζήτημα είναι να βρεθεί η πηγή έμπνευσής τους, η οποία θα τους κρατά σε εγρήγορση.

 

Προκειμένου να απολαύσουν το νέο κεφάλαιο της ζωής τους, αποκτώντας γνώσεις και βιώνοντας κάθε στιγμή όπως τους αξίζει, η COSMOTE φροντίζει να εφοδιάσει κατάλληλα τους νέους. Με όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, η COSMOTE στηρίζει για 21η χρονιά τους πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, μέσα από το πρόγραμμα των Υποτροφιών, προσφέροντας ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

 

«Η γνώση είναι δύναμη και αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Αυτή τη γνώση επιδιώκουν με όλη τους τη δύναμη οι νέοι φοιτητές, που περνούν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Είμαστε περήφανοι που, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους που ξεπερνούν εμπόδια και με στόχους, όραμα και πάθος κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα», δήλωσε  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ: Η πλατφόρμα των online αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 άνοιξε και, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2022, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή. Το μόνο που χρειάζεται, είναι ένα κλικ. Φέτος, πρόκειται να δοθούν 30 υποτροφίες - 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και η υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» που αφορά πρωτοετείς των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. 

 

Όσο για το ποσό των υποτροφιών, ανέρχεται σε 15.000€ για σχολές τετραετούς φοίτησης, ενώ για τις σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται στα 18.750€. Η υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» είναι 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet, καθώς και COSMOTE TV.

 

Υποτροφίες Cosmote

 

Μέχρι στιγμής, 754 φοιτητές έχουν λάβει στήριξη συνολικής αξίας τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να σπουδάσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους χωρίς να στερηθούν τίποτα. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους, κι αυτό αποδεικνύεται με μία ματιά στους αριθμούς. Περίπου το 80% των παλιών υποτρόφων δηλώνει πως, με την υποτροφία τους, μπόρεσαν να βρουν δουλειά μετά το πέρας των σπουδών τους, ενώ το 85% των υποτρόφων που ακόμη φοιτούν στο πανεπιστήμιο, τονίζει πως οι παροχές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων ήταν βοηθητικές τόσο για τις σπουδές, όσο και για την καθημερινή τους ζωή.

 

Υποτροφίες Cosmote

 

H COSMOTE, μέσα από συγκεκριμένη στρατηγική και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, όπως το Πρόγραμμα Υποτροφιών, φροντίζει να βελτιώνει συνεχώς το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

 

Περισσότερες πληροφορίες, όροι συμμετοχής και αιτήσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών. 

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ