Alba MBA: Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται, μένουμε μπροστά από τις εξελίξεις

Alba MBA: Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, μένουμε μπροστά από τις εξελίξεις

Το πρόγραμμα που παρέχει στους ηγέτες του μέλλοντος τα απαραίτητα εφόδια για την επιτυχία.

ADVERTORIAL

 

Η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή μας. Ανέτρεψε όσα θεωρούσαμε δεδομένα, μας ώθησε να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και οι απαιτήσεις μας άλλαξαν, πια. Μάθαμε πως οι εξελίξεις τρέχουν και καλούμαστε να είμαστε ευέλικτοι, να προσαρμοζόμαστε εύκολα σε κάθε συνθήκη, ώστε να μένουμε μπροστά τους. Ταυτόχρονα, η αγορά εργασίας παραμένει απαιτητική.

 


Ο κόσμος των επιχειρήσεων διαρκώς μεταβάλλεται και χρειάζεται δυναμικούς ηγέτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να οδηγήσουν την ομάδα τους όσο ψηλά οραματίζονται. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνεται τόσο μεγάλη σημασία στην εκπαίδευσή τους. 

 


Έτοιμο από καιρό, το Alba προσάρμοσε αμέσως τα προγράμματα στο νέο status quo. Με ανανεωμένο περιεχόμενο, το ΜΒΑ του παραμένει επίκαιρο και σύντονο με τις ανάγκες της αγοράς, αλλά και όσων το παρακολουθούν ή επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

 

Το Alba MBA στοχεύει στην ακαδημαϊκή αριστεία και διατηρεί πάντα επίκαιρη την επαφή του με τον κόσμο του επιχειρείν και τις εξελίξεις του.

 


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μεγάλη ποικιλία ανθρώπων: Αποφοίτους προπτυχιακών τμημάτων οποιασδήποτε κατεύθυνσης, οι οποίοι έχουν στόχο να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις, στελέχη μεσαίας βαθμίδας που θέλουν να ανεβούν επίπεδο, αλλά και στελέχη επιχειρήσεων που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο και επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σχετικά με την ηγεσία.

 

To πρόγραμμα σπουδών είναι οργανωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ακολουθεί τον οδικό χάρτη των αποφάσεων ενός πραγματικού στελέχους. Αυτό σημαίνει πως δεν επικεντρώνεται μόνο στο ακαδημαϊκό κομμάτι, αλλά και στο μαθησιακό κομμάτι και στον διδασκόμενο. 

 

Μέσα από την ανανεωμένη μαθησιακή διαδικασία του Alba MBA, οι φοιτητές ξεκινούν να αντιλαμβάνονται τη νέα πραγματικότητα της αγοράς. Tο πρόγραμμα σπουδών οργανώνεται σε διακριτές θεματικές περιοχές που επιτρέπουν στους managers να αξιολογήσουν το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον της εταιρείας τους, να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις καταρτίζοντας τις κατάλληλες στρατηγικές, να αξιολογήσουν τις εν λόγω στρατηγικές και να δώσουν κατεύθυνση για περαιτέρω δράσεις στο μέλλον.

 

Οι φοιτητές ξεκινούν με τη θεματική ενότητα «Αντίληψη της νέας πραγματικότητας», η οποία τους βοηθά να εξοικειωθούν με το νέο εταιρικό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από οικονομίες πλατφόρμας, παγκόσμιες λειτουργίες business, ψηφιακό μετασχηματισμό και βιωσιμότητα. Στη συνέχεια, η ενότητα «Βλέποντας τους αριθμούς» προσφέρει μία κριτική προσέγγιση στη χρηματοοικονομική αναφορά και ανάλυση των οικονομικών επιπτώσεων των επιχειρηματικών αποφάσεων.

 

Η τρίτη θεματική ενότητα, «Βλέποντας πίσω από τους αριθμούς» ασχολείται με τα κρίσιμα θέματα των επιχειρήσεων, τα οποία εξετάζονται με λεπτομέρεια. Μάλιστα, δίνει ιδιαίτερο βάρος στον ανθρώπινο παράγοντα και τους οργανισμούς.

 

Οι managers προχωρούν με την ενότητα «Βλέποντας πέρα από τους αριθμούς», με την οποία μαθαίνουν ότι πρέπει να δίνουν προσοχή και στο εξωτερικό περιβάλλον, να κατανοούν τις αγορές εντός των οποίων δρουν, να εντοπίζουν νέες και να βρίσκουν τρόπους να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών με βιώσιμους και επικερδείς τρόπους.

 

Η ενότητα «Επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων» επικεντρώνεται στις μεθοδολογίες που θα βοηθήσουν τους φοιτητές του ΜΒΑ να επιλύουν τα επιχειρηματικά προβλήματα. Με τη βοήθεια πρακτικών παραδειγμάτων και case studies, μπαίνουν σε πραγματικές συνθήκες, κατανοούν τις προκλήσεις και εξοικειώνονται με την πρακτική εφαρμογή όσων έμαθαν στη θεωρία.

 

Το εκπαιδευτικό ταξίδι ολοκληρώνεται με την ενότητα «Διαμόρφωση του μέλλοντος» - αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος του management, άλλωστε, το οποίο δεν περιορίζεται απλώς στη διαχείριση του παρόντος της επιχείρησης.
 

 

Επειδή κόσμος αλλάζει, το ίδιο και το management, αν θέλετε να παραμείνετε σε επαφή με ό,τι νεότερο υπάρχει στον τομέα των business εξελίξεων, η επιλογή μοιάζει μονόδρομος. Με πιστοποιήσεις από τον οργανισμό NECHE και το The Association of MBAs (AMBA)Alba MBA στοχεύει στην ακαδημαϊκή αριστεία και διατηρεί πάντα επίκαιρη την επαφή του με τον κόσμο του επιχειρείν και τις εξελίξεις του. Με διαρκές σύνθημα το «Business Unusual», το Alba, μέσω του προγράμματος, εκσυγχρονίζεται διαρκώς ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των στελεχών και επίδοξων στελεχών επιχειρήσεων. Επιπλέον, έχει εφαρμόσει στην πράξη, με συστηματικό και δομημένο τρόπο σε όλο το εύρος των μαθημάτων, τη συνδρομή μεγάλων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων του χώρου των επιχειρήσεων ως ηγετών σκέψης. Έτσι, το σχολείο γίνεται μέλος ενός συνολικού μαθησιακού οικοσυστήματος με επιρροή εντός και εκτός συνόρων. Το σημαντικότερο όλων, ωστόσο, είναι η στήριξη των φοιτητών κι αποφοίτων στην ανάπτυξη της καριέρας τους.

 

 


Όταν κυριαρχεί η αβεβαιότητα, προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια, για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Αυτά ακριβώς τα εφόδια παρέχει το Alba MBA – για να βρισκόμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, κι όχι να τρέχουμε να τις προλάβουμε.

 

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Alba MBA εδώ

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ