20 χρόνια Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Πώς να διεκδικήσετε μια θέση και να ξεκινήσετε το ακαδημαϊκό σας «ταξίδι»

20 χρόνια Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Πώς να διεκδικήσετε μια θέση και να ξεκινήσετε το ακαδημαϊκό σας «ταξίδι»

Οι δηλώσεις συμμετοχής για πρωτοετείς φοιτητές ξεκίνησαν, με επιπλέον κριτήριο φέτος για υποψήφιους οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

ADVERTORIAL

 

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Από την εργασία, μέχρι την τεχνολογία και την επικοινωνία, τα δεδομένα πλέον είναι εντελώς διαφορετικά. Κι εδώ, έρχεται το κομμάτι της εκπαίδευσης, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα στην εξέλιξη της κοινωνίας μας – άλλωστε, η νέα γενιά είναι εκείνη που καθορίζει το μέλλον όλων μας.

 

Το ισότιμο δικαίωμα στη γνώση και την εκπαίδευση είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι δεδομένο – ωστόσο, ακόμη δεν είναι. Καθώς τα τελευταία χρόνια οι νέοι που ξεκινούν την ακαδημαϊκή τους πορεία έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν εξαιρετικές δυσκολίες, η βοήθεια και η ενίσχυση στο να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους χρίζει μεγάλης σημασίας.

 

Γι’ αυτό, για μια ακόμη χρονιά, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE –που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια κοινωνικής συνεισφοράς – υποστηρίζει τους πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Μάλιστα, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 724 φοιτητές έχουν υποστηριχθεί με 6,5 εκατ. ευρώ, μέσω του προγράμματος.

 

20 χρόνια Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Πώς να διεκδικήσετε μια θέση και να ξεκινήσετε το ακαδημαϊκό σας «ταξίδι»

 

Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 περιλαμβάνει 30 υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Η πλατφόρμα για δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι 8/10 και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

 

To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», το ποσό είναι 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.

 

Τη φετινή χρονιά, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίσαμε μόνο τις δυσκολίες της πανδημίας, αλλά και των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας. Με αφορμή το γεγονός, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE προσθέτει ένα ακόμα νέο κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων για τις υποτροφίες, συνυπολογίζοντας τις πυρόπληκτες οικογένειες και δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη τους να ακολουθήσουν τους στόχους και το όραμά τους.

 

Όπως αναφέρει και ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ: «Ειδικά την φετινή χρονιά οι προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η θετική στάση ζωής τους, το πάθος, οι αξίες και η συστηματική δουλειά αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία αποτελούν προτεραιότητες της βιώσιμης ανάπτυξης στην COSMOTE για έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

 

 

Οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν για το φετινό ακαδημαϊκό έτος, μάλιστα, εκτός από την οικονομική στήριξη που θα λάβουν από το πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και πρακτική εμπειρία. Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων του Προγράμματος Υποτροφιών COSMOTE, είκοσι υπότροφοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ, μέσα από πρακτική άσκηση όσο βρίσκονται στο δεύτερο έτος των σπουδών τους.

 

Εδώ και δύο δεκαετίες, η COSMOTE επενδύει όχι μόνο στο μέλλον των νέων, αλλά και στο μέλλον της κοινωνίας μας γενικότερα. Με οδηγό την τεχνολογία, αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες για να ενισχύσει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της, αλλά και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο, μέσα από συνεχή αφοσίωση και προσφορά.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE επισκεφθείτε το www.cosmote-scholarships.gr.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ