ΗoReCa Empowered: Εκπαιδεύοντας τους επόμενους πρωταγωνιστές στην καφεστίαση
Από τις 5 ως τις 20 Μαΐου η πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον στηρίζει τον κλάδο της φιλοξενίας και της εστίασης με έναν ενημερωμένο κύκλο σεμιναρίων.
ADVERTORIAL
Η φετινή τουριστική περίοδος ξεκινά και για μία ακόμη χρονιά η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο προορισμό. Δημιουργούνται όλο και περισσότερες ευκαιρίες για τον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας, λοιπόν, και αναδεικνύεται η σημασία της επένδυσης στην εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.
Εδώ έρχεται και φέτος το HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον που, παρά τις προκλήσεις που σχετίζονται με την εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού, ανοίγει ένα πεδίο για εξέλιξη, καινοτομία και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου.
Προκειμένου να στηρίξει την ανάγκη των επιχειρήσεων για εξειδικευμένο προσωπικό, φέτος το HoReCa Empowered, ένα από τα μεγαλύτερα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα του κλάδου που προσφέρει σε νέους επαγγελματίες ολοκληρωμένη γνώση πάνω σε τεχνικές και τάσεις στον καφέ και στα Premium Spirits, υλοποιεί και έναν διευρυμένο κύκλο σεμιναρίων σε τέσσερις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Από τις 5 έως τις 20 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Κρήτη τη Ρόδο και την Αθήνα θα πραγματοποιηθούν masterclasses σε αναγνωρισμένες επιχειρήσεις καφεστίασης που γίνονται κέντρα εκπαίδευσης, καινοτομίας και δικτύωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Κορυφαίοι επαγγελματίες του HoReCa, συνεργάτες της Coca-Cola Τρία Έψιλον, θα εκπαιδεύσουν νέους επαγγελματίες στις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές mixology, spirits και καφέ, βοηθώντας τους να εξελίξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να δικτυωθούν και να χαράξουν τη δική τους επιτυχημένη διαδρομή.
Τα σεμινάρια θα αποτελούνται από δύο μέρη. Στο πρώτο, με τίτλο «Coffee: Brew-Feel-Repeat», οι Coffee Experts της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Στάθης Κορέμτας και Σάββας Πετρούτσος, θα εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και τεχνικές παρασκευής καφέ με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων.
Το δεύτερο μέρος των masteclasses θα επικεντρωθεί στα cocktails. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις σύγχρονες τεχνικές ανάμειξης και το κατάλληλο σερβίρισμα, θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα αποστάγματα, τις βασικές αρχές κυκλικής οικονομίας και τη βιωσιμότητας στον χώρο του bar, καθώς και στο ζήτημα της φιλοξενίας και της δημιουργίας μιας ξεχωριστής εμπειρίας για τον πελάτη. Οι θεματικές του είναι τέσσερις: «Hospitality & Mixability» με τους Βασίλη Κυρίτση, Schweppes Lead Activation Strategist, Μαίρη Ταλαιπώρου, Schweppes Head Brand Ambassador για Ελλάδα & Κύπρο, Γιάννη Οικονόμου και Πέτρο Μυτιληναίο, Schweppes Brand Activators, «The Art of Simple Perfection: Why Ingredients Matter» με τους Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου και Δημήτρη Καϊταλίδη, Three Cents Brand Activators, «Bartending in the Modern Age» με τον Θοδωρή Αναγνώστου, Edrington Brand Ambassador και «Exploring Spirits Basics» με διακεκριμένους και έμπειρoυς εισηγητές της WSPC.
Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης για να ενισχύσουν το βιογραφικό τους. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν παγκοσμίως αναγνωρισμένες υποτροφίες στον καφέ από τον Specialty Coffee Association και στα premium spirits από τoν οργανισμό WSPC, ενισχύοντας σημαντικά τις επαγγελματικές τους προοπτικές και την παρουσία τους στον κλάδο της καφεστίασης.
Οι εγγραφές στα masterclasses έχουν ξεκινήσει, στην ιστοσελίδα του HoReCa Empowered.