Τα διάσημα 7θέσια cabrio-ταξί του νησιού Κάπρι
Τα cabrio-ταξί αποτελούν εδώ και δεκαετίες σήμα κατατεθέν του νησιού Κάπρι.

Τα διάσημα 7θέσια cabrio-ταξί του νησιού Κάπρι

Στο ιταλικό νησί Κάπρι μεταφέρουν τους τουρίστες εξεζητημένα cabrio-ταξί, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αποκτήσει μακρύτερο αμάξωμα για να μπορούν να φιλοξενούν έως επτά επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων.

Το Κάπρι αποτελεί από τον 19ο αιώνα πραγματικό μαγνήτη για τους τουρίστες. Το μακρόστενο νησάκι μήκους 6,3 χιλιομέτρων και πλάτους μόλις 2,7 χιλιομέτρων βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης και έχει γίνει διάσημο σε όλο τον πλανήτη ως σκηνικό γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, ενώ αποτελεί έναν ονειρεμένο προορισμό για διακοπές αλά ιταλικά. Εκτός όμως από γραφικότητα, ήλιο και υπέροχες παραλίες, το Κάπρι έχει να προσφέρει και μία άλλη, πολύ ξεχωριστή ατραξιόν, που είναι τα μοναδικά cabrio-ταξί του.

 

Τα διάσημα 7θέσια Cabrio – Ταξί του νησιού Κάπρι
Αρχοντικές μετακινήσεις υπόσχεται το επταθέσιο cabrio-ταξί με βάση ένα Fiat 1500L President.

 

Ο τοπικός σύνδεσμος των ταξί του Κάπρι περιλαμβάνει στον στόλο του 30 τέτοια μοντέλα, πολλά από τα οποία διαθέτουν μακρύ αμάξωμα για να βολεύουν έως επτά επιβάτες στο εσωτερικό τους. Μοντέλα μαζικής παραγωγής, όπως τα Fiat Marea και Scudo, τα Nissan Evalia και Serena, το Opel Zafira ή το Citroen C4 Picasso έχουν μετατραπεί για τις ανάγκες του τουρισμού στο Κάπρι από μικρομεσαία Ι.Χ., πολυμορφικά και βανάκια σε πολύ ιδιαίτερα οχήματα, που ακροβατούν μεταξύ cabrio και ανοιχτής, πολυθέσιας λιμουζίνας. Κάποια μάλιστα από αυτά διαθέτουν κλειστό αμάξωμα για τον οδηγό και τον συνοδηγό και ανοιχτό πίσω μέρος, σύμφωνα με τα πρότυπα παλαιότερων μοντέλων κατηγορίας Landaulet της Mercedes και της χλιδάτης Maybach.

 

Τα διάσημα 7θέσια Cabrio – Ταξί του νησιού Κάπρι
Το συγκεκριμένο ταξί με τη χαρακτηριστική τέντα προέκυψε από τη μετατροπή ενός «λαϊκού» Fiat Marea, που κατασκευαζόταν μεταξύ 1996 και 2002.

 

Τα περισσότερα από αυτά τα μακριά ταξί εφοδιάζονται με τρεις σειρές καθισμάτων και προσφέρουν ξεναγήσεις έως επτά ατόμων στο ιταλικό νησί. Οι μετατροπές των αμαξωμάτων τους γίνονται από φίρμες, όπως η εταιρεία Venaria έξω από το Τορίνο με εξειδίκευση στη μεταμόρφωση των βαν Fiat Scudo και Nissan Evalia σε ανοιχτά ταξί με μακρύ μεταξόνιο.

 

Τα διάσημα 7θέσια Cabrio – Ταξί του νησιού Κάπρι
Δείγμα μακριού cabrio-ταξί τύπου Landaulet με κλειστό αμάξωμα για τον οδηγό και τον συνοδηγό και ανοιχτό για τους υπόλοιπους επιβάτες.

 

Η χρέωση δεν γίνεται με ταξίμετρο, αλλά κατόπιν συνεννόησης του πελάτη με τον οδηγό, για παράδειγμα η διαδρομή από το λιμάνι έως την πόλη του Κάπρι κοστίζει με ένα τέτοιο μακρύ cabrio-ταξί 25 ευρώ και η ζήτηση από τους τουρίστες παραμένει αμείωτη εδώ και δεκαετίες, καθώς μία βόλτα με τα συγκεκριμένα εξεζητημένα οχήματα θεωρείται πλέον must για τους επισκέπτες του νησιού. Οι κάτοχοι των μακριών ανοιχτών ταξί τα διατηρούν σε άριστη κατάσταση, ενώ τα οδηγούν εξαιρετικά προσεκτικά επειδή ο συνδυασμός των αυξημένων εξωτερικών διαστάσεων και των στενών δρόμων του Κάπρι δεν προσφέρεται για μεσογειακό ταμπεραμέντο στο τιμόνι. Κάτι που ουδόλως ενοχλεί τους πελάτες τους, αφού έτσι απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο τα ονειρεμένα τοπία του Κάπρι.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ford Kuga Plug-in Hybrid

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Kuga Plug-in Hybrid