Mηνιαία μίσθωση και Leasing αντί για αγορά αυτοκινήτου

Μηνιαία μίσθωση και leasing αντί για αγορά αυτοκινήτου

Ο σύγχρονος καταναλωτής στρέφεται πλέον σε πιο ευέλικτες μορφές κατοχής αυτοκινήτου αντί της παραδοσιακής αγοράς, οι οποίες έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς χάρη στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν.

ADVERTORIAL

Μέχρι πρόσφατα συνδέαμε την κινητικότητα και την ανεξαρτησία που αυτή προσφέρει, με την αγορά ενός αυτοκινήτου. Ωστόσο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η κατοχή ενός οχήματος δεν συνεπάγεται πλέον και την αγορά του, αλλά μπορεί να γίνει με άλλους τρόπους, οι οποίοι ήδη μονοπωλούν το ενδιαφέρον και εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια θα «κατακτήσουν» τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

 

Πρόκειται για μία αλλαγή προσέγγισης και εν γένει νοοτροπίας, η οποία επιταχύνθηκε ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της ανασφάλειας που εξακολουθεί να προκαλεί στην κοινωνία. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών κατευθύνθηκε για υγειονομικούς λόγους στη λύση της κατοχής ενός αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης, αλλά για περιορισμένο χρονικό ορίζοντα και πέραν της λογικής της αγοράς, η οποία συνεπάγεται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και μακροχρόνια δέσμευση.

 

Mηνιαία μίσθωση και Leasing αντί για αγορά αυτοκινήτου

 

 

Έτσι προέκυψε η λεγόμενη «συνδρομητική υπηρεσία» με σταθερό μηνιαίο μίσθωμα, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα κόστη χρήσης, συντήρησης και ασφάλειας του αυτοκινήτου, εκτός φυσικά των καυσίμων. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι πολύ ελκυστική, επειδή απαλλάσσει τον χρήστη από οποιοδήποτε άγχος και τον βοηθά να μην σπαταλά πολύτιμο χρόνο και να προβληματίζεται για θέματα, που έχουν σχέση με το αυτοκίνητό του, είτε πρόκειται για επισκευές και service είτε για την ασφαλιστική κάλυψη και τα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το 2020 το έγκριτο γερμανικό ινστιτούτο Center Automotive Research (CAR), το 2030 οι μηνιαίες μισθώσεις θα κατέχουν ένα ποσοστό περίπου 40% στις λιανικές πωλήσεις αυτοκινήτων, ενώ το υπόλοιπο 60% θα μοιράζεται μεταξύ των κλασικών πωλήσεων και της μακροχρόνιας μίσθωσης Leasing.

 

Η συγκεκριμένη τάση παρατηρείται ήδη και στην ελληνική αγορά, όπου πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες στρέφονται σε «συνδρομητικές υπηρεσίες» αυτοκινήτου με τον μήνα, βάζοντας στο μικροσκόπιό τους τις αντίστοιχες προσφορές μεγάλων εταιρειών του κλάδου. Η υπηρεσία SIXT+ αποτελεί μία ιδιαίτερα προσιτή και συμφέρουσα πρόταση που απευθύνεται σε ιδιώτες και επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν χρονική ευελιξία στη μίσθωση του αυτοκινήτου τους, χωρίς δεσμεύσεις και με απόλυτα διαφανείς όρους. Ταυτόχρονα, έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν αυτοκίνητο μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και να βιώσουν, για παράδειγμα, την εμπειρία της οδήγησης ενός υβριδικού ή 100% ηλεκτροκίνητου μοντέλου.

 

Η συνδρομητική υπηρεσία SIXT+ προβλέπει πολύ απλές διαδικασίες που απαιτούν ελάχιστο χρόνο, δεν περιλαμβάνει ψιλά γράμματα, ενώ υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στους όρους του συμβολαίου, ώστε να μη βρεθεί ο πελάτης αργότερα μπροστά σε κρυφές χρεώσεις. Το μόνο, που θα τον απασχολήσει, είναι η επιλογή του κατάλληλου μοντέλου σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες και ανάγκες του και έχοντας πάντα στο πλευρό του τη SIXT, για να του παρέχει εξατομικευμένες λύσεις για τον ίδιο ή την επιχείρησή του.

 

Mηνιαία μίσθωση και Leasing αντί για αγορά αυτοκινήτου

 

Για τους ενδιαφερόμενους, που θέλουν έναν προγραμματισμό σε μακροχρόνια βάση, καταλληλότερη λύση αποτελεί σίγουρα η μακροχρόνια μίσθωση οχήματος, το γνωστό μας Leasing. Η υπηρεσία SIXT Leasing αναλαμβάνει την αγορά του αυτοκινήτου και ο πελάτης πληρώνει ένα σταθερό μηνιαίο μίσθωμα, χωρίς να χρειάζεται υψηλά κεφάλαια κίνησης. Εφόσον πρόκειται για εταιρικό Leasing, ο πελάτης απολαμβάνει επιπλέον τις προβλεπόμενες φοροελαφρύνσεις, ενώ ταυτόχρονα, μπορεί να διαχειριστεί εύκολα και γρήγορα τον στόλο του.

 

Πάντα επίκαιρη παραμένει φυσικά και η δυνατότητα ενοικίασης ενός αυτοκινήτου για λίγες ημέρες, είτε για επαγγελματικές δραστηριότητες είτε καθαρά για ψυχαγωγία και ξέγνοιαστες διακοπές. Με την υπηρεσία βραχυχρόνιας μίσθωσης SIXT Rent a Car μπορείς να επιλέξεις για παράδειγμα ένα τετρακίνητο SUV για το Σαββατοκύριακο στο χιονοδρομικό κέντρο, ένα Cabrio για τις διακοπές σου ή ένα μικρό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σου στην πόλη που επισκέπτεσαι για να συμμετέχεις σε κάποιο συνέδριο, να επισκεφθείς μία έκθεση ή να μιλήσεις με πελάτες σου. Πάντα με την εγγύηση και την αξιοπιστία της SIXT.

 

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις εξατομικευμένες λύσεις κινητικότητας που προσφέρει η SIXT, επισκεφθείτε το sixt.gr ή τα κανάλια της sixt στο Instagram & Facebook 

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ