Tα 5 πιο cool αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

Tα 5 πιο cool αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

Στις ταινίες του θρυλικού πράκτορα 007 έχουν πρωταγωνιστήσει κατά καιρούς ορισμένα μοντέλα με χαρακτηριστικά που τα έκαναν για κάποιους περίεργους λόγους πολύ ξεχωριστά. Μάλιστα ένα από αυτά συνδέεται άμεσα και με την Ελλάδα.

Ο Τζέιμς Μποντ αποτελεί ως γνωστόν δημιούργημα του Βρετανού Ίαν Φλέμινγκ. Σε αντίθεση ωστόσο με τις κινηματογραφικές του ταινίες, όπου ο Πράκτορας 007 προτιμά συνήθως μοντέλα της Aston Martin, στα βιβλία του Φλέμινγκ οδηγούσε αριστοκρατικές Bentley.

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Μποντ έχει καθίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών στο τιμόνι πολυάριθμων αυτοκινήτων, που ανήκαν συνήθως σε premium μάρκες και κατηγορίες και ορισμένες φορές διέθεταν και μοναδικά gadgets για να τον θωρακίζουν και να τον διευκολύνουν στις αποστολές του.

 

Ανάμεσα όμως σε αυτά τα μοντέλα υπήρξαν και μερικά που παρέκκλιναν από τα τζεϊμσμποντικά στάνταρ, καθένα μάλιστα για τον δικό του λόγο. Δείτε 5 τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και μία με ελληνικό χρώμα.

 

Citroen 2CV

 «Για τα Μάτια σου Μόνο», 1981

 

 Tα 5 πιο cool αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

 

Ένα ταπεινό Citroen 2CV έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην ταινία «Για τα Μάτια σου Μόνο» και έκλεψε την παράσταση από τη Lotus Esprit, η οποία συμπρωταγωνιστεί στο ίδιο φιλμ. Το κίτρινο αυτοκινητάκι έδωσε μάχες και πραγματοποίησε απίθανες καταδιώξεις στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Κέρκυρας, όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα, ενώ άρεσε τόσο πολύ, ώστε η ίδια η Citroen λανσάρισε μία ειδική έκδοση στο ίδιο χρώμα και με διακοσμητικά αυτοκόλλητα στο αμάξωμα, που προσομοίωναν με τρύπες από σφαίρες!

 

Lotus Esprite

«Η Κατάσκοπος που με Αγάπησε», 1977

 

 Tα 5 πιο cool αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

 

Ο έτερος Καππαδόκης του Citroen 2CV είχε παίξει ήδη νωρίτερα και στην ταινία «Η Κατάσκοπος που με Αγάπησε», του 1977. Με το συγκεκριμένο μοντέλο που οδηγούσε ο Ρότζερ Μουρ, ο εφευρετικός Q ξεπέρασε τον εαυτό του, αφού –στην πρώτη ταινία– βυθιζόταν στο νερό και μετατρεπόταν σε υποβρύχιο. Το δισυπόστατο μοντέλο έκανε πάντως πιο συγκρατημένη εμφάνιση στην επόμενη συμμετοχή του σε ταινία του Τζέιμς Μποντ.

 

Toyota 2000 GT

«Ζεις Μονάχα Δυο Φορές», 1967

 

 Tα 5 πιο cool αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

 

Ήταν το πρώτο ιαπωνικό σπορ μοντέλο που πρωταγωνίστησε σε ταινία του Τζέιμς Μποντ, ώστε να κλέψει λίγη από τη λάμψη του Πράκτορα 007. Μάλιστα ήταν και το μοναδικό Toyota 2000 GT σε ανοιχτή έκδοση Cabrio, καθώς το μοντέλο παραγωγής κυκλοφόρησε μόνον ως Coupe. Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι η μετατροπή και το κόψιμο της οροφής έγινε επειδή δεν βολευόταν ο πανύψηλος Σον Κόνερι μέσα στο κλειστό αμάξωμα.

 

Ford Mustang Mach 1

«Τα Διαμάντια Είναι Παντοτινά», 1971

 

 Tα 5 πιο cool αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

 

Όταν ο Πράκτορας 007 βρίσκεται στο εξωτερικό, επιλέγει συχνά εγχώρια αυτοκίνητα, ώστε να μην ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα με τα βρετανικά μοντέλα. Τι πιο λογικό λοιπόν από την επιλογή μίας Ford Mustang για τις περιπέτειές του επί αμερικανικού εδάφους στην ταινία «Τα Διαμάντια Είναι Παντοτινά»;

 

Σε μία καταδίωξη στο Λας Βέγκας η Mustang Mach 1 ανασηκώνεται στους δύο τροχούς για να περάσει από ένα στενό δρομάκι μόνον για πεζούς. Το αυτοκίνητο μπαίνει στο στενό πατώντας πάνω στους δύο δεξιούς τροχούς και εμφανίζεται να βγαίνει από αυτό πάνω στους δύο αριστερούς! Σκηνοθετικό λάθος ή μήπως άλλη μία επίδειξη τεχνογνωσίας και ανεξάντλητης εφευρετικότητας του μάγου των εφέ, Q; Ένα αναπάντητο ερώτημα, για το οποίο δεν μάθαμε ποτέ την αλήθεια!

 

AMC Hornet

«Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι», 1974

 

 Tα 5 πιο cool αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ

 

Στα αμερικανικά αυτοκίνητα που συμμετείχαν σε ταινίες του Τζέιμς Μποντ χρωστάμε ορισμένες από τις θεαματικότερες καταδιώξεις του Βρετανού πράκτορα. Αυτό επιβεβαιώθηκε απόλυτα με την AMC Hornet στην ταινία «Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι», με την οποία ο Ρότζερ Μουρ πραγματοποιεί το εκπληκτικό άλμα «Corkscrew Jump», δηλαδή «Άλμα Τιρμπουσόν». 

 

O Mποντ χρησιμοποιεί μία γκρεμισμένη γέφυρα ως ράμπα για να εκτοξευθεί στην άλλη όχθη, η AMC Hornet κάνει στον αέρα μία περιστροφή γύρω από τον άξονά της και προσγειώνεται απέναντι κανονικά στους τέσσερις τροχούς της, γράφοντας έτσι με τον δικό της τρόπο ιστορία.

 

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ford Kuga Plug-in Hybrid

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Kuga Plug-in Hybrid