Καλπάζει αθόρυβα η Ford Mustang Mach-E
Η πρώτη ηλεκτροκίνητη Mustang δεν αρκείται μόνο στις γρήγορες επιδόσεις αλλά προσφέρει τόσο μεγάλες αυτονομίες, που επιτρέπουν τον προγραμματισμό μεγάλων ταξιδιών χωρίς ενδιάμεση φόρτιση.

Καλπάζει αθόρυβα η Ford Mustang Mach-E

Το ηλεκτρικό SUV με σήμα το πουλάρι διεγείρει τις αισθήσεις με τις καυτές επιδόσεις του, τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και τις καινοτόμες τεχνολογίες του, απαλλάσσει από το άγχος της περιορισμένης αυτονομίας με έως 610 χλμ. εμβέλεια και διατίθεται με πολύ ευνοϊκό επιτόκιο.

Ο όρος «με όνομα βαρύ σαν ιστορία» έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στην αυτοκίνηση, προκειμένου να προσδώσει κύρος σε ορισμένα μοντέλα. Η Ford Mustang είναι, ωστόσο, το αυτοκίνητο που δικαιούται αυτόν τον χαρακτηρισμό περισσότερο από κάθε άλλον ανταγωνιστή της, όπως επιβεβαιώνει και πρόσφατη αξιολόγηση με βάση τις θεάσεις στη γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα TikTok, όπου κατέλαβε με διαφορά την πρώτη θέση παγκοσμίως. Άρα, το εγχείρημα της μετάβασης της Mustang στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης ήταν αρκετά περίπλοκο και υψηλού ρίσκου, από τη στιγμή που συνδυαζόταν μάλιστα και με τη μεταπήδηση σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία, αφού η πρώτη ηλεκτροκίνητη Mustang με τη χαρακτηριστική ονομασία Mach-E δεν ανήκει πλέον στην κατηγορία των σπορ coupé, αλλά πρόκειται για ένα crossover με ευρυχωρία και όλες τις ανέσεις για τις μετακινήσεις μιας οικογένειας.

 

Η Ford έφερε με απόλυτη επιτυχία σε πέρας αυτή την τολμηρή αποστολή, λανσάροντας με τη Mach-E ένα ηλεκτρικό SUV μηδενικών ρύπων με τα σπορ γονίδια που έκαναν διαχρονικά διάσημες και ποθητές όλες τις Mustang, ένα ξεχωριστό ντιζάιν που συνδυάζει τη δυναμικότητα με τη λειτουργικότητα και αξιοζήλευτη αυτονομία που ξεπερνά ακόμα και τα 600 χιλιόμετρα. Παράλληλα, αξιοποίησε τη Mach-E ως μια πλατφόρμα καινοτόμων τεχνολογιών που αφορούν την ασφάλεια, την άνεση και την ψυχαγωγία των επιβατών, ενώ φρόντισε να εξασφαλίσει στους υποψήφιους αγοραστές ένα ελκυστικό πακέτο οικονομικών παροχών με δέσμευση για τη διατήρηση της ίδιας τιμής με κάθε παραγγελία και ένα εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο από 1,99%.  

 

Καλπάζει αθόρυβα η Ford Mustang Mach-E
Μέσα στην ευρύχωρη καμπίνα κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη 15,5 ιντσών σε σχήμα ταμπλέτας, η οποία ταιριάζει περίφημα με τον πίνακα οργάνων και τις καλόγουστες υφασμάτινες και καρβονυλικές επενδύσεις με τις κόκκινες ραφές.

 

Ένα άλλο μεγάλο όπλο στη φαρέτρα της Ford Mustang Mach-E αποτελεί η μεγάλη γκάμα εκδόσεων, πάντα με σημείο αναφοράς το μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και την απολαυστική αίσθηση οδήγησης ως γνήσιο τέκνο της εταιρείας με σήμα το μπλε οβάλ. Έτσι, έχουμε πισωκίνητες εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα και τετρακίνητες με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, οι οποίες συνδυάζονται κατά περίπτωση με μπαταρία χωρητικότητας 75 kWH ή με μεγαλύτερη, 98 kWh. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι οι πισωκίνητες Mustang Mach-E αποδίδουν, ανάλογα με την μπαταρία, 269 και 294 ίππους, επιταχύνοντας από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 6,1 ή 6,2 δευτερόλεπτα. Οι τετρακίνητες εκδοχές του δυναμικού SUV αποδίδουν 269 ή 351 ίππους και οι επιταχύνσεις 0-100 χλμ./ώρα κυμαίνονται μεταξύ 5,1 και 5,6 δευτερολέπτων. Σύντομα θα κυκλοφορήσει η κορυφαία έκδοση Mach-E GT με τετρακίνηση και τη μεγάλη μπαταρία στον στάνταρ εξοπλισμό της, η οποία αποδίδει 487 άλογα και κόβει την ανάσα με αγωνιστικές επιδόσεις, όπως επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7’’.

 

Η πρώτη ηλεκτροκίνητη Mustang δεν αρκείται μόνο στις γρήγορες επιδόσεις αλλά προσφέρει τόσο μεγάλες αυτονομίες, που επιτρέπουν τον προγραμματισμό μεγάλων ταξιδιών χωρίς ενδιάμεση φόρτιση, καθώς φτάνουν έως τα 610 χιλιόμετρα στις πισωκίνητες Mach-E και τα 540 χιλιόμετρα στις τετρακίνητες. Σε συνθήκες ταχυφόρτισης το δυναμικό SUV ανακτά αυτονομία από 107 έως 119 χιλιομέτρων μέσα σε ένα δεκάλεπτο, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας από 10% έως 80% πραγματοποιείται σε περίπου 45 λεπτά!

 

Η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση της Mustang Mach-E συνδυάζει τις μυώδεις και αεροδυναμικές γραμμές ενός σπορ coupé με ένα ελαφρά υπερυψωμένο αμάξωμα που απέχει 15 εκατοστά από το έδαφος, όπως αρμόζει σε ένα τυπικό crossover. Ακόμη και πίσω υπάρχουν άνετοι χώροι για τους επιβάτες, ενώ οικογενειακών προδιαγραφών είναι και το πορτμπαγκάζ με τετραγωνισμένο πρακτικό σχήμα και ελάχιστο όγκο 402 λίτρων, συν το μπροστινό ντουλάπι των 81 λίτρων για τα καλώδια φόρτισης.

 

Καλπάζει αθόρυβα η Ford Mustang Mach-E
Η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση της Mustang Mach-E συνδυάζει τις μυώδεις και αεροδυναμικές γραμμές ενός σπορ coupé με ένα ελαφρά υπερυψωμένο αμάξωμα που απέχει 15 εκατοστά από το έδαφος, όπως αρμόζει σε ένα τυπικό crossover.

 

Μέσα στην ευρύχωρη καμπίνα κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη 15,5 ιντσών σε σχήμα ταμπλέτας, η οποία ταιριάζει περίφημα με τον πίνακα οργάνων και τις καλόγουστες υφασμάτινες και καρβονυλικές επενδύσεις με τις κόκκινες ραφές. Η ποιότητα των υλικών και τα επίπεδα συνδεσιμότητας είναι κορυφαία, ενώ με την καινοτόμα εφαρμογή Fordpass ελέγχετε όλες τις λειτουργίες της Mustang Mach-E από μακριά με το κινητό σας, την εντοπίζετε εύκολα, όπου και να βρίσκεται, και προγραμματίζετε τις διαδρομές σας με ακρίβεια, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η οδηγοκεντρική αίσθηση οδήγησης που προκαλεί μετά από μόλις λίγα χιλιόμετρα εξάρτηση. Η Ford Mustang Mach-E επιταχύνει σαν καταπέλτης, ενθουσιάζει με υψηλά αποθέματα πρόσφυσης και γονίδια πισωκίνητου μοντέλου στις στροφές, ενώ αποσβένει αποτελεσματικά τους κραδασμούς και φροντίζει για πολιτισμένη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της χάρη στην καταπληκτική ηχομόνωση της καμπίνας επιβατών.

 

Οι τιμές εκκίνησης είναι 55.711 ευρώ για τις οπισθοκίνητες Ford Mustang Mach-E με την μπαταρία των 75 kWh και πέφτουν κάτω από τα 50.000 ευρώ με τη σχετική κρατική επιδότηση, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις ξεκινούν από 61.598 ευρώ. Όπως προαναφέραμε, η Ford προσφέρει προστασία τιμής με κάθε παραγγελία και ιδιαίτερα προνομιακά επιτόκια χρηματοδότησης από 1,99%, κάνοντας έτσι ρεαλιστικό το όνειρο της απόκτησης της πρώτης ηλεκτροκίνητης Mustang.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ