Hyundai Bayon: Πολυτάλαντο SUV σε τιμή ευκαιρίας

Hyundai Bayon: Πολυτάλαντο SUV σε τιμή ευκαιρίας

To Hyundai Bayon δελεάζει με την ευρυχωρία του και την ευελιξία του, είναι οικονομικό και ευχάριστο στην οδήγηση, ενώ διατίθεται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και με πενταετή εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων.

ΗHyundai συμπληρώνει σχεδόν τρεις δεκαετίες επί ευρωπαϊκού και ελληνικού εδάφους, στη διάρκεια των οποίων εξελίχθηκε από μία αδιάφορη μάρκα με μοντέλα χαμηλού κόστους σε μία εταιρεία που δείχνει τον δρόμο στους ανταγωνιστές της με εξαιρετικά επιτυχημένα, στυλιστικά όμορφα και τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα.

 

Το Bayon συγκεντρώνει όλα αυτά τα προσόντα και ταυτόχρονα πωλείται σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές για τα δεδομένα ενός μικρομεσαίου SUV.

 

Το μήκους 4,18 Crossover αρέσει αισθητικά, με τη μάσκα του να παραπέμπει στο μεγαλύτερο Tucson νέας γενιάς, αν και το ίδιο βασίζεται στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του i20, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχούν οι γωνίες και ξεχωρίζουν τα κάθετα φωτιστικά σώματα σε σχήμα βέλους.

 

Όπως βλέπουμε, το Bayon έχει ίδιο μήκος με το ακριβότερο Kona, ωστόσο εντυπωσιάζει με την ευρυχωρία του τόσο εμπρός όσο και πίσω, με αποτέλεσμα να μπορεί να φιλοξενεί ανετότατα τέσσερις ενήλικους επιβάτες, ακόμη και αν πρόκειται για εύσωμα και ψηλά άτομα.

 

Hyundai Bayon: Πολυτάλαντο SUV σε τιμή ευκαιρίας
Στο πίσω μέρος του αμαξώματος κυριαρχούν οι έντονες γωνίες και τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα βέλους.

 

Μπροστά από τον οδηγό βρίσκεται μία οθόνη 10,25 ιντσών με ψηφιακά όργανα, ενώ στην κεντρική κονσόλα προβλέπεται άλλη μία οθόνη αφής οκτώ ιντσών και κάτω από αυτήν βρίσκονται διακόπτες για τη ρύθμιση διαφόρων λειτουργιών, όπως οι περιστροφικοί για τη διαχείριση του συστήματος κλιματισμού.

 

Γενικότερα, η λειτουργικότητα του Bayon είναι εξαιρετική, μέσα στην καμπίνα επιβατών υπάρχουν αρκετοί μικροαποθηκευτικοί χώροι και τα πλαστικά είναι μεν σκληρά και όχι ιδιαίτερα ποιοτικά –όπως εξάλλου και στους περισσότερους εκπροσώπους της ίδιας κατηγορίας–, όμως το φινίρισμα κρίνεται άψογο και δεν ακούγεται ούτε τσικ, ακόμη και όταν κινείσαι σε κακοφτιαγμένους δρόμους.

 

Να σημειώσουμε, ότι το μοντέρνο σύστημα πολυμέσων είναι συμβατό με τις πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Auto και ότι προβλέπεται επίσης δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του smartphone.

 

Στα συν του πολυσύνθετου και ευέλικτου SUV καταγράφεται και ο πολύ μεγάλος για τα δεδομένα της κατηγορίας χώρος αποσκευών με 411 λίτρα όγκο, τα οποία μειώνονται ωστόσο στα 334 λίτρα στις ήπιες υβριδικές εκδόσεις με ηλεκτρικό σύστημα υψηλής τάσης 48 βoλτ. Πολύ καλές εντυπώσεις αποκομίσαμε και από τα άνετα καθίσματα με τις μεγάλες επιφάνειες και τον σωστό σχεδιασμό, τα οποία δεν κουράζουν ούτε σε μεγάλες διαδρομές.

 

Hyundai Bayon: Πολυτάλαντο SUV σε τιμή ευκαιρίας
Το κόκπιτ είναι πλήρως ψηφιακό και διαθέτει άψογο φινίρισμα.

 

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν εφοδιασμένο με τον γνωστό τρικύλινδρο, turbo βενζινοκινητήρα ενός λίτρου της Hyundai, που απέδιδε 100 ίππους και συνδυαζόταν με κλασικό μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

 

Πρόκειται για ένα «ζωντανό» μηχανικό σύνολο, που ανεβάζει γρήγορα στροφές, δεν απαιτεί συνεχώς αλλαγές ταχυτήτων και πείθει με τις σβέλτες επιδόσεις του αφού πραγματοποιεί την επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε αξιοπρεπέστατα 10,7’’ και επιτρέπει μία ικανοποιητική τελική της τάξης των 183 χλμ./ώρα.

 

Όσο για τη μέση κατανάλωση, αυτή κυμάνθηκε κατά τη διάρκεια του τεστ μας γύρω στα 6,5 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ. και μπορεί φυσικά να μειωθεί λίγο με ένα πιο συγκρατημένο στυλ στο τιμόνι.

 

Hyundai Bayon: Πολυτάλαντο SUV σε τιμή ευκαιρίας
Οικογενειακών προδιαγραφών είναι ο χώρος αποσκευών με 411 λίτρα όγκο.

 

Ευχάριστο αποδείχθηκε στον δρόμο το κορεάτικο SUV, το οποίο αντιδρά απολύτως προβλέψιμα στις γρήγορες στροφές, όπου εμφανίζει συγκρατημένες κλίσεις και υψηλά περιθώρια πρόσφυσης.

 

Ωστόσο θα θέλαμε ένα αμεσότερο τιμόνι και μία καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ των φρένων, τα οποία πάντως αποδείχθηκαν αποτελεσματικά ακόμη και μετά από σκληρή χρήση. Με ικανοποιητικό τρόπο γίνεται και η απόσβεση των κραδασμών, οι οποίοι φτάνουν μόνον ελάχιστα έως τα σώματα των επιβατών και κυρίως σε οδοστρώματα με μεγάλες κακοτεχνίες.

 

Στο Bayon μας άρεσε ο πολυσύνθετος χαρακτήρας του, αφού αποτελεί –λόγω ευελιξίας και συμπαγών διαστάσεων– ιδανικό εργαλείο για την πόλη, ταυτόχρονα όμως προσφέρεται και για πολύωρα ταξίδια χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς από την πλευρά των επιβατών του.

 

Hyundai Bayon: Πολυτάλαντο SUV σε τιμή ευκαιρίας
Το μήκος του αμαξώματος του Hyundai Bayon είναι ίδιο με εκείνο του Kona και φτάνει τα 4,18 μ.

 

Όπως προαναφέραμε, το Hyundai Bayon αποτελεί τον ορισμό του Value for Money στα Crossover της κατηγορίας B-segment, αφού οι τιμές του ξεκινούν στην έκδοση 1,2 των 84 ίππων από 16.290 ευρώ.

 

Το μοντέλο της δοκιμής μας με τον χιλιάρη κινητήρα των 100 ίππων έχει τιμή εκκίνησης στη βασική έκδοση Exclusive 17.690 ευρώ και περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, Cruise Control, ράγες οροφής, κάμερα οπισθοπορείας με οθόνη αφής 8 ιντσών, χειριστήρια στο τιμόνι, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, φώτα ημέρας και θέσης LED κ.λπ.

 

Σε αυτά να προσθέσουμε τα πέντε χρόνια εργοστασιακής εγγύησης με απεριόριστο αριθμό χιλιομέτρων, ως δείγμα εμπιστοσύνης της Hyundai στην αξιοπιστία και την ποιότητα των αυτοκινήτων της.

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon