Η νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν συγκινεί και ανατριχιάζει

Η νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν συγκινεί και ανατριχιάζει Facebook Twitter
0

Η ΖΩΗ, ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ

 

Η νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν συγκινεί και ανατριχιάζει Facebook Twitter

 

Η νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν, "Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα", συγκινεί και ανατριχιάζει με το χρονικό του θανάτου του συνδικαλισμού, μέσα από την προσπάθεια μιας νέας εργάτριας να μη χάσει τη δουλειά της.

 

Η Μαριόν Κοτιγιάρ αφομοιώνεται πλήρως στο σύμπαν των Βέλγων δημιουργών Νταρντέν, στην καινούρια τους κατάθεση για τη σημερινή κοινωνία. Η ηρωίδα που υποδύεται έχει μόλις χάσει τη δουλειά της μετά από μια δύσκολη προσωπική περίοδο, κατά την οποία είχε πάρει αναρρωτική άδεια για να συνέλθει από κατάθλιψη. Τα χίλια ευρώ το μήνα που έπαιρνε θα μοιραστούν στους 15 εργαζομένους της εταιρείας, σαν μπόνους, και αυτή, μετά από προτροπή μιας φίλης συναδέλφου της, μαζεύει τα κουράγια της για να επισκεφθεί τους 9 πιθανούς συμμάχους, που ενδεχομένως να ψηφίσουν υπέρ της στην επαναληπτική ψηφοφορία της Δευτέρας, για να ανατραπεί η ειλημμένη αρνητική απόφαση. Πόρτα-πόρτα, θα αναγκαστεί να ικετέψει ευγενικά, για το μεροκάματο. Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, προσπαθεί απρόθυμα αλλά μειλίχια, να κοιτάξει στα μάτια τους συναδέλφους της, οι οποίοι έχουν ανάγκη τα έξτρα λεφτά, και πολλοί από αυτούς κάνουν δεύτερες και τρίτες δουλειές για να τα βολέψουν. Και στη διαδρομή, κατανοεί πόσο τιτάνιο έργο είναι να φτάσει μέχρι το σπίτι του άλλου, και να αντέξει την απόρριψη, καθώς η ψυχολογία της είναι ευάλωτη και επηρεάζεται κρίσιμα και καταστροφικά έστω και από την υποψία οίκτου στην άκρη του βλέμματος. 

 

Η νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν συγκινεί και ανατριχιάζει Facebook Twitter
Η νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν συγκινεί και ανατριχιάζει Facebook Twitter

 

Ψωμί στο βούτυρο των σπουδαίων σκηνοθετών με τους δύο Χρυσούς Φοίνικες, καθώς μέσα σε μιάμιση ώρα βγάζουν ανάγλυφα την ρεαλιστική κατάντια της αλληλλεγγύης, της συναδελφικότητας, και της ένδειας, της ηθικής και της οικονομικής, μαζί με την ετοιμόρροπη αξιοπρέπεια ανθρώπων, που κακό δεν εννοούν, αλλά κάπως θα πρέπει να ζήσουν, στριμωγμένοι σε διχαστικά διλήμματα και καταρρακωμένες συνθήκες εργασίας, σε βάρος του συναδέλφου ή και του φίλου ακόμη. 

 

Η νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν συγκινεί και ανατριχιάζει Facebook Twitter

 

Απλά τα πράγματα, καθαρά τα θέματα. Μια σημαντική ταινία με αβίαστες, όπως πάντα, ερμηνείες (η ντίβα Κοτιγιάρ εξαφανίστηκε μέσα στο αυθεντικό προλεταριάτο) και βουβή απελπισία.

 

 

 

 

To trailer του φιλμ

 

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος βρίσκεται στις Κάννες με την AirFastTickets και μεταδίδει καθημερινά τις εξελίξεις.

 

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ