Σκούπισε λοιπόν τα δάκρυα σου και συνέχισε να κάνεις αυτά που αγαπάς. 
Ας πούμε να διαβάζεις μυθιστορήματα ή να ακούς την ανυπόφορη φασαρία των Σπασμένων Κολοκύθων...
Σκούπισε λοιπόν τα δάκρυα σου και συνέχισε να κάνεις αυτά που αγαπάς. Ας πούμε να διαβάζεις μυθιστορήματα ή να ακούς την ανυπόφορη φασαρία των Σπασμένων Κολοκύθων...

 

Σου γράφω με καθυστέρηση σχεδόν είκοσι ετών. Το μέλλον δεν απέχει και πολύ από το πως το είχες φανταστεί. Kαταλαβαίνεις όμως πως από την στιγμή που με διαβάζεις ο μεγαλύτερος φόβος σου δεν επαληθεύτηκε. Αναφέρομαι στον κομήτη ο οποίος πέρασε ξυστά από τον πλανήτη μας όμως  δεν έφερε καμιά συντέλεια. Ηρέμησε. Δεν θα πεθάνεις παρθένος. Και ναι είχες δίκιο, το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο είναι το σεξ.

 

Είμαι ανίκανος να σου δώσω μια παραστατική εικόνα του τι συμβαίνει εδώ πέρα είκοσι χρόνια μετά. Θα αρκούσε ίσως να σου πω πως δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι σπαταλούν ακόμα την ενέργεια τους στην μικροπρέπεια, τον φθόνο και την μισαλλοδοξία. Από την άλλη η αγάπη παραμένει η πιο σπουδαία ανθρώπινη αξία. Όμως κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς σημαίνει και κανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς να την εφαρμόσει. Ούτε εγώ.

 

Ο Μπίλι Κόργκαν είναι ακόμα φαλακρός. Πιστεύω πως ο άνθρωπος είναι εντελώς μουρλός. Έτσι μου φαίνεται. Αντικατέστησε όλα τα μέλη της μπάντας, ακόμα και τον μεγάλο σου έρωτα την Ντ'άρσυ με πανομοιότυπους κλώνους. Δεν κάνω πλάκα. Βρήκε έναν γιαπωνέζο κιθαρίστα που είναι σχεδόν ο ίδιος ο παλιός και μια ξανθιά κοπέλα που μοιάζει η ίδια η Ντ'Αρσυ. Ούτε αυτή φοράει σουτιέν. Λένε πως έκανε τις οντισιόν με καθαρά εμφανισιακά κι όχι μουσικά κριτήρια. Αν αυτό δεν είναι κάποια περίεργη σατανιστική μεθοδολογία τότε απλά ο άνθρωπος το έχει σφυρίξει. Όσο για το αγαπημένο σου τ-σερτ με την στραβή κόκκινη καρδιά νομίζω πως το είδα τελευταία φορά να χρησιμεύει για πιτζάμα σε ένα γυμνό κορίτσι που μέναμε στην ίδια εστία. Ήξερα πως θα σου άρεσε αυτή η κατάληξη.

 

Είδες; Τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα τελικά. Το καταλαβαίνεις αυτό; Είναι κάτι που ήθελα από τότε να στο πω. Να μην φοβάσαι για το μέλλον, να μην απελπίζεσαι, να μην μεμψιμοιρείς. Οι Κινέζοι λένε πως η εμπειρία είναι για τον άνθρωπο ότι μια χτένα για τον καραφλό όμως εγώ πιστεύω  ότι αξίζει να μεταβιβάζουμε στους νεότερους την γνώση μας κι ας ξέρουμε πως οι πιθανότητες να μας ακούσουν είναι ελάχιστες. Ξέρω πως αφού διαβάσεις αυτό τίποτα δεν θα σε σταματήσει από το να τρέξεις στο δωμάτιο και να αφεθείς στα δάκρυα σου. Ίσως να νιώσεις απελπισμένος, ανήμπορος. Αποτυχημένος.

 

Δεν είναι κακό να κλαις. Δεν είναι κακό να πονάς. Όμως μην μένεις εκεί. Δεν είσαι μόνο αυτό. Το ξέρω πως είναι δύσκολο. Η μητέρα χρειάστηκε να μπει στην κλινική κι ο πατέρας είναι πάντα στην δουλειά και τις λίγες φορές που είναι κοντά σου και σου μιλάει είναι για να σε κατακεραυνώσει για τις επιδόσεις σου στα μαθήματα και τις τρύπες που έκανες στο αυτί. Έχεις δίκιο που θυμώνεις που δεν καταλαβαίνει πως κάθε μέρα αγωνίζεσαι ενάντια σε ένα σωρό δαίμονες και μέσα σου κι έξω προσπαθώντας να κάνεις ότι καλύτερο για να τον κάνεις περήφανο. Στο μέλλον θα τον καταλάβεις όμως πίστεψε με. Παραδόξως θα διαπιστώσεις πως κατά έναν περίεργο τρόπο κι αυτός προσπάθησε να κάνει ότι καλύτερο μπορούσε για σένα. Ίσως ο τρόπος του ήταν λάθος όμως δεν μπορούσε να το ξέρει τότε.

 

Σκούπισε λοιπόν τα δάκρυα σου και συνέχισε να κάνεις αυτά που αγαπάς. Ας πούμε να διαβάζεις μυθιστορήματα ή να ακούς την ανυπόφορη φασαρία των Σπασμένων Κολοκύθων. Ή τις άυπνες νύχτες να γράφεις στο ημερολόγιο σου και να κοιτάζεις τις πορνοταινίες του μεγάλου σου αδερφού. Ότι νιώθεις για το σώμα σου είναι φυσιολογικό. Να το ξέρεις αυτό. Δεν υπάρχει διαστροφή. Ότι σου είπαν οι παιδαγωγοί και οι τηλεοπτικοί κήνσορες της νεο-συντηρητικής δεκαετίας του 90  είναι αηδίες. Ο αυνανισμός είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Το ίδιο και η ομοφυλοφιλία και οτιδήποτε άλλο οι άνθρωποι κάνουν για απόλαυση χωρίς να βλάπτουν τον άλλο.

 

Πιστεύω πως αν ακούσεις τις συμβουλές μου, κάτι το οποίο θεωρώ απίθανο γνωρίζοντας πόσο πεισματάρης είσαι, τότε θα χαμογελάς πιο συχνά. Είναι το μόνο που κρατώ από σένα ξέρεις ... εκείνο το χαμόγελο. Τα άλλα έχουν από καιρό χάσει το γούστο τους. Το ανέμελο, κοροϊδευτικό χαμόγελο σου όμως με έκανε πάντα να πιστεύω πως ίσως μια μέρα να τα καταφέρεις.  Να αφοπλίσεις μια για πάντα τους δαίμονες και τα φαντάσματα που σε καταδυναστεύουν και να τρέξεις στον κόσμο διψώντας για ζωή.

 ________________

O Main Menu είναι  blogger. Αυτό τον καιρό ετοιμάζει την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου.

"Τα Ημερολόγια του Main Menu"