Ken Akamatsu.

Ken Akamatsu. Facebook Twitter
0

Ken Akamatsu μετεωρίστηκε μεταξύ κινηματογράφου και λογοτεχνίας, πριν αφιερωθεί τελικά στο σχεδιασμό manga, όπου και διακρίθηκε νωρίς. Τα βραβεία που κέρδισε στο διαγωνισμό του περιοδικού Shonen του άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες του εκδοτικού συγκροτήματος Kodansha, του μεγαλύτερου της Ιαπωνίας και του πιο εξειδικευμένου στη λογοτεχνία και τα manga. Ως "mangaka" στη Kodansha, θα γνωρίσει τη μεγάλη επιτυχία ήδη από τη δεύτερη σειρά του : το Love Hina ολοκληρώνεται σε 14 τόμους, πουλάει 6 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Ιαπωνία, και παρά την καθαρά ιαπωνική ατμόσφαιρά του αποκτάει φαν σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, συνεχίζει αδιάκοπα τη σειρά του Negima! Magister Negi Magi, ένα χαριποτερικό manga που αριθμεί μέχρι στιγμής 355 κεφάλαια και 38 τόμους, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στη μεταφορά του σε κινούμενα σχέδια. Είναι παντρεμένος με την Kanon Akamatsu, ποπ είδωλο και επαγγελματία "cosplayer", που αναγνωρίζεται στο πρόσωπο της ηρωίδας Asuna της σειράς "Love Hina".

Ο Ken Akamatsu, ως χαρακτήρας manga, εμφανίζεται στο 14ο επεισόδιο του anime "Love Hina" , καθώς και στα Christmas και Spring specials της σειράς.  Τα τεύχη του "Love Hina", καθώς και όλα τα παλιά εξαντλημένα manga που δεν αναδημοσιεύονται διατίθενται ελεύθερα στο κοινό με πρωτοβουλία του Ken Akamatsu στο site J-Comi που άνοιξε ο ίδιος το 2010.

Love Hina. Episode 21 - Part 2.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Κάθριν Χέμπορν: Η σταρ των μεγάλων αντιφάσεων

Σαν Σήμερα / Κάθριν Χέπμπορν: Η σταρ των μεγάλων αντιφάσεων

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό της στις 29 Ιουνίου του 2003 σε ηλικία 96 ετών, η Κάθριν Χέπμπορν παραμένει η εμβληματικότερη κινηματογραφική μορφή αυταπάρνησης και αδιαφορίας για το ασύλληπτης διάρκειας status της, υπονοώντας πως ήταν καταδικασμένη να γίνει, και να πεθάνει, σταρ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ