["ΠΟΠ!"] Keep Shelly in Athens - in Athens

Facebook Twitter
0

Λάιβ

Στη Lifo αυτής  της εβδομάδας οι Keep Shelly in Athens μίλησαν για τα αγαπημένα τους μέρη στη γειτονιά τους, την Κυψέλη. [Διαβάστε το άρθρο εδώ.]

Εκεί διάβασα και το εξής τέλειο:

Στις 22 Οκτωβρίου οι Keep Shelly in Athens θα εμφανιστούν ζωντανά στο Bios. Eίναι το πρώτο τους λάιβ στην Ελλάδα, αν κι έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις στην Αγγλία, ενώ ήδη έχουν κλείσει τουρνέ στην Αμερική για τον Νοέμβριο.

Ήθελα πολύ να τους δω λάιβ (άρα θα είμαι εκει, στις 22 Οκτωβρίου). Με την ευκαιρία να τα δύο κομμάτια τους που μ’ αρέσουν πιο πολύ...

Hauntin' Me

Our own dream

Χρονομηχανή

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 1993 τα φώτα έσβησαν στο Wembley Stadium του London, ο κόσμος χειροκρότησε με ανυπομονησία και στη σκηνή βγήκε η Madonna. Ήταν η πρώτη απ’ τις 39 συναυλίες που θα έδινε ανά τον κόσμο για την περιοδεία της Girlie Show. Ήταν η περίοδος του βιβλίου SEX και όλοι υποστήριζαν ότι αυτή τη φορά το άστρο της είχε σβήσει για τα καλά κι ότι αυτή η περιοδεία μπορεί να ήταν η τελευταία της...

Erotica, The Girlie Show

(18 χρόνια -και άπειρες επιτυχίες- αργότερα, ετοιμάζει την επιστροφή της και τη νέα καλοκαιρινή παγκόσμια περιοδεία της...)

30 χρόνια διαφορετικών τρόπων διάθεσης μουσικής

[via] Οι πωλήσεις των διαφορετικών φορμάτ μουσικής, απ' το 1980 μέχρι σήμερα. Στην αρχή το βινύλιο ήταν Θεός, μετά όλοι αγόραζαν κασέτες, έπειτα το CD άγγιζε σχεδόν το 100%, ενώ σήμερα...

Γενέθλια

Bryan Ferry

Σήμερα γίνεται 66.

+ Tracey Thorn

Σήμερα γίνεται  49.

Από μια παλιότερη συνέντευξή της Bjork

Μιλάει για τα γούστα της στο Δ. Δανίκα [Ταχυδρόμος]:

«Τη μια στιγμή ακούω ένα τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον και μετά ένα κομμάτι Σένμπεργκ. Το ίδιο και στο σινεμά. Από τα Μίκυ Μάους στον Ταρκόφσκι.»

«Από τη Μαντόνα στους Sigur Ros;», την ρωτά ο Δανίκας κι η Bjork απαντά:

«Από παντού. Άνοιξε τ’ αφτιά σου, άφησε ελεύθερο τον εαυτό σου. Η έμπνευση δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός».

Νέα Μουσική: Björk – Moon

To δεύτερο single της απ’ το νέο της δίσκο Biophilia που βγαίνει τον επόμενο μήνα.  Δεν έχει αφήσει τελείως πίσω της τους κάπως βαρετούς πειραματισμούς, όμως το βίντεοκλίπ είναι πανέμορφο.

Μίνι Δημοψήφισμα

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ