Μια ταινία με θέμα τη ζωή του Morrissey ανακοινώθηκε από την Honlodge, μια εταιρεία παραγωγής με έδρα το Μάντσεστερ, με την περιγραφή «μια ερωτική επιστολή προς τον πρώην αρχηγό των Smiths", όπως γράφει η Guardian.

 

Η Honlodge θέλει να πει την ιστορία της νεότητας του Morrissey, πριν συνδεθεί με τον Johnny Marr και τα υπόλοιπα μέλη που καθόρισαν ένα μεγάλο μέρος της δεκαετίας του '80. Ο προσωρινός τίτλος είναι "Steven", το πραγματικό όνομα του Morrissey.

 

O σκηνοθέτης της ταινίας, Mark Gill, είπε ότι «η ταινία θα καλύψει την ζωή του Morrissey πριν τους Smiths και θα είναι περισσότερο ένα πορτρέτο παρά μια συμβατική βιογραφική ταινία. Θα είναι μια ταινία τόσο για ανθρώπους που δεν είναι οπαδοί του Morrissey όσο και για φανατικούς, αλλά δε μπορώ να αρνηθώ ότι θα είναι μια ερωτική επιστολή προς τον Steven Patrick Morrissey και τα σκοτεινά σατανικά αλεστήρια του Μάντσεστερ.»


Ο παραγωγός της ταινίας (Orian Williams) και η διευθύντρια casting (Shaheen Baig) έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για το Control, μια ταινία για τη ζωή του frontman των Joy Division, Ian Curtis, με πρωταγωνιστή τον Sam Riley. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η παραγωγή θα ξεκινήσει στο τέλος της χρονιάς, και για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο Morrissey έχει δώσει την έγκρισή του.

 

Το μεγάλο ερώτημα είναι: ποιος ηθοποιός θα μπορούσε να αναλάβει αυτό το ρόλο;

 

To Flavorwire έχει κάποιες προτάσεις για νέους (και κάπως λιγότερο νέους ηθοποιούς) που θα μπορούσαν να γίνουν πρωταγωνιστές μιας ταινίας που θα εξιτάρει πολλούς:

 Jonathan Rhys Meyers
Jonathan Rhys Meyers

 


Alex Turner
Alex Turner

 


Nicholas Hoult
Nicholas Hoult

 


Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix

 


Bruno Mars
Bruno Mars

 


Ben Whishaw
Ben Whishaw

 


Dane DeHaan
Dane DeHaan

 


Michael Shannon
Michael Shannon

 


Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch

 


James Franco
James Franco

 

Άλλες προτάσεις;