Ένα ανέλπιστο δώρο

Facebook Twitter
1

Πολύς κόσμος νομίζει ότι δουλεύω στα γραφεία της Λάιφο στην Αθήνα, ενώ στην πραγματικότητα δουλεύω στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα είναι να έρχονται συχνά-πυκνά φάκελοι στη Λάιφο με το όνομά μου. (Η Ελένη απ' τη γραμματεία μου τους δίνει όταν πηγαίνω στο γραφείο,  μερικές φορές το χρόνο δηλαδή.)

Αν όντως δούλευα εκεί είμαι σίγουρος ότι θα έπαιρνα πολύ περισσότερα δωρεάν καλούδια - και τώρα όμως είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Μου στέλνουν καμιά φορά κανά βιβλίο, κανά cd, μια φορά για κάποιο λόγο μου έστειλαν ως διαφημιστικό, ένα καινούριο σετ ξυρίσματος, απ' το οποίο πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχει πέντε ή έξι λεπίδες και επίσης παίρνει μπαταρία και όσο ξυρίζεσαι κάνει "βρρρρρ". Δεν έχω καταλάβει σε τι χρησιμεύει η δόνηση, έχω ξυριστεί και με αυτήν και χωρίς αυτήν και διαφορά δεν βρήκα. 

Το πιο παράξενο όμως πράγμα που μου ήρθε ποτέ ήταν σ' έναν μεγάλο φάκελο που παράπεσε στο ανεκδιήγητα ακατάστατο σπίτι μου και μόλις πρόσφατα θυμήθηκα να ανοίξω. 

Στάλθηκε, σύμφωνα με την σφραγίδα του Ταχυδρομείου στις 9/3/2012.

Δεν ήταν κάτι διαφημιστικό, δεν προσπαθούσαν να κερδίσουν κάτι από εμένα (ο Δ.Π. από την Αγία Παρασκευή, όπως έγραφε στο φάκελο), δεν υπήρχε καν κάποιο σημείωμα που να εξηγεί το δώρο που είχα στα χέρια μου. 

Ούτε αφιέρωση, ούτε εξήγηση. 

Μόνο αυτό το σπουδαίο βιβλίο, που διάβασα -με έξαψη- τις τελευταίες μέρες, με ένα σωρό σπάνιες, καταπληκτικές συνεντεύξεις του Morrissey.

Aπ' το 1983 μέχρι το 2006, δεκάδες συνομιλίες του με δημοσιογράφους - εκατοντάδες δηλητηριώδεις, τρυφερές, πανέξυπνες ατάκες του τραγουδιστή. Μια ολόκληρη εποχή, όχι μόνο δική του (από τότε που ήταν άσημος μέχρι, σχεδόν, σήμερα) αλλά και της μουσικής βιομηχανίας και της δημοσιογραφίας και της ποπ κουλτούρας. 

Ένα βιβλίο θησαυρός - που ακόμα αναρωτιέμαι πώς και γιατί βρέθηκε στα χέρια μου. Ποτέ δεν βασιζόμουν αποκλειστικά στην καλοσύνη των ξένων, όμως Δ.Π. πρέπει να σου το πω:

Το ότι μου χάρισες αυτό το βιβλίο, χωρίς καν να γνωριζόμαστε, ήταν πραγματικά ανέλπιστα τέλειο. Χίλια ευχαριστώ. 

Μουσική
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 πράγματα για τον Enrico Sangiuliano

Μουσική / Enrico Sangiuliano, ένας περφεξιονιστής του dancefloor

Ο DJ που έχει δει πολλές κυκλοφορίες του να μπαίνουν στα «κομμάτια της χρονιάς», όπως το remix που έκανε με τη σύζυγό του Charlotte de Witte στο «The Age of Love», επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 9 Μαρτίου. Συγκεντρώσαμε λοιπόν δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εκείνον πριν χορέψετε στα πολλά του BPM.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Jack Lamar ένας ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή από την Γενιά Α μιλάει στη LiFO

Μουσική / Jack Lamar: Ο δεκάχρονος ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή στο ελληνικό TikTok

Συναντήσαμε τον ράπερ που ανήκει στη Γενιά Α ενώ γύριζε το βιντεοκλίπ του «Oh Oh» στην πλατεία Συντάγματος. Ηχογράφησε το πρώτο του κομμάτι στα οχτώ, λέει πως οι βρισιές στο τραπ δεν τον αγγίζουν, κλείνει τα αυτιά του ή τις προσπερνά.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Πώς θα αφηγούμασταν μουσικά τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες; Με αφορμή το ομώνυμο συμφωνικό ποίημα του Ρίχαρντ Στράους, η Ματούλα Κουστένη βουτά σε έναν συναρπαστικό μουσικό κόσμο.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ

σχόλια

1 σχόλια