Στο πλαίσιο της έκθεσης Depression Era: στην Εποχή της Ύφεσης, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ανοιχτή συζήτηση με προσκεκλημένους από το χώρο της θεωρίας της τέχνης, της φιλοσοφίας και της δημοσιογραφίας, μαζί με την ομάδα Depression Era. Η συζήτηση θα διερευνήσει την έννοια του "ΜΕΤΑ" σαν προσχέδιο σκέψης και νοερή προβολή στο μέλλον και στην επαύριο της κρίσης: θα αναρωτηθεί για τον ρόλο και τα όρια της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την εμπλοκή της τέχνης στην πολιτική και κοινωνική σφαίρα.

Ο συγκεκριμένος προβληματισμός ξεκινάει από τον τελευταίο τοίχο/ σταθμό της έκθεσης: ένα προσχέδιο, μια συρραφή κειμένων και ιδεών για το "ΜΕΤΑ" που, μαζί με το κείμενο του Boris Groys "On Art Activism" — σημείο αναφοράς του έργου της ομάδας http://www.e-flux.com/journal/on-art-activism/ — θα αποτελέσουν σημεία εκκίνησης της συζήτησης.

Θα συμμετάσχουν οι: Άντζελα Δημητρακάκη, Δέσποινα Ζευκιλή, Κατερίνα Μάτσα, Σάββας Μιχαήλ, Νίκος Ξυδάκης, Κωστής Σταφυλάκης, Θεόφιλος Τραμπούλης, και μέλη της κολεκτίβας Depression Era.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.

 

 

Παρίσι, 11.2014. 'Εκθεση Depression Era στο  Laboratoire Central DUPON. Φωτ. Γιάννα Ανδρεάδη
Παρίσι, 11.2014. 'Εκθεση Depression Era στο Laboratoire Central DUPON. Φωτ. Γιάννα Ανδρεάδη

 

Οι εκθέσεις της κολλεκτίβας Depression Era ταξιδεύουν και στη Γαλλία. Στα πλαίσια του Μήνα της Φωτογραφίας που διοργανώθηκε το Νοέμβρη στο Παρίσι, το εργαστήριο Laboratoire Central DUPON παρουσίασε στον εκθεσιακό του χώρο μία σύνοψη της έκθεσης που συνεχίζεται εώς τις 11 Ιανουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη.