Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »

Νύχτες στην Ιμπίθα του 1983

Λίγο πριν την επέλαση του rave και του MDMA από το φακό του Derek Ridgers

Δείτε το slideshow  18 Φωτογραφίες
Νύχτες στην Ιμπίθα του 1983
Νύχτες στην Ιμπίθα του 1983


Αναμνήσεις, συναίσθημα και νοσταλγία, αποτίουν φωτογραφικό φόρο τιμής στο νησί που στα μέσα της δεκαετίας του '80, άλλαξε το χάρτη του clubbing.

 

Η Ιμπίθα ήταν από τότε νυχτόβιος οργανισμός που τρεφόταν από ένα ετερόκλητο, εξεζητημένο κοπάδι αγοριών και κοριτσιών. Με τη δύση του ηλίου και έως το επόμενο πρωί, το νησί έμπαινε σε trance και διασκέδαζε φρενιτιωδώς.

 

Λίγο μετά, εμφανίστηκε η Βρετανική ηλεκτρονική μουσική, το έκσταση, οι ορδές τουριστών, τα κότερα και οι νέον πινακίδες και τότε η Ιμπίθα καταδικάστηκε να μετατραπεί σε Ίμπιζα...

 

Ο Βρετανός φωτογράφος Derek Ridgers, πέρασε το καλοκαίρι του 1983 φωτογραφίζοντας υπνωτισμένος τα παιδιά της νύχτας που διασκέδαζαν στο θρυλικό club Ku. Φέτος κλήθηκε να ψάξει στα αρχεία του, να διαλέξει ανάμεσα σε εκατοντάδες ασπρόμαυρα πορτρέτα και να εκθέσει ανέκδοτες εικόνες για μια τιμητική ρετροσπεκτίβα στην Ιμπίθα.

 

Εκείνη την εποχή το Ku ήταν η μεγαλύτερη καλοκαιρινή ντίσκο που γύρω από την Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα της συγκέντρωνε τον κύριο όγκο των Eυρωπαίων που κατέκλυζαν το νησί. Το Amnesia ήταν ακόμη ένα μικρό after που πάντα έκλεινε τελευταίο και το Pacha ήταν η μικρή ντισκοτέκ των ντόπιων που παρέμενε ανυποψίαστη απέναντι στο μέλλον και το παγκόσμιο brand που θα μετατρεπόταν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Όλες οι φωτογραφίες δημοσιεύονται κατόπιν ευγενικής παραχώρησης του Derek Ridgers.

 

 

Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε στο εργαστήρι Δημοσιογραφίας και εργάστηκε σε διάφορα μέσα πριν επιστρέψει στην Αθήνα όπου και ανέλαβε την αρχισυνταξία τoυ LIFO.gr.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
1 σχόλιο
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Εμένα μου φαίνεται, ή μετά την "επέλαση του rave και του MDMA" ηρέμησαν λίγο τα πράγματα? Χεχεχε
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ