Ξέρω τι θα κάνει το Πάσχα ο Ζήσης Ανδριόπουλος

Facebook Twitter
0

 

Τι ενδιαφέρον έκανες την προηγούμενη εβδομάδα; Είχα την ατυχία να βρεθώ στο ΤΣΑΥ Πειραιά. Η ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε τη μηχανογράφηση κάτι μαλακία έκανε με τα αρχεία και χάθηκαν λέει. Για μια θεώρηση βιβλιαρίου περνούσες ανάκριση για να ενημερώσουν οι ταλαίπωροι υπάλληλοι πάλι τη βάση δεδομένων τους. Σε 8 εργάσιμες ώρες εξυπηρέτησαν 12 άτομα, ενώ ο διπλανός μου είχε νούμερο από 2 μέρες πριν και τώρα ήταν η σειρά του...Με ένα διεστραμμένο τρόπο το βρήκα πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό και κυρίως το πως το ανέχτηκα μαζί με τους υπολοίπους.

Τι σκέφτεσαι για αυτό το ΣΚ; Επιστροφή στα Πάτρια εδάφη για να ξορκίσω την ανάμνηση της περυσινής Ανάστασης στο χακί και το πως η μαγειρίτσα του ένδοξου ΕΣ μπορεί να σε κάνει πιο γρήγορο και από τον Κεντέρη. Πάτρα λοιπόν και κατάνυξη...

Προτείνεις καμιά ταινία για το σινεμά; Από τη σκηνή με τον πυροσβεστήρα στο “Irreversible” φρικάρω σε κινηματογράφους γιατί αισθάνομαι παγιδευμένος σαν τον τύπο στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”, οπότε δεν είμαι φανατικός του σπορ. Η τελευταία που είδα ήταν το “Submarine”. Άξιζε την κλειστοφοβία.

Καμιά ταινία για το σπίτι; Είδα το Midnight in Paris και μου άρεσε. Επίσης το ντοκιμαντέρ των Foo Fighters, Back and Forth. Τους είχα δει το καλοκαίρι και με ενθουσίασαν αν και δεν υπήρξα ποτέ μεγάλος οπαδός τους.Ο Grohl είναι γαμώ τους τυπάδες και το stand up comedy έχασε μεγάλo ταλέντο όταν αυτός πρωτοέπιασε μουσικό όργανο. Guest Novosellic στα συν.

Κάπου πού να πάω να φάω; Στο Κουδουνάκι στου Ψυρρή. Συμπαθέστατο σε όλα του.

Και τι να παραγγείλω εκεί; Έχει ένα εκπληκτικό πιάτο με κρεατικά πάνω σε πιτάκια και μια σος μουστάρδα-κάρυ-ξερω γώ φάση που είναι κόλαση. Έχει και κάτι που σου φέρνει στην αρχή το οποίο ακόμα δεν έχω καταλάβει αν είναι γέμιση από γεμιστά ή πλιγούρι το οποίο πρόσφατα έμαθα ότι δεν είναι ζυμαρικό...

Πού σου αρέσει να πίνεις τα ποτά σου; Για να είμαι εντός της στήλης οφείλω να απαντήσω κι εγώ στο ιστορικό τρίγωνο...Αλλά τελευταία, επειδή από τις μπόμπες θα τυφλωθούμε εκεί έξω, τα πίνω στην ταράτσα ενός κολλητού.

Ψώνισες τίποτα καλό τελευταία; Ψώνισα ένα γαμάτο υγρό για το ηλεκτρονικό τσουμπλέκι που ρουφάω μάταια δυο μήνες τώρα και ήταν η μόνη μέρα που δεν άναψα και τσιγάρο...Λέγεται Tribeca και σε μπουκώνει τόσο που γίνεσαι αντικαπνιστής αυτόματα.

Άκουσες κανέναν καλό δίσκο; Πολλούς παλιούς τους οποίους κυρίως ξανακούω τώρα. Ακούω μανιωδώς ξανά το Μέσα στη νύχτα των άλλων και αναρωτιέμαι αν θα ξανακούσουμε ποτέ τέτοιες κιθάρες εγχώριας παραγωγής. Το πιο φρέσκο νομίζω που ακούω είναι μια πιτσιρίκα ονόματι Birdy που είναι 16-17 και σου αποδεικνύει ότι άμα το 'χεις δεν πα να φοράς και σιδεράκια....

Κανένα καλό βιβλίο να περάσω την ώρα μου; Όχι μόνο για να περάσεις την ώρα σου, αλλά και πολλές ώρες ακόμη προβληματισμού, διάβασε την “Πτώση” του Καμύ. Επίσης “Ο Τούρκος στον Κήπο” του Ξανθούλη και η “Ουράνια Μηχανική” της Δούκα θα σε απασχολήσουν για αρκετά μετά την ανάγνωσή τους.

Σε ποια έκθεση να πάω; Ειλικρινά δεν έχω ιδέα...Μια φίλη που με σέρνει σε αυτά είναι φρεσκοζευγαρωμένη και συνεπώς εξαφανισμένη. Θα γκούγκλαρα να δω τι παίζει αυτές τις μέρες, αλλά θα χαλάσουμε την αληθοφάνεια του ερωτηματολογίου.

Βρήκες πουθενά κάτι καλό και φτηνό; Για ανεξήγητο λόγο, θεωρώ ευκαιρία τις προσφορές που κάνουν στη λαϊκή λίγο πριν μαζέψουν πάγκους. Έτσι βρέθηκα με 3 κιλά σπανάκι το οποίο πλήρωσα 1 ευρώ. Τρώω μια βδομάδα σπανακόρυζο, σπανακόπιτα, σπανακότι φαντάζεσαι και ακόμα να τελειώσει...Δεν είμαι καλός στις έξυπνες αγορές.

Βρήκες κανένα ενδιαφέρον gadget;Αν εντάσσεται στην κατηγορία, βρήκα στο συρτάρι του αδερφού μου ένα ηλεκτρικό σκουπάκι πληκτρολογίου που τροφοδοτείται από το USB.

Έπαιξες κανένα videogame;  Τελευταία φορά θυμάμαι να παίζω Max Payne στο φοιτητικό μου σπίτι στα Εξάρχεια παραμονή εξετάσεων Ποινικής Δικονομίας. Το τελείωσα το ίδο βράδυ, στη Δικονομία πήρα 3, η εμπειρία με τραυμάτισε και από τότε ουδέν νεότερον. Αν και νομίζω θα λυγίσω μόλις κυκλοφορήσει ο φίλος μου Meliss το πρώτο του βιντεοπαιχνίδι που είναι στα τελειώματα.

Έχεις κολλήσει με κανένα site;Ναι το 9gag με εξέπληξε για το πόσο χρόνο μπορώ να κάψω μπροστά σε χαζομάρες.Το www.stereomood.com μου βάζει μουσικό χαλί ανάλογα με τη φάση που του δηλώσω και το www.noiz.gr μου δίνει την ευκαιρία να τσιμπήσω καμιά κιθάρα ή κάνα πεταλάκι στις αγγελίες του.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στενό στην πόλη; Αλλάζει ανά περιόδους. Τώρα σίγουρα είναι η συνέχεια της Αιόλου, το τετράγωνο πριν καταλήξει στους Αέρηδες. Το βράδυ είναι εξαιρετικά γαλήνιο. Ειδικά με τον καιρό του τελευταίου μήνα οι νύχτες εκεί γύρω είναι υπέροχες.

Πού έχεις βαρεθεί να πηγαίνεις; Στα μέρη που τα βαριέμαι σταματώ να πηγαίνω, μέχρι να βαρεθώ το επόμενο και να γυρίσω στο ίδιο. Τελευταία φορά μου συνέβη αυτό με το Κολωνάκι και την πλατεία Καρύτση.

Πού δεν θα βαρεθείς να πηγαίνεις; Πιο γραφικός και από τον Ιταλό πάνκη με την κιθάρα στην Ερμού κινδυνεύω να χαρακτηριστώ, αλλά ποτέ δε θα βαρεθώ να περπατώ τη Δ. Αρεοπαγίτου...όλη!

Τι περιμένεις με αγωνία αυτό το μήνα; Τη μαγειρίτσα της καλύτερης μαγείρισσας του κόσμου, που είναι φυσικά η γιαγιά μου (και για κάθε Έλληνα αντίστοιχα η δικιά του φαντάζομαι) και τη συναυλία με τους Zebra Tracks στο Κ44 στις 28/4.

Ο Ζήσης Ανδριόπουλος είναι δικηγόρος, μουσικός στους Zebra Tracks, όμορφος, γόης, ζουζούνι του κέντρου και πάνω απ' όλα αξιόλογος νέος. Έχεις πράγματα να πεις μαζί του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ