Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Deftones
0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

Live

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
DJ Booker

Deftones, Heavy By The Sea Festival, 23/6, 16:00, πλατεία Νερού, Φάληρο, €30.

Έφτασε η ώρα για ένα από τα πιο αναμενόμενα live του φετινού καλοκαιριού. Μιλάμε για τους Deftones, ένα συγκρότημα από το Σακραμέντο των ΗΠΑ, που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, τρεις πλατινένιους και βραβεία Grammy. Πρόκειται, όμως, και για ένα συγκρότημα που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει θετικότατες κριτικές από τους ειδικούς και τον αμέριστο σεβασμό από μεγάλη γκάμα μουσικόφιλων: από αυθεντικούς ροκάδες μέχρι οπαδούς της μέταλ και ό,τι άλλο βρίσκεται ανάμεσά τους. Μαζί τους στο Heavy By The Sea Festival θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους Ghost, μια ανερχόμενη μπάντα με προκλητική σκηνογραφία και αινιγματική ιστορία, τους Behemoth, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του ακραίου ήχου με πολυπληθές κοινό στην Ελλάδα, τους δικούς μας Nightstalker με έξι δίσκους στο ενεργητικό τους και πάνω από δύο δεκαετίες με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, τους Planet of Zeus, μια νέα δύναμη στη stoner/heavy rock σκηνή της χώρας, και τους Tardive Dyskinesia, με ήχο ανάμεσα στο progressive, post και μέταλ.

Party

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Idra Kayne

DJ Booker, 19/6, 23:00, Tώρα Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, 210 3423560, ελεύθερη είσοδος.

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου ο DJ Booker επιστρέφει ξανά στο K44 για ένα μεγάλο πάρτι. Υπήρξε ο DJ των Active Member και είναι ένας από τους καλύτερους scratch DJs της Ελλάδας. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλο όνομα σκρατσάρoντας hip-hop και breaks σε υψηλό επίπεδο και έχει, μάλιστα, διακριθεί κερδίζοντας την 4η και 3η θέση το 2000 και το 2001 στον διαγωνισμό του DMC. Από τα μέσα 2008 εκπέμπει διαδικτυακά μέσω του Paranoiseradio, παίζοντας μουσικές βασισμένες στη φανκ, στη σόουλ και στα μπλουζ. Το 2010, μαζί με τον FLeCK, ίδρυσε την Breathe Records με σκοπό την κυκλοφορία και την προώθηση νέων παραγωγών και καλλιτεχνών. Στα sets του χρησιμοποιεί τη μουσική ως μια πλατφόρμα για ένα ταξίδι στον κόσμο του scratching και του dj-ing. Από funky breaks μέχρι drum'n'bass με αρκετές δόσεις scratching, όλα μαζί σε ένα τεράστιο mixer. Μαζί του θα εμφανιστούν οι Type-O και Mosh Beat από την Casa Fiesta, μια νεανική ομάδα που έχει παίξει σε αρκετά underground μαγαζιά, street party, υπόγειες διαβάσεις κ.λπ.

Festival

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Boy George

Sea Sounds, European Music Day 2014, παραλία Μοσχάτου, 19-22 Ιουνίου, 16:00, ελεύθερη είσοδος.

Φέτος η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής κλείνει τα 15 χρόνια και μαζί με άλλα 350 σημεία εκδηλώσεων σε 36 πόλεις διοργανώνει ένα μεγάλο παραθαλάσσιο φεστιβάλ στην παραλία Μοσχάτου. Στο ευρύτερο χώρο θα υπάρχει και χώρος για δωρεάν κάμπινγκ καθώς και δωρεάν πάρκινγκ. Μερικά μόνο από τα ονόματα που θα ακούσουμε αυτό το τριήμερο είναι και οι Solarmonkeys, Dusk, Idra Kayne, Sma Rag Da, Rsn & Esterina, Palov, Koza Mostra, Blend Mishking & Bnc, Marsheaux, Mikro, Lilis Bros, Cleopatra Fyntanidou. Εκτός από τα DJ sets και τα live θα υπάρχουν επίσης εκθέσεις, δισκοπωλεία, εκδηλώσεις για την υποστήριξη του συλλόγου Αλκυόνη, βιβλία, χειροτέχνες, γευσιγνωσία, αναψυκτήρια και πολλά άλλα.

En Lefko Festival


Το φεστιβάλ του Εν Λευκώ επιστρέφει και φέτος, αυτήν τη φορά σε δύο μέρες, στις 19 και 20 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Headliners την Παρασκευή οι Simple Minds και το Σάββατο ο Boy George.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ