Τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, οι αποθήκες και οι παλιές βιομηχανικές μονάδες σε όλη την Ευρώπη έχουν μετατραπεί σε θέατρα, γραφεία και στούντιο με βιομηχανική αισθητική. Ένα πρώην εργοστάσιο κατασκευής κορσέδων μετατράπηκε σε χώρους γραφείων από μια αρχιτεκτονική ομάδα της περιοχής της Γάνδης, τους Archipl-Architects.

 

Το εργοστάσιο ήταν του 19ου αιώνα και η οργάνωση της Φλάνδρας «Κίτρινος -Λευκός Σταυρός», στους οποίους έχει παραχωρηθεί το κτίριο τους κάλεσε να το ανακαινίσουν. Το κτίριο ιδρύθηκε αρχικά το 1895 ως εργοστάσιο θειικού οξέος, και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την εταιρεία πλυντήριο ρούχων D'Hooge πριν καταλήξουν στα χέρια της οργάνωσης. Για τη μετατροπή του χώρου σε γραφεία, οι αρχιτέκτονες ξεκίνησαν με την απογύμνωση του κτιρίου, ώστε να αποκαλυφθούν το κέλυφος από τούβλα και τα χαλύβδινα υποστηλώματά του. Κάθε τι περιττό αφαιρέθηκε.

 

Οι αρχιτέκτονες παρομοιάζουν το στιλ του κτιρίου με τα εργοστάσια που κατασκευάστηκαν στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ κατά την ίδια περίοδο. Η μετατροπή αυτής της αποθήκης που είχε σχέση με την αναπτυγμένη κλωστοϋφαντουργία και την παράδοση της χώρας είναι ένα μοντέλο για το πως μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με την εγκαταλελειμμένη βιομηχανική κληρονομιά.