Τελικά φαίνεται πως η Vans τα κατάφερε και δημιούργησε το μεγαλύτερο και εκπληκτικότερο indoor skate park ολόκληρης της Ευρώπης. Όχι ότι είχε κανείς και οποιαδήποτε αμφιβολία.


Μετά από ένα περίπου χρόνο εργασιών, λοιπόν, το πολυαναμενόμενο House of Vans στο Λονδίνο ανοίγει σήμερα επίσημα τις πόρτες του με ένα μεγάλο πάρτι εγκαινίων.


Τι είναι όμως ακριβώς το House of Vans;
Σίγουρα όχι ένα ακόμα skate park.


Σχεδιασμένο στα πρότυπα του House of Vans Brooklyn, το υπόγειο skate park εκτείνεται σε μία έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων που "χωρίζεται" σε πέντε υπόγειες σήραγγες ακριβώς κάτω από τον σταθμό Waterloo του Λονδρέζικου Μετρό.


Ανάμεσα στις σήραγγες που έχουν φτιαχτεί σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα κι επαγγελματικά στάνταρ φιλοξενούνται και γκαλερί, μπαρ, καφέ, αλλά και ένα livάδικο.

 

 

 

 


Πιο συγκεκριμένα, η σήραγγα Νο2. φιλοξενεί τέσσερα art studios διαθέσιμα σε νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες για να τα χρησιμοποιήσουν (χωρίς κάποια χρέωση ή 'νοίκι') ως χώρους έκθεσης αλλά και ως workshops.


Η σήραγγα Νο3 είναι η μουσική σήραγγα με το venue που λέγαμε παραπάνω, χωρητικότητας 850 ατόμων. Στις συναυλίες που θα γίνονται εκεί δεν θα προβλέπεται, επίσης, εισιτήριο.


Δύο σήραγγες είναι εξ' ολοκλήρου αφιερωμένες στο skateboarding, και μία τελευταία σήραγγα φιλοξενεί τα καφέ και τα μπαρ.

 

 

 

 


Στην ουσία πρόκειται για έναν "ναό" κάθε πιθανής έκφανσης της street και youth culture, στην καρδιά της Βρετανικής πρωτεύουσας.


To House of Vans London θα είναι ανοικτό πέντε μέρες της εβδομάδας, και θα έχει ελεύθερη είσοδο για τους skaters.

 

Τέλος, το νέο δημιούργημα της Vans συνδέεται με τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις:

Την Railway Children που φροντίζει άστεγους εφήβους, την Action for Children, για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά του Λονδίνου, και την Old Vic New Voices.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε το skate session του Rob Smith που "εγκανίασε" πριν λίγες μέρες το House of Vans

 

 

To music venue στο tunnel 3
(ψηφ. αναπαράσταση)
To music venue στο tunnel 3 (ψηφ. αναπαράσταση)

 

To music venue στο tunnel 3
(ψηφ. αναπαράσταση)
To music venue στο tunnel 3 (ψηφ. αναπαράσταση)