Η 59χρονη Trish Vickers έχασε την όρασή της από διαβήτη πριν από εφτά χρόνια.

 

Με «καλπάζουσα φαντασία», όπως είπε στο BBC, ξεκίνησε να γράφει ένα βιβλίο. Ο γιος της πήγαινε μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι της για να της διαβάσει όσα είχε γράψει. Αλλά σε μία επίσκεψη του περασμένου χρόνου ο γιος της ανακάλυψε ότι 26 σελίδες που η μητέρα του νόμιζε ότι είχε γράψει ήταν εντελώς άδειες. Είχε τελειώσει το μελάνι.

 

Οι δυο τους κατέφυγαν στην αστυνομία. «Τηλεφωνήσαμε και ζητήσαμε να μιλήσουμε με το τμήμα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Απάντησαν ότι αν μπορούσα να βοηθήσουν θα το έκαναν μετά χαράς» είπε η Vickers.  Πέντε μήνες αργότερα τους επέστρεψαν το χειρόγραφο. Οι υπάλληλοι του αστυνομικού τμήματος δούλεψαν κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών τους διαλειμμάτων και χρησιμοποιώντας ένα σύστημα με έντονα φώτα κατάφεραν να αποκαλύψουν τα αυλάκια που είχε αφήσει το στυλό. Τελικά κατάφεραν να αποκαταστήσουν τα πάντα εκτός από μια γραμμή.

 

Το βιβλίο λέγεται «Grannifer’s Legacy» και η ιστορία μιλάει για ένα κορίτσι του οποίου η ζωή διαλύεται όταν χάνει τη δουλειά, τον φίλο και την προγιαγιά του. Όταν η Vickers ολοκληρώσει την ιστορία θα προσπαθήσει να βρει κι έναν πρόθυμο εκδότη.