Η εφημερίδα Αυγή σοκαρίστηκε τρελά με το ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός μύρισε το άρωμα που φορούσε η Ραχήλ Μακρή.

 

Το ότι ο Γ. Ψαριανός και ο Τατσόπουλος υπήρξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έφυγαν (άρα είναι "αντίπαλοι") ενώ η κυρία Μακρή ήταν κάποτε αντίπαλος αλλά τώρα έχει πει ότι θα στηρίξει τον Τσίπρα με όλη της τη δύναμη είναι φυσικά τελείως τυχαίο!

 

Επίσης, είναι τυχαίο το ότι ο σεξισμός των δύο πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε καθόλου εάν είχαν παραμείνει στο κόμμα, ή το ότι αν υπήρχε, η Αυγή πιθανότατα θα αποσιωπούσε το συμβάν ή θα τους υπερασπιζόταν κιόλας. 

 

Τέλος πάντων, δεχόμαστε πως επειδή ο Τατσόπουλος σήκωσε ένα παλτό για να κάτσει ο Ψαριανός κι ο δεύτερος μύρισε το άρωμα που είχε ψεκάσει η κάτοχός του είναι κάτι το σεξιστικό, κι ας είναι παρατραβηγμένο το να χαρακτηριστεί έτσι. (Ορισμός του σεξιστικού: "Ο σεξισμός θεωρείται κοινώς η διάκριση εναντίον ανθρώπων βασισμένη στο φύλο τους ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό παρά στα ατομικά τους λάθη".)

 

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι όντως ο Ψαριανός έκανε διάκριση εναντίον της Μακρή επειδή είναι γυναίκα, [αν και φοβάμαι ότι με μικροκομματικές χρήσεις του όρου σεξισμού (όπως είναι αυτός που κάνει η Αυγή) αποδυναμώνουμε τη σημασία του φεμινισμού, και στο τέλος θα γίνει όπως με το βοσκό που φώναζε "λύκος"], τότε τι έχουμε να πούμε για την απάντηση της Μακρή;

 

"Η φύση είναι σοφή. Όταν επέρχεται οποιαδήποτε είδους ανικανότητα ενός οργάνου, προσπαθεί να αντικαταστήσει τα αποτελέσματα της λειτουργίας του από άλλα όργανα λιγότερο ή περισσότερο σχετικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ, βέβαια, ποιανού οργάνου δυσλειτουργία ή ανικανότητα αντικαθιστά η γλώσσα, παράγοντας δηλώσεις για τακτοποίηση της μισής Αθήνας ή η μύτη λαμβάνοντας αγχωμένες βαθιές εισπνοές από ένα γυναικείο παλτό...
Και για όσους δεν κατάλαβαν οι πιθανώς ανίκανοι μυρίζουν σαν τον σκύλο τους".

 

 ("Λαμβάνοντας αγχωμένες βαθιές εισπνοές" - wtf.) 

 

Θα υπάρξει άραγε εξοργισμένο καταγγελτικό άρθρο της Αυγής εναντίον της, ή κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο όταν η Μακρή τα σπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ;

 

 

Πετυχημένες οι κακίες της μεν, αλλά αν υπάρχει σεξιστικότερη δήλωση, δεν την έχω διαβάσει. 

 

Και τους γελοιοποιεί με βάση το φύλο τους, αλλά και χρησιμοποιεί πρόστυχα χτυπήματα κάτω απ' τη μέση, υπονοώντας ότι είναι σεξουαλικά ανίκανοι.

 

Θα ήταν σεξιστικό αν υπονοούσα ότι μιλάει σαν σκύλα, επειδή είναι γυναίκα και επειδή 'έχει να δει καιρό χαρά στα σκέλια της' ή επειδή 'τα γεννητικά της όργανα έχουν πιάσει αράχνες'; Ναι, και δεν θα ήταν μόνο σεξιστικό, αλλά και χυδαίο.

 

Είναι λοιπόν χυδαίο και σεξιστικό να τους γελοιοποιεί επειδή είναι άντρες που φέρονται "σαν σκύλοι" υπονοώντας ότι έχουν στυτικές δυσλειτουργίες και ίσως και πλήρη σεξουαλική ανικανότητα; Θα υπάρξει άραγε εξοργισμένο καταγγελτικό άρθρο της Αυγής εναντίον της, ή κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο όταν η Μακρή τα σπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ;

 

Καταλαβαίνω ότι οι γυναίκες βουλευτές έχουν δεχτεί κατά καιρούς απρεπή σχόλια στην ανδροκρατούμενη Βουλή, και γι' αυτό τις υποστήριζα πάντα (όπως και τις ενδυματολογικές τους επιλογές, πχ. υπερασπίστηκα έντονα και την Μακρή, αλλά την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, όταν όλοι την κορόιδευαν, κι ας μην συμφώνησαν τελικά οι αναγνώστες μαζί μου). 

 

Ας βγάλουμε λοιπόν τις παρωπίδες και ας μην κρίνουμε ανάλογα με το φύλο ή με τα κόμματα, αλλά κατά περίπτωση.

 

Το ζητούμενο είναι ένα: Κανένας/καμία δεν θα πρέπει να προσβάλει κανέναν/καμία. Όχι τόσο επειδή πρέπει να προστατευτεί το φύλο του/της, αλλά, απλούστατα, επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι.