Σκηνή από τα γυρίσματα του σποτ
Σκηνή από τα γυρίσματα του σποτ

 

Τα μεγάλα κόμματα επιστρατεύουν τους καλύτερους διαφημιστές προσπαθώντας να διεισδύσουν σε όλο και μεγαλύτερο κοινό μέσα από την τηλεόραση. Το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο, ωστόσο εκεί που εύκολα μπορεί να συμφωνήσει κανείς είναι πως τα επαγγελματικά αυτά σποτάκια είναι πανάκριβα και φυσικά τα έξοδα καλύπτονται από την κρατική επιχορήγηση για τις εκλογές.


Τι γίνεται όμως με τα κόμματα που δεν έχουν χρήματα;

 

Μου λέει ο Θάνος για το σποτάκι που γύρισε (μαζί με άλλους) και κόστισε ελάχιστα:

 

"Κάναμε μια προσπάθεια μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το Περιστέρι και γυρίσαμε μέσα σε 2 μέρες ένα σποτάκι για τις ευρωεκλογές, ξοδεύοντας μόλις 3€."

 

 

Και απαντώντας σε ερώτησή μου, εξηγεί: "Ξοδέψαμε 2 ευρώ για τις μάσκες και 1 ευρώ για το σκοινί. (Σκοινί περισσεψε..) Το αποτέλεσμα δεν είναι επαγγελματικό, αλλά αν αναλογιστείς το μπάτζετ ή πόσα ξοδεύουν τα άλλα κόμματα, νομίζω καλά πήγε. 

 

Η κάμερα ήταν δανεική, το μοντάζ έγινε σε σπασμένο πρόγραμμα, για τα γυρίσματα παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, ενώ ακόμα και ο μαρκαδόρος για τις μάσκες ήταν δανεικός από το κατάστημα που προμηθεύτηκαν το σχοινί!


Φυσικά οι πρωταγωνιστές δεν πληρώθηκαν αφού είναι μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου, Πετρούπολης κ Ίλιον. Το ίδιο κ η μακιγιέζ και η σκηνογράφος.

 

Την "παραγωγή" υπογράφει η Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms. Ήδη σε μια μέρα έχει ξεπεράσει 6.000 views. Καλός λόγος δηλαδή απόδοσης / κόστους!"

 

Σκηνή από τα γυρίσματα του σποτ
Σκηνή από τα γυρίσματα του σποτ