Ο El Seed είναι καλλιτέχνης και έχει καταγωγή από τη Γαλλία και την Τυνησία. Είναι πρωτοπόρος του ''Calligraffiti'', δηλαδή του συνδυασμού αραβικής καλλιγραφίας και graffiti.

 

 

 

Έχει κοσμίσει με έργα του διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο όπως το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και τη Μελβούρνη. Από τα πιο φημισμένα έργα του είναι η δουλειά του στο Ινστιτούτο Αραβικού Κόσμου στο Παρίσι. Ο El Seed μετέφρασε στα αραβικά ένα απόσπασμα από το έργο Περί Έρωτος (De l' amour) του Σταντάλ και το μετέφερε στην επιφάνεια του Ινστιτούτου στις αποχρώσεις του μπλε και ασημί.

 

 

 

Ένα χρόνο μετά την επανάσταση που ανέτρεψε τον δικτάτορα Μπεν Άλι (2011), ο El Seed αποφάσισε να επεκτείνει την καλλιτεχνική του δράση και στη γενέτειρά του την πόλη Gabes. Προηγουμένως, είχε ενδιαφερθεί να φιλοτεχνήσει πάνω σε ερειπωμένα κτίσματα εντός της ερήμου και σε θόλους τεμενών.

 

 

 

 

Αυτή τη φορά δημιούργησε πάνω στον μιναρέ του τεμένους Jara, ο οποίος έχει διαστάσεις 47 επί 10 μέτρα και είναι ο ψηλότερος της Τυνησίας. Εμφορούμενος από τις συγκρούσεις μεταξύ των σκληροπυρηνικών και των προοδευτικών της τυνησιακής κοινωνίας, θέλησε να μεταφέρει ένα μήνυμα συγκερασμού και ειρήνης. Το μήνυμα αυτό έπρεπε να είναι ορατό από όλους, επομένως επέλεξε τον ''φάρο'' της πόλης του, τον μιναρέ του κεντρικού τεμένους. Πρόκειται για τον κορανικό στίχο ''Ω άνθρωπε, σε πλάσαμε από τον άντρα και τη γυναίκα για να φέρεις τον άνθρωπο και τις φυλές και να γνωριστείτε''  που καλύπτει τις δύο από τις τέσσερις προσόψεις του μιναρέ.

 

 

 

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Barjeel Art που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ολοκληρώθηκε χάρη στη συνεισφορά της τοπικής οργάνωσης Al Khaldounia που συνέβαλε στην αδειοδότηση του έργου από τις δημοτικές αρχές.