ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. πούδρα αμυγδάλου
  • 250 γρ. πατάτα Νάξου
  • 40 γρ. μέλι
  • 100 γρ. φλούδα πορτοκάλι γλασέ κομμένη σε μικρούς κύβους
  • Για γαρνίρισμα αμύγδαλο φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 30 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε.
  2. Σε κάδο του μίξερ με φτερό ρίχνουμε τις πατάτες, το μέλι, την πούδρα αμυγδάλου και δουλεύουμε στην πρώτη ταχύτητα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το πορτοκάλι γλασέ και ανακατεύουμε.
  3. Πλάθουμε μπαλάκια των 50 γρ. σε σχήμα γαρίδας. Τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  5. Μόλις κρυώσουν, τα αποσύρουμε από τη λαδόκολλα και σερβίρουμε

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα