ΥΛΙΚΑ

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500 ml ηλιέλαιο
  • 1-2 κ.σ. ξίδι λευκό
  • Χυμός ½ λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, χτυπάμε με σύρμα πολύ γρήγορα και προσθέτουμε τη μουστάρδα, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό.
  2. Σταδιακά προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ηλιελαίου σε πολύ αργή ροή, να πέφτει σαν κλωστή.
  3. Μόλις το μείγμα αποκτήσει παχιά υφή προσθέτουμε το ξίδι και σταδιακά, με αργή ροή, ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο.
  4. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, χυμό λεμονιού και δοκιμάζουμε τη γεύση

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα