ΥΛΙΚΑ

  • 4 τορτίγιες από καλαμπόκι
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά τσίλι τριμμένη
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 κούπα μαρούλι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε την πιπεριά τσίλι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά για 3 λεπτά, ρίχνουμε ½ κούπα νερό και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  3. Βουτάμε την τορτίγια σε ελαιόλαδο για να μαλακώσει.
  4. Την τοποθετούμε σε πιάτο, προσθέτουμε κιμά στη μέση, τη διπλώνουμε και την κλείνουμε στην κορυφή με οδοντογλυφίδα.
  5. Βάζουμε την τορτίγια σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και την τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει τραγανή.
  6. Την αποσύρουμε, τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει και βγάζουμε την οδοντογλυφίδα.
  7. Ανοίγουμε προσεχτικά την τορτίγια, προσθέτουμε μαρούλι, ντομάτα, τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Dos Hermanos.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα