ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. τσουκνίδα φρέσκια
  • 50 γρ. μυρώνια χοντροκομμένα
  • 50 γρ. καυκαλήθρες χοντροκομμένες
  • 50 γρ. μάραθο χοντροκομμένο
  • 2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι μαύρο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα γιουφκά (ποντιακό φύλλο)
  • 4 κ.σ. ανεβατό τυρί Γρεβενών
  • 1 κρόκος αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεματίζουμε ελαφρά την τσουκνίδα, τη σουρώνουμε και τη στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
  2. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ τοποθετούμε την τσουκνίδα, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, το μάραθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Γεμίζουμε τα φύλλα μας, αλείφουμε τις άκρες με λίγο κρόκο αυγού για να κολλήσουν και τυλίγουμε σαν φάκελο.
  5. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
  6. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με μυρώνια.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα