ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γόπες καθαρισμένες
  • 400 γρ. σέσκουλα χοντροκομμένα
  • 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 300 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ
  • 100 γρ. κρασί λευκό ξηρό
  • 200-300 γρ. ζωμός ψαριού
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρουμε τις γόπες στην κοιλιά με ξίδι και αλάτι και τις πανάρουμε στο καλαμποκάλευρο.
  2. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις γόπες για 5 λεπτά μέχρι να κάνουν κρούστα και τις βγάζουμε.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα σέσκουλα.
  4. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε τον ζωμό ψαριού.
  5. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γόπες, αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10-12 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και μυρωδικά.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αφρόψαρο» στο Νέο Ηράκλειο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα