ΥΛΙΚΑ

  • 1½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 2 ποτήρια πετιμέζι
  • 1 κ.σ. κοφτή σόδα σκόνη
  • 4 κ.σ. σούμα
  • 1 κ.γ. κανέλα, γαρίφαλο σκόνη
  • 2-3 πορτοκάλια, χυμός και ξύσμα
  • 1 αλεύρι φαρίνα
  • ½ ποτήρι κανέλλα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • Καρύδι χοντροκομμένο προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε μισό ποτήρι με νερό και 2 ξυλάκια κανέλας και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ανακατεύουμε καλά τη σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού.
  3. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το πετιμέζι, το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα.
  4. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Σε στρογγυλό ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε με πινέλο και προσθέτουμε το σουσάμι.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε κομμάτια για σερβίρισμα.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα