ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. πιπεριές ψημένες και ξεφλουδισμένες
  • 150 γρ. μανούρι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ½ ματσάκι φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
  • Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
  2. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, ώστε να χαρίσουν σώμα στο πέστο.
  3. Ρίχνουμε στο μούλτι τα φύλλα βασιλικού, το τυρί και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον πελτέ και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να δέσει το μείγμα. Είναι εξαιρετικό συνοδευτικό κρύων πιάτων με αλλαντικά και τυριά. Μια ωραία, ευωδιαστή σάλτσα που θα απογειώσει τις κρύες σαλάτες ζυμαρικών. Μπαίνει πάνω σε μια γενναία φέτα από ψωμί χωριάτικο, ελαφρά ψημένη και γίνεται νόστιμο ορεκτικό.


Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Aleria.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα