Σαν σήμερα, το 1978, το PKK ιδρύεται στην κουρδική πόλη Riha (Urfa).

Facebook Twitter
2

Abdullah Öcalan.

Ο Νίκος Βαφειάδης στη συνέντευξη με τον Abdullah Öcalan.

 

Ο Νίκος Βαφειάδης με τον διοικητή του στρατοπέδου Φαίκ.

 


 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ρέπλικες δεν πεθαίνουν ποτέ: 40 χρόνια Blade Runner

Σαν Σήμερα / 40 χρόνια «Blade Runner»: Οι ρέπλικες δεν πεθαίνουν ποτέ

Η θρυλική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ που έκανε πρεμιέρα ακριβώς πριν από 40 χρόνια έσμιξε μοναδικά το φιλμ νουάρ με την επιστημονική φαντασία για να αναρωτηθεί τι σημαίνει τελικά να είσαι άνθρωπος.
ΑΚΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Το «όνειρό» του ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους και παραμένει επίκαιρο

Σαν σήμερα / Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Το «όνειρό» του ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους και παραμένει επίκαιρο

Σαν σήμερα ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε σε ηλικία 39 ετών από ένα λευκό ελεύθερο σκοπευτή, ενώ στεκόταν στο μπαλκόνι του μοτέλ, στο οποίο είχε καταλύσει με τους στενούς συνεργάτες του. Ο Θοδωρής Αντωνόπουλος κάνει μια αναδρομή στη ζωή ενός μεγάλου ηγέτη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τρίσα Μπράουν: «Πήρε την καθημερινή κίνηση της πεζής ζωής μας και μας την επέστρεψε καινούργια»

Σαν Σήμερα / Τρίσα Μπράουν: «Πήρε την καθημερινή κίνηση της πεζής ζωής μας και μας την επέστρεψε καινούργια»

Μικρό αφιέρωμα στην Aμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφο που πέθανε σαν σήμερα στα 80 της και άνοιξε νέους δρόμους, αμφισβητώντας τα σύνορα ανάμεσα στις τέχνες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Γιατί ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» παραμένει ακαταμάχητος μετά από τόσα χρόνια;

20 χρόνια μετά / Γιατί ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» παραμένει ακαταμάχητος μετά από τόσα χρόνια;

Στις 19/12/2001 έκανε πρεμιέρα η «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού», το πρώτο μέρος του κινηματογραφικού άθλου του Πίτερ Τζάκσον που καθόρισε το σινεμά του φανταστικού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ο Ναξάκης ήρθε μετά αλλά δεν πειράζει, το 2012 ο κόσμος ακόμα έλεγε τέτοια...Έλεγε πχ ότι την κρίση την έφερε το μνημόνιο και όχι το μνημόνιο την κρίση. Μετά φίλε μου ήρθε η Αριστερά και ο κόσμος σταμάτησε να ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Ενώ καταργήσαμε τα θαλάσσια σύνορα γιατί ως γνωστόν "οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα". Για να στεγάσουμε της γης τους κολασμένους αυτονομήσαμε τα Εξάρχεια και διορίσαμε ντόπιους πολιτοφύλακες. Προσπαθήσαμε δε να λευτερώσουμε τον ταξικό αγωνιστή Σάββα και να δώσουμε άδειες για εσπρεσάκι στον Δημήτρη. Κάναμε pride με σύνθημα "παρούσα" γιατί το φύλο είναι φάσμα ή -ακόμα καλύτερα- φάση. Πολεμήσαμε το μεγάλο κεφάλαιο. Σέντσι δεν είδαμε για επενδύσεις για χρόνια (ευλογία). Βάλαμε παντού στο κράτος καλούς αριστερούς για να πολεμήσουμε την αριστερή παρένθεση. Προσπαθήσαμε να σπάσουμε το μονοπώλιο πουλημένων ΜΜΕ βγάζοντας άδειες για δικούς μας αλλά μας την έπαιξε το ΣΤΕ, πουλημένοι δικαστές!Θα ξανάρθουμε...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ